Kysymys:
Kuinka voin selvittää, onko muna mennyt pieleen murtamatta sitä auki?
Phlume
2014-12-11 02:57:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten kukaan planeetalla, vihaan mätänneiden munien hajua. Kuinka voin selvittää, onko muna huono, halkeamatta sitä auki?

Tähän mennessä kaikki, mitä olen kokeillut, on vain halkaista se auki ja heittää sitten muna pois, jos se on huono, mutta se luo pahan hajun ja on tuhlausta - voin ehkä käyttää joitain ruoanlaittoon, jotka muuten heitän pois.

Muokkauksen osalta: jos tarvitset apua * mitä * kokeilla, kysyisit sivulta [Cooking.SE] (http://cooking.stackexchange.com/), jos tarvitset apua jostakin muusta * kokeiltavasta missä kysyt täällä.
... tuntuu edelleen laajuusongelmalta. yksi "sattumanvaraisista tapauksista", jossa kokeilun luettelointi on vaikeaa, mutta kysymys on edelleen pätevä.
Huuto ei ole asianmukaista
Kolme vastused:
#1
+42
Tim
2014-12-11 02:59:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Panen munan lasilliseen vettä.

Jos se kelluu, se on huono. Jos se nousee, käytä sitä ruoanlaittoon (esim. Kovaksi keitetty muna, mutta ei pehmeä), se vanhenee. Jos se uppoaa, olet turvassa.

Miksi?

Munan ulkokuoressa on kaksi kalvoa. Kun muna munitaan, se on lämmin ja alkaa jäähtyä, mikä supistaa munan sisäosan enemmän kuin kuori ja vetää molemmat kalvot erilleen. Tämän seurauksena ilma jää loukkuun kalvojen väliin (aluksi ei ole tarpeeksi ilmaa kellumaan).

Lähde

Kun tämä muna vanhenee, ilmaa otetaan sisään (supistusten hieman korkeamman paineen vuoksi) munan huokosten kautta. Lopulta bakteerit pääsevät myös sisään. Kun munassa on riittävästi ilmaa kellumaan, se on todennäköisesti mennyt huonosti bakteerien kanssa.

4 egg positions

Kuva © Tim, 2014

Laitoin munani kylmään veteen ja se tuli 'keittämiseksi'!
Voit käyttää sitä myös kovaan kiehumiseen, mutta suosittelen, ettei ole pehmeää!
Jos tämä on kuvasi, se on todella hienoa, että teit tämän vastauksen. Jos ei, jokin attribuutio olisi mukavaa :)
+1 väärän havainnollistamiseksi! Vastaus myös, luulisin!
Kasvatan kanoja - vain huomautus tästä tekniikasta - jos peset maatilan tuoreet, aiemmin pesemättömät munasi, heidän on mentävä heti jääkaappiin, koska peset pois sen kerroksen limakalvon uloimman kerroksen ... joten munat alkavat kuivua nopeammin ja * puf * menevät huonosti. Muuten he ovat hyviä tiskillä pari viikkoa!
Eikö "väärä" ole vain paistettu muna?
@Tim Luulin, että sen piti edustaa kattilaa kiehuvaa vettä "ruoanlaittamisen" vuoksi.
Käytän myös tätä tekniikkaa, mutta selityksellä ei ole järkeä: pohjimmiltaan siinä sanotaan, että massa kasvaa (kun ilmaa tulee sisään) ja se saa sen kellumaan! Se on itse asiassa päinvastoin: kaasu ja vesi poistuvat munasta, mikä vähentää massaa ja saa sen kellumaan (vrt. Archimedes). Löysin myös tarkemman selityksen kommentista täältä: http://whatscookingamerica.net/Eggs/EggsFloat.htm
@DidierL Onko sinulla viitteitä? Koska menetettäessä jotain * kevyempää * kuin vesi antaa sille suuremman tiheyden ja se uppoaa ...?
@DidierL luki, että ... lainaan täällä * Kallistuksen aiheuttavat munien ilmataskut, jotka ** kasvavat ** kokoina ajan myötä *.
Tarkoitin kyseisen sivun alaosassa olevaa kommenttia (valitettavasti he eivät päivittäneet itse sivua kommentin jälkeen).
@DidierL hän on väärässä ... Kyse ei ole painosta, vaan tiheydestä, ja kellumisen tiheyden on oltava alle 1. * Ei ole merkitystä, jos munassa on enemmän tai vähemmän ilmaa. * On hölynpölyä. Mene täyttämään pingispöytä metallilla ... Se uppoaa.
Tiheys = paino / tilavuus. Munan tilavuus on vakio, joten sillä ei ole mitään merkitystä puhua jostakin toisesta. Jos haluat vähentää tiheyttä, sinun on pienennettävä painoa. Tämä voidaan tehdä vain, jos jokin jättää munan. Luulen, että vesi jättää munan ja korvataan kevyemmällä ilmalla tai kaasulla.
+1 yleensä, mutta varmasti "väärälle" - hassu tarpeeton kuva on tarpeettoman hauska
#2
+9
Cary Bondoc
2014-12-17 21:18:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet tilanteessa, jossa veden tuominen tuo sinulle lisää taakkaa, voit tunnistaa munan laadun ravistelemalla sitä varovasti ja kuulemalla sen. Tämä toimii kuin viehätys minussa.

Sen mukaan Source:

Ota muna jääkaapista ja pidä sitä ylöspäin korva. Ravista sitä varovasti. Jos se on tuoretta, se ei anna ääntä. Jos se on vanhemmalla puolella, muna tekee hieman helistin.

Mutta tämän lähteen mukaan tässä on varoitus

Ravistamalla muna korvan vieressä nähdäksesi (tai pikemminkin kuule) jos se on mätää, se toimii minulle epäonnistumatta. Huonosti menneet munat antavat ominaisen äänen siitä, että kuoren sisällä roiskuu jotain, kun taas tuoreista munista ei kuulu lainkaan ääntä.

Niille, jotka eivät ole tottuneet tähän havaintomenetelmään, saattaa olla varoitus . Älä pidä muna liian tiukasti tai ravista liian energisesti. Ei ole, että jos teet niin, et löydä mätä muna. Tunnistaminen on tässä tapauksessa yhtä helppoa tai jopa helpompaa. Haittavaikutuksia voi kuitenkin olla.

#3
+8
Joachin Joseph
2015-01-16 07:38:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lähde

Tällä menetelmällä voidaan löytää munien arvioitu ikä. Joten voimme pystyä tietämään, kuinka kauan voimme säilyttää ja mitä munaa käyttää ensin.

enter image description hereTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...