Kysymys:
Huonot lapset varastavat mangoja puustani kotona
Harish S
2015-05-01 11:21:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on 3 mangopuuta puutarhassani, ja taloni ympärillä on 4,5 jalan yhdistelmäseinä. Satunnaiset lapset kadulta pyrkivät kiipeämään seinääni ja alkamaan varastaa mangoja. joskus he heittävät kiviä saadakseen ne, mikä putoaa & pilaa puutarhassani kukkaruukkuja. Kuinka suojella mangoni ja estää niitä varastamasta?

He eivät ole "pahoja" lapsia, he vain "röyhelevät" lasten vanhanaikaisessa perinteessä! Isossa-Britanniassa sen omenat ja luumut ... Tein sen, kun mahdollista, ja olen melko varma, että vanhempani tekivät sen, jatkuvat sukupolvien ajan, ei tarkoita, että he ovat huonoja, vaikka olen varma ärsyttävää, jos se on sinun puu.
Yhdeksän vastused:
Carlo Borja
2015-05-01 13:58:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meillä on myös mangopuu, ja silloin tällöin koemme tämän.

Yritä laittaa seinällesi painettu kyltti, jossa lukee:

"Tämän puun mangot ovat yksityisomistusta. Jos haluat todella, kysy vain hienosti. :)"

Kyllä, se tapahtui, kun @Carlo Borja, muutama hyvä lapsi kysyi kohteliaasti, mutta on enemmän pahoja lapsia, jotka haluavat heitä huonolla tavalla.
Jos lapsi uskoi "kysy hienosti ja saa sen", he kysyisivät ensin vanhemmaltaan varastamisen sijaan. En halua kuulostaa siltä, ​​että lapset ovat huonoja tai heidän vanhempansa eivät tue heitä. Mutta uskokaa minua, niin tapahtuu jatkuvasti. Laitoin kylttejä, lahjoitin rahaa ja hedelmiä tällaisille lapsille, ja hedelmäpuilleni tapahtuu sitä jatkuvasti ympäri vuoden. Ratkaisu? vain sivuuttaa heitä, et voi korjata, mikä on vialla näillä lapsilla. BTW missä maassa asut? ja ansaitsevatko lapset / taloudellisesti vaikeissa perheissä?
Olen samaa mieltä merkin ideasta. Lisää vain se, että jos he varastavat yhden pyytämättä, puhut lasten vanhemmille. Jos se ei toimi, uhkaa tuoda virkamiehet mukaan. Jos edes se ei toimi, minulla on yksi yksinkertainen ratkaisu: Siirry pois. -3- Tai joo. Lisää piikkejä.
Rakshit Shah
2015-05-01 20:40:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehkä voit pitää koirasi lähempänä MANGO-puuta. Pitkä aita kuulostaa siltä, ​​että sen pitäisi toimia, mutta se maksaa melko vähän rahaa. Kirjoitan vilpittömän ilmoituksen, ehkä jotain tällaista:

Älä varasta MANGO-hedelmääni. Olet rikkominen ja varastat hedelmiä pihaltani on rangaistava teko. Olen ilmoittanut poliisille väärinkäyttäjistä, ja he etsivät rikollisia.

SAS2507
2015-05-01 15:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen nähnyt ihmisten yrittävän ratkaista tämän ärsyttävän ongelman.

Sen lisäksi, että laitat @Carlo Borjan ehdottaman merkin, yritä kaataa verkko puun päälle. Tämä toivottavasti estää varastamisen, koska älykäs mutta huono lapsi ymmärtäisi vain, että kivien heittäminen ei toimi.

Tyler Durden
2015-05-02 05:56:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisää seinän korkeutta ja / tai lisää kiipeilyä estäviä ominaisuuksia, kuten piikkejä tai partaterää.

user2818782
2015-05-04 13:56:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pistä laksatiivinen seiniä lähinnä olevat, jotka on helpoin varastaa (matalasti roikkuva hedelmä haha).

