Kysymys:
Estä haisevat sienet
DenVog
2015-01-01 00:09:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Päivittäinen astianpesusieni alkaa tuoksua kauheasti muutamassa päivässä käytön jälkeen. Kuinka estät sen? Toivon, että ne kestävät ainakin pari viikkoa. Käytämme tarttumattomaksi Scotch-Brite Greener Clean -puhdistusainetta. ovat yrittäneet:

  1. Noudata Patrick Stewartin neuvoja kiertämällä sienemme jokaisen käyttökerran jälkeen.
  2. Heittämällä ne astianpesukoneeseen annostelemaan
  3. Säilytä se pystyasennossa tiskialtaassa minimoidaksesi märkä pinta-ala, johon se on yhteydessä

Valitettavasti heitämme paljon sieniä samalla kun ne näyttävät silti melko puhtailta ja ehjiltä.

Tiedät, että haju on peräisin bakteereista, jotka syövät mitä tahansa sientä, joten mikä tahansa hyvä ratkaisu liittyy näiden hiukkasten poistamiseen / bakteerien tappamiseen.
@J.Musser Se on totta. Astianpesusaippua näyttää olevan suunniteltu rasvan ja muiden tavaroiden liuottamiseen ja lasin kauniin kiillon antamiseen, ei bakteerien tappamiseen.
aioin mainita Patrick Stewartin neuvot, mutta ilmeisesti olet jo siellä.
Huuhdotaan ja laitan sieneni pidikkeeseen, jossa on aukkoja ilmaa varten, mutta se haju vielä muutaman käyttökerran jälkeen. Olen laittanut ne astianpesukoneeseen ja pesukoneeseen. Muutaman käyttökerran jälkeen haju taas. Uusien sienien ostaminen viikoittain on kallista.
Kolmetoista vastused:
J. Musser
2015-01-01 02:26:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aja ne pyykin läpi. Käytä pesukonetta sen pisimmällä, kuumimmalla jaksolla ja samalla tavalla kuivausrummun kanssa. Ne voidaan ajaa pyykkillä, heidän ei tarvitse olla yksin. Tee tämä säännöllisesti, kuten tekisit tiskiliinoilla ja vastaavilla. Muut asiat (kuten tiskiliinat) saisivat myös haisun, jos niitä ei ajettaisi säännöllisesti pyykin läpi.

Timothy Winters
2015-01-01 19:00:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän keittiösientä pienessä astiassa, jossa on mietoa kloorivalkaisuainetta. Tällä tavoin sieni on aina puhdas ja itu vapaa. Sekoitan noin 8 unssia vettä rkl valkaisuainetta, vain tarpeeksi nestettä pitämään sienen peitettynä.

Ennen varastointia, astioiden pesemisen jälkeen, huuhdoten sen kokonaan varmistaaksesi, ettei ruuan hiukkasia ole jäljellä. Väännän sen ulos saadaksesi mahdollisimman paljon nestettä ja laita sitten astiaan.

Ymmärrät, että viimeisimmät havainnot estävät altistumista kloorille, kuten valkaisuaineelle.
Viittaus kiitos. Ja "viimeisimmät havainnot" eivät todellakaan tarkoita paljoakaan, ellei niiden tueksi ole tarpeeksi kovaa näyttöä.
jhocking
2015-01-01 21:48:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli tämä ongelma koko ajan, ja se ärsytti minua. Aloin kuitenkin tukea sieniäni heidän astiansa reunalle sen sijaan, että vain työnnän niitä astian keskelle, ja nyt ne kestävät paljon kauemmin hajuilta. Näin se kuivuu todella hyvin.

