Kysymys:
Mittaa korkeuteni merenpinnan yläpuolella tarkasti
kevin
2015-04-11 17:38:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun rakennuksessa, joka istuu hyvin korkealla kukkulan huipulla. Arvioin rakennuksen maanpinnan olevan noin 700 jalkaa, asun 13. kerroksessa, joten korkeusni on noin 800 ~ 850 jalkaa. Haluaisin saada tarkan mittauksen (oikea + - 10 jalkaan).

Kuinka mittari toteutettiin

 • Mittaa maanpinnan korkeus puistossa puhelimella GPS
 • arvioi kunkin kerroksen korkeus
 • Minulla on lasermittaustyökalu, jolla voin mitata kattokorkeutta. Mutta jokaisen kerroksen korkeus on katon korkeus + betonia. Työkaluni ei voi mitata etäisyyttä maasta lattiaan, se on liian kaukana.

Muut näkökohdat

 • GPS-yksikön käyttö asunnossa tuottaisi epätarkkoja tietoja tulokset
 • GPS-yksiköt ovat luonnostaan ​​epätarkkoja korkeudessa (sivusuuntaan verrattuna)
 • En pääse muihin kerroksiin kuin asumiini kerroksiin
 • Minulla on hyvä näkymä kaupunkiin. Karttaa katsomalla voin laskea tarkasti maanpinnan etäisyyden tiettyihin merenpinnan maamerkkeihin. Nämä maamerkit ovat noin 5 km: n päässä.
 • Haluaisin minimoida erikoislaitteiden ostokustannukset.
Muistaa [barometrikysymys] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Barometer_question). GPS antaa sinulle korkeuden (teoreettisen) WGS84-ellipsoidin pinnan yläpuolelta. Katso [tämä] (http://www.esri.com/news/arcuser/0703/geoid1of3.html).
En usko, että tämä kysymys kuuluu LIfehacksiin. Lifehacks on harvinaisia ​​ratkaisuja yleisiin arkipäivän ongelmiin, mutta merenpinnan korkeuden tarkka mittaaminen ei ole jokapäiväinen ongelma, jota ihmiset kohtaavat. tämän vuoksi uskon, että se ei kuulu toiminta-alueemme ulkopuolelle.
Lisättiin piirroksia alas äänestettyihin (!) Vastauksiini, jotka ovat mielestäni todella hyviä ehdotuksia. Katso myös Stack Exchangen kysymys aiheesta [Puun korkeuden mittaaminen] (http://diy.stackexchange.com/q/7100), jonka löysin etsimällä muita vastauksia ennen vastausten muokkaamista.
Kahdeksan vastused:
Carl
2015-04-14 00:00:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksi ensimmäistä ideaa edellyttävät rakennuksesi korkeuden tuntemista.

Sinulla voi olla rakennuspäällikkö / urakoitsija, joka todella tietää kuinka korkeat kukin rakennuksen tarina on.

Tie kallio merkkijonon päähän, ripusta se ulos ikkunastasi ja mittaa kuinka kauan se on, kun se koskettaa maata (ajattele "leijajono")

Muuten kuin mielestäni tarvitset melko tarkkoja työkalut paremman arvion saamiseksi kuin vain arvaus jokaisen kerroksen korkeudesta.

Vesi kiehuu eri lämpötiloissa eri korkeuksissa, mutta puhumme korkeintaan muutamasta asteesta. Joten sinun on pystyttävä mittaamaan tuhansissa asteissa päästäksesi 10 jalan päähän.

On helppoa valmistaa kliinometri, jonka avulla voit mitata kohteen kulman. tunnetun etäisyyden. Uskon, että rusketus (kulma) / etäisyys antaa sinulle korkeuseron (trigonometria). Jälleen, mitä kauemmas esine, sitä tarkempi sinun on oltava. Jos tiedät rakennuksesi korkeuden, voit jopa mitata kulman kadun toisella puolella.

DaMachk
2015-04-14 20:10:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joissakin nykyaikaisemmissa älypuhelimissa (erityisesti lippulaivoissa) on integroitu barometri auttamaan GPS-korkeusmittauksissa, joten teknisesti voit käyttää puhelimesi GPS: ää korkeuden määrittämiseen (pidä mielessä, että pysyt lähellä ikkunaa, mahdollisesti jopa avaa ikkuna saadaksesi paremman GPS-signaalin).