Adam Davis
2015-05-05 20:23:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leikkaa puu

Heikennä tänä vuonna sadonkorjuun jälkeen puu pois seinästä. Varmista, että kaikki oksat ovat hyvin seinän sisällä ja alas maahan. Tekemällä puun vähemmän näkyväksi ja vaatimalla ihmisiä kiipeämään kokonaan aidan yli estät satunnaisia ​​satunnaisia ​​varkauksia.

Lisäksi puun pitäisi hedelmällisesti tuottaa hedelmää ajan myötä, jos se on hyvin karsittu, ja Jos menetät ylimääräisiä hedelmiä varkauksista, se ei vaikuta sinuun yhtä merkittävästi.

Istuta toinen puu

Toinen taktiikka on istuttaa toinen mangopuu ja tuottaa näin kaksinkertainen määrä hedelmiä sinulla on nyt, jolloin voit antaa hedelmän vapaasti pois huolimatta liikaa siitä, onko lupa saatu.

Pidennä aita ylös

Lisää vielä 2-3 metriä ristikkoa, vaijeria tai bambuseidat olemassa olevan seinän päällä voivat olla sallittuja (tarkista paikalliset rakennusmääräykset). Kevyt ja edullinen, sen pitäisi olla helppo asentaa. Koska se ei ole raskas, sen yli kiipeäminen olisi tuhoa, ja se estää monia ihmisiä yrittämästä.

Laajennus rajoittaa myös näkyvyyttä ja tekee kivenheiton vähemmän onnistuneeksi.

Purista silmut kauden alussa

Muutaman minuutin työskentelyllä päivässä kauden alussa voit poistaa kukat tai hedelmähermot puun sivulta, joka ylittää aidan, ja paikkoihin, joihin on helppo päästä aidalta. Poista silmut tai kukat vain nipistämällä ja kiertämällä.

Jäljellä olevat hedelmäpaikat toimivat tyypillisesti vielä paremmin kuin tavallisesti, koska puu kuluttaa suurimman osan energiasta elossa oleviin silmuihin.

"Jäljellä olevat hedelmäpaikat pärjäävät tyypillisesti vieläkin paremmin kuin tavallisesti, koska puu kuluttaa suurimman osan energiasta elossa oleviin silmuihin." Onko sinulla siihen lähdettä?
Tässä on muutamia lähteitä: * "Harvennus tiettyyn hedelmälukuun puuta kohti lajikkeen ja hedelmätarhan iän perusteella on yksi parhaista kaavoista, jotka kuvaavat hedelmien laatua ja satoa sekä säilyttävät hedelmien koon." /peach/orchard/Manipulation_of_Flower_Bud_Density_and_Bloom_in_Peaches.pdf ja * "Bloom-ohenevat persikat voivat lisätä hedelmien kokoa ja satoa 10-30% verrattuna käsin oheneviin 40-50 päivää kukinnan jälkeen." * alkaen http: //www.ent. uga.edu/peach/peachhbk/cultural/thinning.pdf ja sitten tämä: https://pubs.ext.vt.edu/422/422-025/422-025_pdf.pdf
Harish S
2015-05-04 23:29:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä ota tätä väärin , pidin väärennetyn kyltin, jossa sanottiin "Älä kiipeä tätä yhdistelmämuuria, se on sähköistetty", itse asiassa sitä ei ollut sähköistetty lainkaan. Poistin sen kyltin, koska poliisi varoitti minua. Joten ystäväni, älä kokeile tätä menetelmää.

zovits
2015-05-05 13:15:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asenna väärennetty CCTV-kamera aidalle, josta on näkymä puuhun. Yritä löytää paras kompromissi kustannusten ja realismin välillä, mukaan lukien varoitusmerkit, mihinkään johtavat johdot, vilkkuvat LEDit jne.

Dave
2015-05-05 17:41:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voitteko luoda vakuuttavan mallinuken, joka antaa etäisyydeltä vaikutelman, että joku katseli?Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...