Kysymys:
Kuinka määritetään lukulasien vahvuus?
RockPaperLz- Mask it or Casket
2016-12-06 05:56:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka voit määrittää lukulasien voimakkuuden?

Haluaisin määrittää lasien jokaisen linssin todellisen numeerisen voiman.

Kaksi vastused:
Takkat
2016-12-06 15:43:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nopeasti ja helposti

Pidä silmälaseja valkoisen paperin tai seinän edessä, kunnes aurinko (tai kaukana oleva ikkuna) on tarkennettu. Mittaa lasien ja paperin välinen etäisyys (metreinä). Jakamalla 1 tällä arvolla saadaan lasien dioptria.

Tämän takana oleva fysiikka

Lukulasit ovat samanlaisia ​​kuin ohut näköinen lasi. Niihin sovelletaan samoja optisia sääntöjä:

enter image description here
Lähde: saksalainen Wikipedia

Yllä olevassa kuvassa näkyy kohteen G etäisyys g , projisoidun kuvan B etäisyys b ja tuloksena oleva polttoväli f vahva>. Mittaamalla g ja b voimme laskea objektiivin dioptrin 1 / f tällä kaavalla:

enter image description here

Asioiden helpottamiseksi voimme ottaa etäisyyden mittaamiseksi kaukaisen esineen, kuten auringon (jossa 1 / g on noin 0). vahva> b linssin ja auringon projektion välillä valkoisella paperilla, jotta dioptrille olisi yksinkertaistettu kaava

1 / f ≈ 1 / b .

Vau. Kiitos. Luen sen uudestaan ​​ja uudestaan, kunnes se on ilmeistä.
@RockPaperLizard teki nopean ja helpon kappaleen laiskoille joukossamme.
Lukulasini sanovat aina jotain "+1,5" tai "+2,0". Kuinka tämä liittyy dioptriaan?
Muista - reseptilasit voivat olla erilaisia ​​jokaiselle silmälle. Tämä ei myöskään kata astigmatismin korjausta, vaihtelevia polttopisteitä, keski- tai täysleveää muotoilua [tosin, halpa vs kallis]. TBH, mielestäni tämä kysymys on todella osoitettava optometristille, ei Life Hackille.
@BrettFromLA: "+2,0 dpt" -skannerin polttoväli on 0,5 m (19685 tuumaa)
@RockPaperLizard on itse asiassa dioptrian määritelmä.
@Takkat Pilkku / piste-erot desimaalipistekäytännöissä voivat joskus olla yllätys. Olen tottunut konventissa, joka on lähes kaksikymmentätuhatta tuumaa. (Ymmärrän, että Eurooppa käyttää kuitenkin päinvastaista käytäntöä.)
@Lawrence: Mietin aina, kuka keksi ne desimaalipilkun yleissopimukset ja kuka sitten päätti tehdä siitä erilainen;)
@Takkat Se sai minut Googlen ... sen kiehtovaan [historia] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Decimal_separator#History). Ilmeisesti lähin prototyyppimerkki oli lyhyt pystyviiva, jonka jotkut myöhemmin kirjoittivat pilkuksi ja toiset pisteeksi, riippuen siitä, mitä muita käytäntöjä oli jo hyväksytty paikallisesti.
@Lawrence loistava! Kiitos - niin "." Tai "," ei tavanomaisesti, vaan pelkän onnettomuuden vuoksi. Mielenkiintoista!
KathyS
2018-04-11 03:23:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että sain sen - kuperille lukulasille. Teippi pala valkoista paperia sinne, missä aurinko paistaa. Pidä silmälaseja (ikään kuin joku seisoisi valkoisen paperin edessä katsellen sinua, aurinko takanasi - ainakin kätesi takana, jotta varjo ei peitä aurinkoa lasista). Siirrä laseja, kunnes aurinko on selkeästi tarkennettuna (tämä on erityisen helppoa, jos kaukana sinusta on jotain, joka näkyy auringon heijastuksessa). Mittaa valkoisen paperin ja lasien välinen etäisyys (sillä etäisyydellä, jossa aurinko on tarkennettuna). Muunna mitta cm: ksi. 1 jaettuna cm-luvulla. Siirrä desimaalilukua oikealle 2 välilyöntiä. Esimerkiksi: lasien paperin ja linssin välinen etäisyys on 26 tuumaa. 26 tuumaa on 66 cm. 1/66 = .015151515. Siirrä 2 desimaalia oikealle (tai kerro 100: lla) = 1,5 on lukulasien vahvuus.

Onko tämä sama kuin vastaus, jonka Takkat lähetti yli vuosi sitten, kun x100: ta käytetään muuntamaan dioptria ja 'aste'?
En näe, että tämä lisäisi mitään olemassa olevaan vastaukseen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...