Kysymys:
Kuinka voin poistaa sulaneen suklaan puhelimen kuulokeliitännästä?
Luke M
2019-08-27 15:24:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli laukussa Motorola Moto e5 Play -puhelimeni, ja hieman suklaata suli kuulokeliitäntään. Yritin käyttää teippiä hammastikun päässä, mutta se ei toiminut. Tarvitsen kuulokkeitani keskustellakseni kavereiden kanssa. Kenenkään apu olisi hieno. Kiitos

Tervetuloa Lifehacks SE: hen! Yleensä tämän sivuston kysymysten otsikko on melko yksinkertainen. Tämä helpottaa lukijoiden ymmärtämistä jokaisesta kysymyksestä nopeasti. Koska otsikkosi oli pari virkettä pitkä, siirsin sen kysymyksen runkoon ja annoin yksinkertaistetun otsikon. Jos sinusta tuntuu kuin olisin muuttanut kysymyksesi viestiä tai yksityiskohtia, voit vain napsauttaa kysymyksesi alla olevaa "muokkaa" -painiketta ja tehdä muita muutoksia.
Viisi vastused:
Elmy
2019-09-02 19:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen sijaan, että suklaata kuumennettaisiin ja toivoisit saada sen ulos, sinun on jäähdytettävä se .

Katkaise siitä kokonaan virta, jotta et vahingoita puhelinta ja akkua. . Laita se sitten jääkaapin alimpaan osastoon (missä on viilein) 30 minuutiksi tai pakastimeen 5 minuutiksi. Tämä asettaa sulan suklaan.

Ota puhelin ulos ja pidä sitä niin, että kuulokeliitäntä osoittaa alaspäin. Aloita poiminta kovettuneesta suklaasta hammastikulla ja anna murenemisten pudota. Imu imurista voi auttaa sinua poistamaan viimeiset jäännökset.

Jos puhdistus kestää niin kauan, että jäljellä oleva suklaa alkaa jälleen tarttua, laita se takaisin jääkaappiin muutamaksi minuutiksi.

Anna puhelimesi lämmetä 10 - 20 minuuttia puhdistuksen päättymisen jälkeen, ennen kuin kytket sen takaisin päälle tai siirrät sen kosteisiin tiloihin (kosteus voi tiivistyä puhelimesi sisällä, jos se on edelleen liian viileä).

Zeiss Ikon
2019-08-27 16:14:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hellävarainen lämpö (hiustenkuivaaja matalalla tai keskisuurella kentällä), jota seuraa välittömästi imu (pienimmästä pölynimurin suuttimesta tai mieluiten näppäimistön puhdistuslaitteesta tai vastaavasta), voi saada tarpeeksi suklaata ulos, jotta kuulokeliitäntä toimisi niin kuin pitäisi.

Jos ei, älä yritä työntää esineitä sen puhdistamiseksi; vie vain puhelin korjaamoon ja kysy arvio, ja päättää sitten, onko se korjattava vai tarvitseeko se vaihtaa.

Theologin
2019-09-09 07:03:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuumenna tappi ja löysää sitä, kunnes saat sieltä paperipyyhkeen, jotta se pyyhitään hyvin.

virolino
2019-08-27 17:22:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras tapa välttää puhelimen vahingoittuminen on viedä se korjaamoon.


Lämmön + imun käyttö on hyvä neuvo, kuten @ZeissIkonin vastauksessa on annettu.


Voit myös kokeilla puuvillapyyhkeitä (niitä, joita käytetään korvakäytävien puhdistamiseen). Tietenkin vanupuikon on oltava riittävän pieni päästäkseen puhelimen reikään. Käytä sitä harjana suklaan puhdistamiseen. Voit käyttää tätä vaihtoehtoa lämmön lisäksi - sulanut suklaa imeytyy puuvillaan.

Saatat saada lisää menestystä, jos käytät suklaan liuottamiseen liuotinta: suihke sähkökoskettimille, WD40, alkoholia. Levitä liuotin vanupuikkoon (ei puhelimen sisällä) ja puhdista sitten sisältä. Puuvillapyyhkeessä ei saa olla liikaa liuotinta, kun asetat sen puhelimeen.

HUOMAUTUS: ÄLÄ PIDÄ PUHELINTA LÄMMINNÄN LÄMMIN !! suklaa menee syvemmälle puhelimen sisään.

Vaikka se olisikin epämiellyttävää, pidä puhelinta ylöspäin reikä alaspäin. Tämä auttaa suklaata / liuotinta / likaa poistumaan puhelimesta painovoiman avulla.


Huomaa: Poista paristo puhelimesta, ennen kuin yrität puhdistaa. Vain siinä tapauksessa.

Luulisin, että "vanupuikot" ovat liian suuria kuulokeliitännälle ja voivat helposti menettää _jäänteet_ sisällä oleviin kontakteihin. Putkenpuhdistus- ja hammasväliharjat ovat pieniä, niitä on erikokoisia ja niissä ei saa olla nukkaa.
Tyynyn laadusta riippuen (lue: päähän levitetyn puuvillan määrä), ne saattavat sopia. Tietenkin on huolehdittava siitä, ettei puuvillaa menetä sisällä. Fluffi ei ole välttämättä suurin asia, se ei vaikuta äänen laatuun. En ole varma, että harja riittää sulan suklaan poistamiseen.
jomustech
2019-09-07 04:58:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän hammastikkuja & lautasliinaa jättääksesi "likaan", mutta ilman teippiä, ole vain lempeä liikkeillesi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...