Kysymys:
Kuinka puhdistaa verta valkoisista vaatteista
Shokhet
2014-12-10 04:04:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

liittyvä kysymys kysyy veren puhdistamisesta värillisistä vaatteista.

Mitä voin tehdä veren puhdistamiseksi valkoisista vaatteista?

Olen yrittänyt pestä sen pois saippualla ja vedellä, mutta se ei oikeastaan ​​päästä eroon kaikesta (tai edes niin paljon) verestä.

Voinko käyttää jotain, joka poistaa kaiken (tai melkein kaiken) veripilven, jonka sain valkoiseen paitaani?

Olen [kysynyt ja vastannut omaan kysymykseeni] (http://blog.stackoverflow.com/2011/07/its-ok-to-ask-and-answer-your-own-questions/), mutta rakastan kuulla muita ratkaisuja tähän ongelmaan!
Voisiko kaikki tätä sivua käyttävät joukkomurhaajat lisätä kommentin kertoa meille, kuinka hyvin se onnistui sinulle.
Kuusi vastused:
#1
+25
Shokhet
2014-12-10 04:04:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Isäni kehotti minua aina käyttämään vetyperoksidia veripinnan puhdistamiseen vaatteista.

Olen tehnyt niin monta kertaa ; se toimii :)

Howstuffworks.com suosittelee myös sen käyttöä - he myös selittävät miten se toimii:

Vetyperoksidi löytyy monista haavojen hoitoon tarkoitetut lääkekaapit käyttäytyvät verraten pesuaineisiin lisäämäämme valkaisuainetta. Esimerkiksi veren tahroihin levitettynä peroksidi vapauttaa happiatomeja, mikä muuttaa punaiset veripigmentit vähemmän kirkkaiksi tahroiksi.

#2
+7
RedSonja
2015-09-07 15:32:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos asut jonnekin aurinkoisessa paikassa, levitä kangas auringonpaisteeseen ja ripottele vettä tahraan. Pidä se märkä ja aurinko valkaisee sen. Tahran lujuudesta riippuen se voi viedä muutaman tunnin. Näin isoäitiäiti tekivät sen. Sen etuna on vapaa ja myrkytön.

Toissijainen tämä. Pese tahra niin pitkälle kuin pystyt, ja aurinko tekee loput. Versio, jonka minulle kerrottiin, on "aurinko + sitruuna" -mehu, mutta se todennäköisesti toimii joko.
lisäys: aurinko + vesi + paksu saippuavesi on myös hyvä.
#3
+4
nicael
2014-12-10 04:16:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehkä ei ole yhtä voimakas kuin @Shokhetin tapa, mutta joka tapauksessa: yritä laittaa vaatteet puoliksi tunniksi voimakkaasti suolattuun veteen. Puolen tunnin kuluttua hiero se saippualla. Pese sitten kaikki ei-toivotut hiukkaset :)

Voisitko selittää hieman, miten sen pitäisi toimia> Kuulostaa siltä, ​​että saat suolan kankaaseen ja käytät sitä eräänlaisena hiekkapaperina veren hankaamiseksi? Eikö se vahingoita kangasta?
Miksi niin? Se * voi * tehdä vaatteistasi hieman kovan (miten kutsua sitä, kun se tuntuu "rikkoutuvalta", jos rumputat sitä), jos et pese kaikkea suolaa, mutta ei vahingoita sitä ollenkaan.
Kuvittelen, että se kuluttaa kangasta, jos sen on tarkoitus olla hankaavaa. Mutta en ole tehnyt sitä aikaisemmin, joten en ole varma, joten ajattelin kysyä.
Sinun tarvitsee vain liottaa se; se ei vahingoita kangasta. Vaihtoehtoinen versio: liota suolaisessa vedessä kuten yllä, liota sitten vedessä + biologisessa pesuaineessa ja pese sitten normaalisti.
#4
+3
Martin
2015-01-09 02:49:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomasin, että veri voidaan yleensä poistaa helposti niin kauan kuin tahra on tuoretta ja verta ei ole hyytynyt käyttämällä paljon kylmää vettä.

Jälkeenpäin toimii usein tavallinen pesujauhe yhdessä kylmän veden kanssa.

#5
+2
Mce128
2015-09-07 10:03:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OxyClean (tai muu natriumperkarbonaattipohjainen tuote) toimii niin hyvin. Vedessä sekoitettuna oleva natriumperkarbonaatti vapauttaa itse asiassa vetyperoksidia (H2O2) ja siinä on myös soodaa, joka auttaa lisäämään pesuaineiden ja vastaavien tehokkuutta.

#6
+2
Notiophilus
2015-09-09 01:54:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että tahra on jo melko kuiva. Tässä on joitain vaihtoehtoja, jotka tiedän toimivan yksin tai peräkkäin:

 • Liota kylmässä vedessä kourallisen suolan kanssa ja pese sitten normaalisti. (Valinnainen: liota biopesuaineella jälkeenpäin ennen pesukoneen käyttöä.)
 • Peitä tahra soodan ja veden bikarbonaattitahnalla. Suolan ja veden sanotaan myös toimivan, vaikka en ole kokeillut sitä.
 • Kuten RedSonja sanoo, aurinko on taikuutta. Laita paita sitruunamehulla tai paljon saippuaa.
 • Ammoniakki soveltuu erinomaisesti orgaanisiin tahroihin. Liota kylmässä vedessä, 1 rkl ammoniakkia litrassa.
 • Liota vedessä ja valkaisuaineessa tai laita vähän valkaisuainetta (kylmään) pesukoneeseen. Jälkimmäinen on vähemmän tehokas, mutta hieno heikkojen tahrojen poistamiseksi.
 • Yleissääntö: kylmä vesi. Kylmä pesukone, jos siinä on tahroja. Kuuma vesi asettaa veren. Mahdolliset murhaajat, ota huomioon.
 • Älä sekoita ammoniakkia ja valkaisuainetta. Se tuottaa myrkyllistä klooriamiinia. Kuolet.

Jatkossa, jos veri on suhteellisen hiljattain:

 1. Kiinnitä tahra kylmän
 2. Kostuta saippua ja hiero sitä kovasti tahraan. Säästän viipaleet vanhoista tankoista tätä varten: terävät reunat tekevät siitä nopeamman.
 3. Kun sinulla on hyvä paksu vaahto, hankaa tahra kovaa nyrkkien välissä, liinalla kangasta vasten. Toista vaiheet 2 ja 3 huuhtelemalla toisinaan, kunnes luulet, ettei mitään muuta voi tehdä.
 4. Tässä vaiheessa olen yleensä työskennellyt jopa erittäin raskaissa veripitoisuuksissa heikkoon keltaiseen merkkiin saakka. Käytä jotain muuta tapaa viimeistellä työ. (Jos aiot odottaa yön yli, laita se vesialtaaseen, jotta se ei kuivu.)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...