Kysymys:
Päivittäistavarakaupan kustannusten ja vastuun jakaminen
cjquinn
2016-09-29 15:01:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen juuri alkanut asua kumppanin kanssa ensimmäistä kertaa ja jaamme kaikki ruokaostoksemme. Huomaan jatkuvasti, etten tiedä, mitä ruokaa on kaapissa (kun olet kaupassa) ja kuka on velkaa, koska jaamme kaikkien ruokaostosten kustannukset.

Vinkkejä näiden kahvan pitämiseen asioita? Tällä hetkellä kirjoitamme nimemme kuittiin ja laitamme sen purkkiin, mutta se ei ratkaise "mitä kaapissa on" -ongelmaa!

Tarkoitan vain, kun jaat kaiken ja varmistat, että yksi henkilö ei maksa vain kaikesta. Ja myös kun muut ihmiset ostavat ruokaa, käytät sitä sen vaikeasti tiedettävissä olevissa asioissa kaapissa milloin tahansa (etkä ilmeisesti katso!).
Miksi et voi katsoa kaapista ennen ostosten tekemistä? Onko siinä lukko, johon vain kumppanillasi on avain? Pidä joka tapauksessa vain luetteloa kaapin vieressä olevalla taululla tai kysy kumppaniltasi ennen kuin menet kauppaan tai jotain. Yksinkertainen ratkaisu viestinnän puutteeseen on aloittaa kommunikointi.
Asuin neljän kämppiksen kanssa, ja jokainen osti ja varastoi ruokamme erikseen. Ei kiistoja tällä tavalla! Jos halusit jakaa kohteen, voit molemmat maksaa siitä ja jakaa sen sitten kahteen säiliöön, joista kukin ottaa puolet ja käyttää vain puolet. En sisällyttänyt tätä "vastaukseen", koska kysyit selvästi jakamisesta, ei erottamisesta.
@CaptainObvious käyn yleensä kaupassa paluumatkalla töistä, joten "katso kaapissa" -ratkaisu ei toimi :) Menen tällä hetkellä soittamaan kumppanilleni, kun olen kaupassa, mutta jos he eivät ole kotia, joka putoaa myös kasvoilleen!
Neljä vastused:
Shivek Khurana
2016-09-30 13:08:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varaston seuranta on vaikea työ. Yksi tapa olla ylittämättä varastoja on tarkistaa kaapit ennen päivittäistavaroiden ostamista.

Kulujen jakaminen on helppoa. Minä ja toimistoni tiimi käytämme upeaa sovellusta nimeltä Splitwise. Sovellus näyttää, kuinka paljon olet kuluttanut ja kuinka paljon muut jäsenet ovat sinulle velkaa.

(Huomaa: En ole millään tavoin yhteydessä jakoon, paitsi että olen käyttäjä.)

Hienoa, käyn ehdottomasti tutustumassa Splitwise-palveluun, jostain syystä sovellukset eivät tulleet mieleen tästä ongelmasta!
Zeiss Ikon
2016-09-29 17:12:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertainen tapa käsitellä kaappivarastoa: jos käytät jotain eikä riitä tarpeeksi kestämään ostosmatkaan seuraavan jälkeen , kirjoita se luetteloon (pidetään määrätyssä paikassa - - magneettinen tyyny jääkaapissa toimii hyvin, jos kynä on kiinnitetty). Ota luettelo jokaisesta ostosmatkasta.

Menetelmäsi jakaa kustannukset on aika hyvä; toinen on, että on "ruokakauppa", jossa on rahaa, ja laita aina yhtä suuret määrät (esimerkiksi molemmat pudottavat 20 dollarin setelin - auttaa samalla välttämään kiistat siitä, kuka maksoi tai ei maksanut) vie sitten sisältö ostoksille. Jälkimmäinen voidaan tehdä myös ennakkomaksukortilla, vaikka siihen liittyy joitain kuluja ja "kenellä on kortti" -ongelmat ...

Joten seuraat puuttuvia asioita verrattuna kaappisi täydelliseen luetteloon?
Kyllä, pohjimmiltaan. Pidät kirjaa siitä, mitä luulet sinun tarvitsevan ostaa pian - mikä voi sisältää asioita, joita sinulla ei ole lainkaan, mutta haluat ("Minusta tuntuu kuin jotkut juustotähdet, mutta emme koskaan osta niitä, koska kumpikaan meistä ei yleensä syö niitä "), samoin kuin asioita, jotka sinulla on, mutta varastosi on vähissä. Yleinen ajatus on, että se, mitä pidät kaapissa, on yleensä asioita, joita käytät rutiininomaisesti; Siksi, kun tarjonta loppuu, sinun on ostettava lisää.
Tetsujin
2016-09-29 19:48:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotain, mitä olen tehnyt 30 vuoden ajan ...

  • Suunnittele valikot viikoittain, jotta tiedät melkein mitä syöt joka päivä, & sen vuoksi komponentit. Suunnittele syömään asioita lyhyimmillä käyttöpäivillä aikaisin & pisin päivämäärä myöhemmin viikolla.

  • Tarkista mitä sinulla on varastossa - kaappi / jääkaappi / pakastin & puuttuu; käytämme AnyList -sovellusta iPhone & Macille, jaettavissa oleville luetteloille, jotta molemmat näkevät sen sisällön milloin tahansa. Vaihtoehtoja on monia.

  • Osta koko viikon ajan, yhtenä päivänä viikossa - sanokaa lauantaiaamuna - & jakoi laskun. Suurin osa supermarketeista voi jakaa kokonaiskortin kahteen korttiin.

Jos suunnittelet etukäteen, jotta asiat eivät loppuisi viikon puolivälissä, et tarvitse mitään eräänlainen evästepurkkijärjestelmä.

En ole koskaan ajatellut sitä valikon näkökulmasta, mikä vähentäisi myös tuhlausta, kiitos!
Folke
2016-10-06 11:31:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että kustannusten jakamiseksi helpoin tapa on saada yhteinen tili, johon sinulla on molemmilla kortti.

Sitten molemmat vain siirrät x dollaria kuukaudessa kyseiselle tilille. sen pitäisi mennä ruokaan.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...