Kysymys:
Kuinka teroitan veitsen luonnossa?
Kaz Wolfe
2014-12-11 05:24:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Menin eräänä päivänä leiriytymään joen lähelle ja huomasin, että luotettava taskuveitsi oli melko tylsä. Se ei tehnyt leirintäkokemuksestani liian hauskaa. Onko mahdollista saada veitsi kohtuullisen teräväksi ilman todellisia työkaluja (esim. Oma kivi tai teroitettava teräs)? Olen erämaassa, eikä minulla ole näitä työkaluja, enkä käy kaupassa, josta voisin ostaa niitä.

Kaksi vastused:
#1
+16
Shokhet
2014-12-11 05:28:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen nähnyt tästä Youtube-videon jonkin aikaa sitten * .... en löydä sitä nyt, mutta lähetän kaiken, mitä muistan.

Pohjimmiltaan veitsen teroitus toimii että ajelette pieniä metallipaloja, jotta veitsenne reuna olisi V-muotoinen. Ihannetapauksessa käytä tähän terästä tai erikoiskiveä, mutta jos sinulla ei ole sellaista, voit käyttää seuraavia asioita:

 • Auton yläosa ikkuna
 • Keraamisen mukin alaosa ( katso myös tämä artikkeli Lifehacker )
 • Voit käyttää sementtiä , mutta vain noin kahden sekunnin ajan, ja vain todella karkean kiven sijasta (= aloitusvaiheen teroittamiseen)
 • Jos leirit, voit käyttää suoraa metallista telttatappia teräksen sijasta (ehdotukseni, ei videosta)
 • Jos olet lähellä joki, tasaiset jokikivet saattavat auttaa sinua (mutta yritä löytää iso, helppokäyttöisyyden vuoksi)
 • Myös Crazy Russian Hacker ehdotti, jos muistan oikein , on käyttää nahkavyötä nauhana , joka vie veitsen pohjimmiltaan taaksepäin nahkavyön yli, jotta sille saadaan parempi muotoilu. Tämä ei ehkä auta sinua, jos veitsesi on vakavasti epämuodollinen, mutta se voi toimia lähes hyvän veitsen tekemiseksi täydelliseksi. Olen tehnyt tämän itse, kun halusin näyttää veitseni (kuvassa hautausmaassani) ammattimaiselle shochet : lle, ja vaikka minulla oli kiviäni, minulla ei ollut aikaa liottaa niitä ja teroita veitseni kunnolla. Otin vain vyöni, juoksin veitsellä sen yli useita kertoja, ja veitsi todella parani paljon. Kiitos Jonille muistuttamasta minua tästä hakkeroinnista :)

Ehdotan, että teet ÄLÄ

 • Käytä toista veistä , koska sinulla on hyvät mahdollisuudet pilata ainakin yksi veitsestäsi, ellei molemmat.

* IIRC, kaveri, joka kutsuu itseään "hulluksi venäläiseksi hakkereiksi", mutta en löydä sitä videota nyt

Terän kiillotus terävöittää sitä myös. Parturit käyttävät nahkahihnaa pitääkseen suoran reunan terävänä. Jos sinulla on nahkavyö, sitä voidaan käyttää reunan kiillottamiseen.
@Jon,, joka kuulostaa mielenkiintoiselta, oliko jokin syy siihen, ettet antanut vastausta? Haluaisin kuulla hieman enemmän siitä, miten se tehdään.
@Jon Olen itse tehnyt sen :) .... Halusin näyttää veitseni jollekulle, eikä minulla ollut kiviäni mukana. IIRC, joka mainittiin myös videossa. Luulen, että lisään vastaukseni.
@NelsonWright Kyllä, siellä oli varma syy, olin laiska. Ajatteli, että se olisi OK täydennykseksi parhaiten hyväksytylle vastaukselle, joka pysyi sen ansioissa.
@NelsonWright (ja Jon) mitä mieltä olet vastauksesta nyt?
@NelsonWright Voi kyllä ​​rakastan sitä, kirjoitin viimeisen kommenttini ja aioin lisätä ajatellut muokata sitä viestiin, mutta ajattelin, että ylimielinen, mutta ei haittaa ollenkaan, jos OP lisäsi sen.
@Jon Jos olisin nähnyt ehdotetun muokkauksen, olisin hyväksynyt; vaikka en voi luvata, että muut arvostelijat olisivat tehneet saman.
@Shokhet Näyttää hyvältä! Olen äänestänyt sen puolesta. Jon: Hah, no, olemme kaikki olleet siellä. Kiitos jakamisesta!
En vieläkään löydä videota. Hm ...
#2
+6
user100
2014-12-11 07:06:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mainitsit, että olet lähellä jokea ja sinulla on taskuveitsi.

 • Mene joelle ja etsi tasainen sileä kivi.

 • Kaada kiveen ruokaöljyä tai vettä voiteluaineeksi. Öljy on suositeltavaa, mutta vesi toimii hyppysissä.

 • Laita veitsen terä tasaisesti kiven päälle ja nosta se sitten 10-15 asteen kulmaan.

 • Teroita terän ensimmäinen puoli työntämällä terä poispäin sinua pitkin kiveä kohtalaisella paineella noin 6–12 kertaa.

 • Teroita toinen terän puoli.

 • Teroita nyt molemmat puolet, yksi sivu kummallakin puolella.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...