Vaihtoehtona on myös, että laitat ikkunallesi jonkinlaisen merkin, joka mittaa tarkalleen yhden jalan, ja ota sitten valokuva rakennuksestasi, jossa Näet ikkunasi ja rakennuksen pohjan samanaikaisesti käyttämättä erityisiä (kalansilmä) linssejä. Sitten voit käyttää pikseleitä mittaamaan noin kuinka korkealla asut.

Tim
2015-05-14 22:57:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varjojen mittaus.

Tämä ei ole aina mahdollista, mutta sen pitäisi olla keskipäivällä useimmissa paikoissa.

enter image description here

Tikku on 1m pitkä. Mittaa varjo ja sen korkeus on 0,3 metriä.

Mitat sitten rakennuksen varjon. Se on 10 metriä.

Voimme käyttää "samanlaisia ​​kolmioita" sen selvittämiseen.

 1 / 0,3 = 3,33 ... 10 x 3,33 ... = 33,33. ..Niin rakennus on 33 m pitkä. 

Tässä on kaava:

 kepin korkeus ------------ x Building Shadow = Rakennuksen korkeusStick Shadow 
holroy
2015-04-13 02:49:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käännä rakennus vaakasuoraan

Oletan, että rakennuksesi maankorkeus, 700 jalkaa, on tarpeeksi hyvä sinun tarkoituksiisi, joten on todella kysymys rakennuksesi korkeuden löytämisestä. Jos et käytä paikallista typografista karttaa, jossa on korkeusmerkinnät.

Kierrä rakennuksen korkeus vaakasuoraan mitalla siitä näkökulmasta, jossa näet sekä rakennuksen pohjan että lattian. Eli löydämme jotain, joka käsivarsien pituudeltaan on yhtä suuri kuin rakennuksen korkeus, ja kiertää sitten tämän pituuden vaakatasoon ja mittaa sen jälkeenpäin. Tämä vaatii vapaata näkyvyyttä rakennuksen pohjan vasemmalle tai oikealle vaakasuoraan pisteeseen ...

Muokkaa: Tässä on joitain kuvauksia konseptista.

Side view to get vertical height

Seiso sivuttain kohdassa, josta näet koko rakennuksen. Pidä käsivarsien pituudessa keppiä ja aseta yläosa rakennuksen yläosaan ja aseta peukalosi kohdalle, joka on linjassa rakennuksen pohjan kanssa. Kierrä nyt käsivartesi 90 astetta.

Top view after rotating

Kohdista peukalo rakennuksen kulmaan ja merkitse, mihin kepin yläosa osoittaa. Mene rakennukseen ja mittaa tämä poing takaisin rakennuksen kulmaan, ja sinulla on oikea rakennuksen korkeus.

Käännit rakennusta olennaisesti pystysuorasta vaakasuoraan ja pystyt nyt mittaamaan sen helpommin.

Suuret muokkaukset: Toivottavasti tämä ei ole niin epämääräistä , ja havainnollistaa ajatustani käännellä rakennusta paljon paremmin. Itse tekemät kuvat

"jokin laite" ja "jokin toimenpide" on aivan liian epämääräinen tarjoamaan mitään käytännön ratkaisua
Kaikki ehdotukseni on kuvattu vähän epämääräisesti, mutta ne ovat hyvin osoitettuja menetelmiä korkeuksien mittaamiseksi kohtuullisella tarkkuudella. Olen vähän kiireinen näinä päivinä, mutta tutkin kuvauksen laajentamista.
holroy
2015-04-13 03:05:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kulmainen lähestyminen

Joko tasaisesta tai ulkopuolelta löydät pisteen, joka on samalla korkeudella rakennuksen pohjan kanssa, ja käytä jotakin laitetta laskemaan katselukulma pisteeseen. Mittaa etäisyys perustason ja pisteesi välillä ja etsi korkeus vakiolaskennan avulla (eli käytä Pythagoras theromia)

Jos sinulla on 45 astetta, etäisyys rakennuksesta on sama kuin korkeus. Lisää tämä rakennuksen tunnetulle perustason korkeudelle.