Käyttämäni astia on vain korkeaseinäinen muoviastia, joka istuu pesualtaan vieressä. Pohjimmiltaan puhun numerosi 3 halvemmasta versiosta, joka tukee sienen säilyttämistä. Jos se ei toimi sinulle, niin se ei yksinkertaisesti toimi tässä tapauksessa, mutta ehkä se kuivuu vielä paremmin, kun sitä pidetään erillään kaikesta muusta, sen sijaan, että se olisi tiukasti järjestäjään. sienellä käytön jälkeen, ainakin siihen asti, kunnes siinä ei ole näkyviä ruokahiukkasia tai rasvaa.

Robert Harvey
2015-01-01 02:04:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pese sieni puhtaalla, saippuavedellä (antibakteerinen saippua on suositeltavaa) jäljellä olevien ruokahiukkasten poistamiseksi ja huuhtele se huolellisesti. Vedä se ulos suurimman osan vedestä. Aseta sieni mikroaaltouunissa mikroaaltouunille turvalliselle levylle ja kypsennä sitä riittävän pitkään, jotta jäljellä oleva vesi alkaa höyryä (noin 30-45 sekuntia). Tämä luo sienelle 100 asteen C-ympäristön, jonka pitäisi tappaa kaikki jäljellä olevat homeet tai bakteerit. Aseta sieni tilaan, jossa on riittävä ilmanvaihto, jotta jäljellä oleva vesi haihtuu.

Tämä toimii vain sienillä, jotka eivät ole vielä saastuneita. Älä laita homeisia sieniä mikroaaltouuniin; et halua saastuttaa ruokaa.

Sinun on oltava varovainen mikroaaltouunissa keinotekoisia sieniä, koska ne voivat sulaa.
Siksi suosittelin vain tarpeeksi aikaa sienien ylikuumenemiseen. Scotch-Brite-sienet, joiden OP-mainintojen pitäisi olla kunnossa mikroaaltouunissa 30 sekuntia.
Tämä toimii minulle kerran tai kahdesti viikossa. Pitää sen haistamasta pahaa, ja minulla ei ole ollut ongelmaa sienien sulattamisessa. Kun olen ottanut sen pois, annan sen jäähtyä muutaman minuutin ajan ja sitten vääntää sen puhtaalla vedellä. Se ei näytä kuivuvan tuntuvasti odottaessaan sen jäähtymistä
Orbmanelson
2015-01-01 02:43:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pese sieni kuumalla saippuavedellä ja upota se sitten korkeaan muoviastiaan, joka on täytetty kuumalla vedellä ja pienellä määrällä valkaisuainetta. Anna niiden liota noin kymmenen minuuttia ja huuhtele sienet. Anna niiden kuivua ilmassa ja sinulla on taas itu / hajuton sienet.

Mooseman
2015-01-01 02:49:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liota niitä 50/50 valkoviinietikkaan ja vesiliuokseen yön yli huuhtelun jälkeen + väännä muutaman kerran. Tee tämä säännöllisesti tai kun ne alkavat haistaa.

Jason Hutchinson
2015-01-07 01:12:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sienen pesu ja vääntäminen niin paljon vettä kuin mahdollista, kun olet valmis, auttavat estämään hajuja, jotka aiheuttavat bakteerien / sienien kasvua sen päällä.

Voit myös yrittää jättää sen kori pesuallasi vieressä. Tämän avulla sieni voi kuivua perusteellisemmin kuin vain jättää sen pesualtaaseen.

Kun kaikki muu epäonnistuu ja sienesi tuoksuu edelleen, voit käyttää tuoksua valkoisella etikalla tai käsinpuhdistusaineella. ulos.

Snix
2018-02-22 03:17:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aha! Ongelma ei välttämättä ole sienen tyyppi tai säilytystapa, se voi olla käyttämäsi astianpesuaine. Olen havainnut, että Dawn-astianpesuaine saa sieneni haisemaan muutamassa päivässä.

Lopetin Dawnin käytön, ja ongelmat näyttivät häviävän vuosia. Vain testatakseni sen, olin viime aikoina kaverissa, joka käytti Dawnia, ja tosiaan, muutamassa päivässä heidän sienensä hajuivat. Vaihdoin ne Ajax-astianpesuaineeseen, eikä hätää.

