Kysymys:
Kuinka puhdistaa kahviin kastettu nahkainen lompakko?
zeeple
2016-12-21 07:35:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on nahkainen lompakko, joka oli repussa repeytymisen aikana. Pohjimmiltaan kansi tuli irti termosista ja kaikki repussa liotettiin kahviin. Ainoa esine, jota en ole varma kuinka puhdistaa, on nahkainen lompakko. Lyhyt google-haku ehdottaa sen suorittamista pesusyklin läpi on huono idea, mutta hyviä ehdotuksia koko lompakon puhdistamisesta sisältä ja ulkoa ei saatu. Onko sinulla ehdotuksia?

Kolme vastused:
Tetsujin
2016-12-21 13:51:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puhu niin kuin tahattomasti laitti nahkaisen lompakonsa pesusyklin läpi ...

Se on erittäin pehmeää mustaa aniliininahkaa, joten pelkäsin pahinta. Paljon väriä tuli siitä, kaikkeen sen sisällä. Ajokortissani on ikuisesti merkit, vaikka happivalkaisuaine palautti sen & valuuttatiedot riittävästi lukemiseen / kulutukseen. Kaikki pankkikorttini selviytyivät, NFC & -piirin & PIN-koodi.
Sinulla ei tietenkään ole samoja ongelmia, koska voit ensin poistaa kaikki muut.

Itse lompakko, lukuun ottamatta pieni ompeleiden kutistuminen - oletan, että puuvilla ei ole tekokuitua - selviytyi tapahtumasta kohtuullisen hyvin, & on edelleen käytössä tähän päivään asti.

Suosittelen sen asettamista vetoketjulliseen laastariin. tyyppinen housutasku pitää lompakon kunnossa, & hellävarainen, viileä, lyhyt pesu. Kuivaa luonnollisesti jälkeenpäin, tietenkin. [Minun löydettiin ennen kuin se meni myös kuivausrummun läpi - en usko, että se olisi tehnyt siitä mitään hyvää ollenkaan.]
Kun se tulee ulos, joustava & venyttää sitä säilyttääkseen muodon & ompelemalla.

Yksi huomautus.
Eri nahatyyppien &-viimeistelyn valmistuserojen takia saatat menestyä vähemmän, jos se ei ole valmistettu aniliininahasta. Halkaistuilla nahoilla on muovimainen päällyste, joka todennäköisesti irtoaa, jos se kastuu liian paljon. & on sitten mekaanisen kulumisen alainen.
Jos se on tällaista tyyppiä, en tekisi muuta kuin antaisin sille nopean huuhtelun lämpimällä vedellä saippuavettä.

MANEESH MOHAN
2016-12-26 12:24:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan, että annat sille normaalin pesun käsillä ja saippualla sen sisällön poistamisen jälkeen. Voit upottaa sen kuppiin vettä, jossa on tällaisia ​​kankaanraikastimia jonkin tunnin ajan: enter image description here

Pidä se sen jälkeen auki auringon säteille päivän ajan. Ripusta ulkona tuulessa yöllä.

Tatjana Heuser
2016-12-27 23:27:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

... se riippuu ...

  • nahkalompakot on usein rakennettu ydinkartongin ympärille vakauden lisäämiseksi. Vaikka tämä kuivuu edelleen ok kosteutumisen jälkeen, tämä pahvi ei kestä hyvin liotusta, kaatumista ja kuivumista uudelleen.
  • Joissakin lompakoissa on sileä "verneer"? -Tyyppinen takki. Jälleen tämä irtoaa hiutaleissa pesemisen aikana eikä selviydy.
  • sileä, tukeva nahka ilman ylimääräisiä hienoja kerroksia todella onnistuu parhaiten. Voit yleensä noudattaa satulanahkojen ja vastaavien puhdistusohjeita käyttämällä mietoa pesuainetta (satulasaippua) ja öljyttämällä nahka kirkkaalla tuotteella, joka ei hankaa pois jälkikäteen. Jos lompakko tuntuu jäykältä ja rikkoutuvalta pesun jälkeen, hiero öljy / vaha vähitellen sisään ja käytä sitä kevyesti, kunnes se tuntuu jälleen sileältä ja joustavalta.
  • Nopeuta kuivausprosessia hiustenkuivaajalla tai aseta lompakko päälle jäähdytin aiheuttaa nahan jäykkyyden kuivumisen aikana. Yleensä on parempi antaa sen kuivua hitaasti ja kiertää sitä hieman prosessin aikana.
  • Varoitus: värjätty kengänkiillotus antaa väriä taskuille ja käsille jokapäiväisessä käytössä lompakossa.
  • halkaistusta nahasta tai karkeesta nahasta ei pidä pesemisestä tai öljyttämisestä ...


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...