My illustration of the angular approach

Tämä menetelmä vaatii eniten laskelmia, mutta voi olla tarkin ottaen huomioon, että pystyt saamaan hyvän kulmien lukemisen. Katso myös mittaus puiden korkeus StackExchangelta tai puutiedot OneOakilta kaavojen suhteen.

Käytettävä kaava on:

 Rakennuksen korkeus = (tan a * AB) + (tan b * AB) 

Kulmien saamiseksi joko käytä hypsometriä, kuten OneOak-linkissä olevaa, tai kokeile jotain seuraavat:

 • Pidä laudanpalaa seinän vieressä ja näe rakennuksen yläosa (tai alaosa) laudan reunaa pitkin.
 • Laita älypuhelimesi levyn päällä
 • Käytä kuplatason sovellusta lukemaan taulun kulma

Tärkeimmät muokkaukset: pitäminen konsepti, mutta lisäämällä piirroksia ja viitteitä toiseen StackExchange-kysymykseen, joka viittaa samoihin menetelmiin kuin olen täällä esittänyt (mm.)

'Asun rakennuksessa, joka istuu hyvin korkealla kukkulan huipulla.' Tämä olisi todennäköisesti melko vaikeaa, mutta pidän yleisestä sovellettavuudesta.
user2818782
2015-05-08 12:47:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Seiso maahan seinän vieressä ja mittaa etäisyys suoraan 1. kerrokseen asti. Käytä merkkijonoa tai mittanauhaa, jos se saavuttaa. Tai käytä laseriasi. Kerro sitten 13: lla ja lisää merenpintaan maanpinnalla.

 (x * 13) + 700 
Pretty_Girl
2015-12-28 18:33:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here

Helppo,

 1. hanki korkeus maanpinnan ja silmäsi välillä (oletetaan, että sinulla on 6 jalkaa).
 2. pidä taskulamppua tai mitä tahansa valonlähdettä päähäsi kuvan osoittamalla tavalla.

 3. Pysy 40 metrin päässä rakennuksesta.

 4. nähdä rakennus keskisilmänäkymänä.

 5. saat etäisyyden sinun ja valon heijastumisen välillä maahan ja vähennä 6 "(taskulampun etäisyys) ja silmäsi) (oletetaan, että sinulla on 2 jalkaa)

 6. suorita yksinkertainen laskelma. -> (6/2) * (40 + 2) = 126 jalkaa korkea rakennus.

Esittelemässäsi menettelyssä on joitain puutteita. Ensimmäinen on oletus, että valonlähde kohdistetaan oikein silmäsi kanssa. Toinen on, että et ota huomioon silmien ja pään yläosan korkeuseroa. Voi olla muita asioita.
holroy
2015-04-13 03:07:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mittaa tason korkeus

Käytä ikkunassasi lasermittalaitettasi ja mittaa etäisyys ylös tai alas yksi tarina ja kerro se tasollasi. Mittaa ikkunan alhaalta alas, ylhäältä ylöspäin.

Floor height measurment illustration

Tärkeintä on mitata kaksi tunnettua etäisyyttä (A ja B) mittauslaitteellasi , vähennä nämä toisistaan ​​ja saat sitten kunkin tason tarkan korkeuden. Kerro ja lisää tämä rakennuksen tunnetulle perustason korkeudelle.

Tällä tavoin sinun ei tarvitse käyttää muita tasoja lukuun ottamatta visuaalisia viitteitä. Mutta pystyt silti saamaan melko tarkan korkeuden tasojen / kerrosten välillä.

Muokkaa: muokattu jonkun alas äänestäneeksi ratkaisuksi käsittämättä asiayhteyttä, joka on toteutettavissa ja käyttökelpoinen.

OP sanoi, että hänellä ei ole pääsyä muihin kerroksiin ja että hänen laitteensa ei ulotu tarpeeksi pitkälle mittaamiseen.
Hän sanoi, että hänen laitteensa ei pysty mittaamaan koko korkeutta. Puhun mittaamisesta yhdestä kerroksesta seuraavaan kerrokseen, ja sen pitäisi olla laitteen toiminta-alueella.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...