Kysymys:
Kuinka estän tietokonettani keräämästä pölyä?
Kushan Randima
2015-01-26 10:50:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aina kun avaan tietokoneeni kotelon (tornityyppi), näen sisällä paljon pölyä. Pöly on usein tuulettimien ympäri.

Kuten me kaikki tiedämme, ei ole hyvä käytäntö peittää tuuletusaukkoja. Joten onko hakkerointi estämään tämä ja hallitsemaan pölyä?

Ajatukseni:

  1. Onko kemikaaleja, jotka houkuttelevat pölyä? (Sama kuin silikageeli absorboi höyryä)
  2. Onko pölylle altistuville pinnoille levitettävissä pölyä kestäviä laskelmia?
Samanlainen kuin [Kuinka poistaa suuri määrä pölyä elektronisista / mekaanisista laitteista?] (Http://lifehacks.stackexchange.com/q/1912/188). Tässä viestissä voi olla jotain, joka auttaa sinua.
Kiitos paljon kommentista. Mutta huoleni ei ole pölyn poistaminen. Haluan temppu estää sen.
Tiedän, mutta ajattelin, että voisi auttaa hieman. Sinun tulisi analysoida matto ja verhot pölyn varalta.
Tietokoneet vetävät aina ilmaa sisään, joten pölyn estämiseksi sinulla on oltava pölytön ilma. Olen nähnyt tämän melkein onnistuneen käyttämällä useita ilmanpuhdistimia talossa, joka toimii ympäri vuorokauden ympäri vuorokauden, mutta jos olisi helppo tapa estää pölyä, olen varma, että monet ihmiset tekisivät sen jo.
üks vastaus:
Byte Commander
2015-01-27 04:23:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää mitä tahansa tekstiiliä vanhasta sukkahousuparista ammattimaisiin HEPA-suodattimiin, kunhan pinta on riittävän suuri päästämään riittävä määrä ilmaa läpi. Siksi voit ehkä luoda pitkän verkkoputken, levittää suodatinmateriaalia sen ympärille ja rullata sen ylös saadaksesi mahdollisimman suuren pinnan pienimmässä tilavuudessa.

Mielestäni ei ole mitään keinoa vähentää pölyn määrää joillakin kemikaaleilla, koska niiden pitäisi joutua suoraan kosketukseen pölyhiukkasten kanssa. Joten liiman levittäminen tuulettimen ristikkoon ei tuota paljon vaikutusta.
Voit kuitenkin lisätä huoneesi kosteutta vähentämään pölyn määrää. Tämä vaikuttaisi kuitenkin myös sinuun itse.

Mahdollisesti tehokkaampi, mutta myös vaarallinen ideani olisi rakentaa laatikko, jossa on kaksi metallikondensaattorilevyä, jotka voidaan ladata staattisella sähköllä (sinun pitäisi ostaa elektroniset osat ja juottaa). Tämä vetää pölyn levyille, kun ilma kulkee ohi. Sen ympärille on kuitenkin tehtävä kotelo, joka on kytketty maahan suojaamaan ulkopintaa sähköstaattiselta kentältä. Ja sinun on laitettava se jonkin matkan päähän koneestasi yhdistämällä ne ehkä jonkinlaiseen paperi- / tekstiiliputkeen, jossa on johdot, jotta se pysyisi muotonsa.

Helpoin tapa on kuitenkin ostaa valmiiksi valmistettuja pölysuodattimia. Esimerkiksi suodatinpaneeleja, joissa on magneettinen tai teippi, voidaan sijoittaa suoraan tuulettimen ritilöihin.

Pöly kiinnittyy terään, kun ilman nopeus lähellä terän pintaa on nolla tai lähellä nollaa (rajakerros), ja kun siirryt poispäin terästä, nopeus kasvaa virtausnopeuteen. Joten täten rajakerrokseen pääseminen voi laskeutua terän pinnalle. Tämä on yksinkertaistaminen, mutta se on periaatteessa se. Paras tapa välttää pölyn pääsy alustaan ​​on suodattaa kaikki imupuhaltimet, älä huoli pakopuhaltimista. Sulje kaikki paitsi tuuletusaukot. Hanki sitten pari pestävää puhaltimen suodatinlevyä, jotka voidaan ruuvata puhaltimiin. Pölyn ei pitäisi mennä pidemmälle.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...