Nyt en ole salaliittojen suhteen suuri, mutta en ole täysin varma, että sienenvalmistajat eivät ole kakkuissa Dawn-pesuaineen kanssa. Olen varma, että tämä ongelma on lisännyt heidän myyntiään valtavasti.

En ole käyttänyt aikaa tutkia, ovatko molemmat skotlantilaiset sienet (vain käyttämäni) ja Dawn-astianpesuaineet saman yrityksen tuotteita ...

Onko kukaan muu keksinyt selvittää korrelaatio haisevien sienien ja Dawn-astianpesuaineen välillä? Ehkä jotkut teistä voivat testata sen ja nähdä, tapahtuuko sama sinulle.

subjectivist
2015-01-05 03:10:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä pidä sieniä ja heitä ne pois muutaman käyttökerran jälkeen. Ne ovat halpoja. Täysi pussi maksaa vähän rahaa. Keittiön pesuallas on usein saastaisin paikka talossa. Sienet pitävät ruokaa huokosissa, joita ei voida helposti poistaa. Ellet pese sientä jokaisen käyttökerran jälkeen ja steriloi, on parasta heittää pois kahden tai kolmen käyttökerran jälkeen. Ruokalappuilla on samanlainen ongelma, ne viljelevät kasvua ja ovat erittäin likaisia.

Kun menen keittiöön, jos näen sienen, katson sitä ja jos tiedän, että se on kolme tai neljä päivää vanha, heitän roskakoriin. On liian vaikea muistaa puhdistaa sieni. Käytän paperipyyhkeitä työtasojen puhdistamiseen ja heittämiseen, ja harjaa astioille, joissa on muoviharjakset. Paras tapa ratkaista haisevat sienet on heittää pois.
Ehdotatko, että yrittäessäsi säästää pari penniä päivässä kannattaa pelata terveydellämme uhraamalla bakteerikimppu toistuvasti astioille, joita käytämme ruoan valmistamiseen ja suuhun asettamiseen? Mikä hassu maailma. +1
tbonecarr
2015-09-11 22:54:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minua ovat vaivanneet haisevat sienet vuosia. Sieniini alkavat haistaa päivän sisällä käytöstä, eikä mikään toimi hajun poistamisessa yli päivän ajan.

Valitettavasti löysin juuri verkkosivuston, jossa monet ihmiset väittävät ongelman olevan tiettyjen astiasaippuoiden kanssa. . Tällä on paljon intuitiivista järkeä. Jos astiasaippua on ongelma, mikään muu hajun poistamisen vaihe estää sen palaamisen nopeasti.

Tässä on linkki: http://www.stain-removal-101.com/ Dawn-Smelly-Sponges.html

Craig Constantine
2016-05-22 17:01:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän imukuppiin kiinnitettyä saippuapidikettä. Laji, jonka tavallisesti löysit seinään suihkussa. Kiinnitä tämä pesuallasi olevaan sivuseinään. Pidike ja sieni ovat silloin poissa näkyvistä, ja sienellä saa runsaasti ilmaa tippumaan nopeasti.

On olemassa useita muita bonuksia: Sinun ei tarvitse vääntää / huuhdella sieniä useita kertoja yrittäen estää se haju; Tämä jättää vähän saippuaa sieneen, mikä säästää saippuaa seuraavaa käyttöä varten. Et tiputa vettä / saippuaa tiskille / lattiaan yrittäessäsi laittaa sienen kuivumaan; Pudotat sen vain pidikkeeseen.

treeNinja
2018-02-24 02:56:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Väännä päivän päätteeksi, laita se muovipussiin ja säilytä pakastimessa.

SAS
2015-01-07 20:58:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta riittää, että kaadetaan siihen kiehuvaa vettä silloin tällöin.

miksi downvote?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...