Kysymys:
Kuinka poikittainen ilmanvaihto yhden ikkunan huoneessa?
Sindhu S
2015-03-24 13:54:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun kahden makuuhuoneen talossa ja huoneessani on vain yksi ikkuna. Vasemman oven vieressä olevalla seinällä on yksi ikkuna. Ikkunan vieressä on kylpyhuone. Huoneesta on näkymät talon etuosaan kerrostyylisessä rakennuksessa, joten ikkunan ulkopuolella on käytävä, joka on avoin ja saa paljon ilmaa. Huoneessani on kattotuuletin.

room layout

Bangaloressa on tällä hetkellä todella kuuma 38 astetta ja yöt ovat sietämättömiä huoneen sisällä kiertävän kuuman ilman takia kattotuulettimeen). Käännän kattotuulettimen ylös ja se aiheuttaa paljon melua. Minulla on sänkyni ikkunaa kohti.

Harkitsen tornituulettimen ostamista ja tuulettimen pitämistä sänkyäni kohti (selkä ikkunaa kohti).

Tässä on kuva puhaltimen tyypistä, jota tarkoitan:

tower fan

Teenko poikittaisen ilmanvaihdon konseptin oikein?

PS : Muutamia rajoituksia ovat:

  1. Kaavio ei ole siinä mielessä todella tarkka, oveni avautuu sisäänpäin, joten kun se on täysin auki, se peittää puolet ikkunasta. Hakkerina minun on laitettava jotain oven taakse (lattiatasolle) siten, että ovi avautuu vain puoliväliin. En voi poistaa ovea, koska vuokranantajamme on sitkeä siitä (syyt vaastuksen järkyttämiseen - intialainen feng shui -variantti).
  2. En voi jättää ikkunaa auki yöllä johtuen siitä, että kulkukissa pääsee sisään taloon.
Voisitko mahdollisesti lisätä nopean kaavion huoneestasi - ts. Seinät, ovi, ikkuna, sänky, ehkä ehdotettu tuulettimen sijainti.
Muokkasin kysymystä lisätäksesi käsin piirretyn asettelukaavion. Onko sillä mitään järkeä?
Onko ikkuna käytävään?
Tämä ei ole hakkerointi sinänsä, mutta se voi tehdä mitä haluat. Hanki ikkunapuhallin kahdella tuulettimella. Myös kaksi ohjainta tuulettimille. Anna yksi isku sisään ja yksi puhaltaa. Pitää kissan ulkona ja luo verenkiertoa pitämättä ovea auki.
Vaikka et voi tehdä @DougWatkins-ehdotusta sisään- ja ulos-tuulettimen kanssa, hanki ainakin yksi näistä tyylifaneista joka tapauksessa.
Kuusi vastused:
BrettFromLA
2015-03-24 22:30:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritä laittaa jäätä kulhoon, kattilaan tai ämpäriin. Aseta halpa tuuletin jään toiselle puolelle osoittaen sinua. Sulavan jään kylmän tulisi puhaltaa sinua ja pitää sinut mukavana ja viileänä.

enter image description here

holroy
2015-03-24 22:51:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanot, että ikkuna ei voi olla auki, koska huoneeseen saattaa tulla hajakissa. Tämä on edelleen paras vaihtoehto päästäksesi kylmempään ilmaan, joten ehdotan, että avaat ikkunan ja lisäät jotain metalliverkkoa ikkunan yli, jotta kissa ei pääse sisään.

Tämä riippuu vuokranantajan hyväksynnästä, mutta oikein tehtyä se ei saisi heikentää asuntoa, ja sen pitäisi olla myös mahdollista tehdä jättämättä jälkiä ikkunan ympärille.

Tim
2015-03-24 22:43:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on tällainen telttavuode:

enter image description here

Tee niin, että tuuletin puhaltaa sen alla . Tämä jäähdyttää sinut ylhäältä ja alhaalta, kun tuuletin puhaltaa yli ja alle.

MrPhooky
2015-03-24 14:10:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertainen ratkaisu, joka todella auttaa tällaisessa huoneessa, on saada ikkuna auki, mutta myös pitää ovi auki .

Tämän ansiosta kuumalla ilmalla on minne mennä eikä vain kiertää huoneen ympäri. Jos sinulla ei ole ikkunaa auki (koska se on liian kuuma ulkona ja viileämpi pitää ne kiinni), voit jatkaa kattotuulettimen käyttöä sellaisenaan, mutta taas oven ollessa auki.

Tiedän, että useimmat ihmiset eivät pidä ovensa auki nukkumisen aikana, mutta vaikka se olisi vain pieni määrä auki, se auttaa ilmankierrossa - paitsi lämpötilan säätämisen lisäksi, myös se estää huoneestasi tulemisen haisukuoppa.

Jos ovesi sulkeutuu automaattisesti, voit vain laittaa jotain tielle niin, että se pysyy auki ainakin pieni määrä. Huomaa kuitenkin, että mitä enemmän ovi on auki, sitä enemmän liikkuvuutta saat.

Kiitos vastauksesta! Unohdin mainita, että pidän sekä ovea että ikkunaa auki, mutta ikkuna on auki harvemmin (sanoa ei yöllä), koska kulkukissa yrittää tulla talon sisään!
Hobbes
2015-05-31 23:51:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etsi verkko (esim. kanalanka), joka on riittävän vahva pitämään kissan poissa. Asenna se ikkunan aukon yli kuin näytön ovi, jotta voit jättää ikkunan auki yöllä. Ehkä lisää kerros hienoa verkkoa (hyttysverkko) pitääkseen vikoja.

Sindhu S
2015-04-08 16:31:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki yllä olevat vastaukset olivat hyviä ja toimivat useimmille ihmisille, mutta eivät minulle. Tästä syystä:

  1. Jääkauhamenetelmä: Minulla on mini refridgerator, joka tuottaa yhden juomalasin verran jääpaloja kerrallaan. Siihen mennessä, kun täytän todella pienen ämpäriin, olisin kuluttanut paljon virtaa ja aikaa, joten tämä menetelmä on minulle epäkäytännöllinen.

  2. Oven auki -menetelmä: Olen jo käyttänyt totesi, että oven avaaminen estää sekä lähtevän ilman että valon kohti ikkunaa. Joten niin ei tapahdu.

  3. Leirintämenetelmä: Minulla on jo sänky ja en voi varaa ostaa leirisänkyä, joka on todella kallista, jos sitä on saatavilla Intiassa. Kaupunkielämässämme ei todellakaan ole leiriytymistä.

Vaikka kukaan ei ehdottanut tätä, mutta offline-tilassa ystäväni teki, entä tällaisen jäähdyttimen käyttö:

air cooler

Ei, vie liikaa arvokasta lattiatilaa niinkin pienessä huoneessani.

Päätin ostaa tornipuhaltimen ja sen mahtavan! Laitoin sen lähelle oveani tuuletin itseäni kohti ja tuulettimen takaosa kohti ikkunaa. Tämä vetää viileää ilmaa hyvin.

Joten kaikilla, joilla on samanlainen huonejärjestely kuin minulla ja rajoitetut vaihtoehdot, tornituuletin on työskennellyt minulle ja haluat ehkä myös harkita sitä!Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...