Kysymys:
Temppuja erittäin tiukkojen purkkien avaamiseen
JSW189
2014-12-10 05:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä temppuja on näennäisesti mahdottomien avata lasipurkkien avaamiseen, kuten alla olevassa kuvassa?

jars

KOHDISTUS : Olen yrittänyt kiertää niin kovasti kuin pystyn, mutta selvästikään se ei ole toiminut toistaiseksi. Olen myös kokeillut kiertämistä paidan avulla pitoni parantamiseksi. Ja olen yrittänyt löysätä kantta veitsellä, mutta se auttaa myös harvoin.

pitkäaikainen lifehack: saada vahvemmat kädet
myös pitkäaikainen lifehack: hanki poikaystävä: D
Ajattele sitä laihdutusstrategiana.
Monet näistä vastauksista ovat samat, mutta peliin tulee yksi fysiikka, jota en todellakaan näyttänyt mainitsevan (vaikka olisin ehkä unohtanut sen): Mitä kauemmin työkalua käytetään kannen kiertämiseen, sitä helpompaa se on tulee olemaan. Vipu on ystäväsi kohdistettaessa pyörivää voimaa kannelle.
Voiko joku lukita tämän langan? Mielestäni 30 vastausta on enemmän kuin tarpeeksi!
29 vastused:
#1
+51
Kelly Thomas
2014-12-10 05:55:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jäykällä kannella varustetut purkit ovat yleensä tuoreita myymälöistä ja niiden sisältö on pakattu alhaisemmalla paineella kuin ulkoilma, ts. tyhjiö. Tämä paine-ero voi lisätä kierteen aiheuttamaa vastusta ja tehdä purkin avaamisen ensimmäistä kertaa vaikeaksi.

Tämä lähestymistapa voidaan toteuttaa, jos kannen pieni vaurio on hyväksyttävä ja vaatii vain työkaluja, jotka ovat helposti saatavilla useimmissa keittiöissä.

 1. Ota pieni työkalu, kuten voiveitsi tai lusikka.
 2. Kallista purkkia siten, että purkin ja kannen välinen sauma on käytettävissä .
 3. Aseta työkalun kärki saumaan.
 4. Jätä työkalua varovasti, kunnes se nostaa kannen takaisin purkista, murtamalla tiivisteen ja antamalla paineen tasaantua.
 5. Nyt kun sinetti on irrotettu, kannen pitäisi olla helppo kiertää normaalisti.

Pienellä harjoittelulla ja kevyellä kosketuksella on mahdollista vapauttaa tiiviste. muuttamatta kannen muotoa pysyvästi. Olen riittävän onnellinen pitämällä näihin purkkeihin jääneitä ruokia jääkaapissa, mutta vältän purkin uudelleenkäyttöä steriilejä vaatimuksia vaativissa projekteissa, kuten hillon tai säilykkeiden valmistuksessa.

tyhjiö voi tapahtua myös, jos purkin sisältö oli lämmin lasin ollessa kiinni ja on kutistunut jäähtyessään siitä lähtien.
Jos et halua vahingoittaa kantta, viettää vain viisi taalaa purkinavaajaan.
Tämä ei vahingoita kantta millään tavalla, ja se on suosituin tapa.
#2
+43
Shevliaskovic
2014-12-10 05:16:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Voit käyttää kumikäsineitä ja avata ne; yleensä ylimääräinen pito auttaa.
 • Käytä kuumaa vettä kannen yli. Lämpö saa kannen laajenemaan väliaikaisesti ja sen avaaminen on helpompaa.
 • Laita kansi kuumaan veteen (toimii kuten yllä)
 • Pidä purkkia vaakasuorassa ja napsauta kansi
Hanki kaksi kappaletta kumia, esim. kumikäsineen kaksi päätä. Ota yksi kiinni purkin lasista. Ota toisella kiinni kansi ja kierrä se. Ajatuksena on, että suuri kitka estää liukastumisen, joten varmista, että purkin molemmat osat ovat ensin kuivia ja puhtaita.
Kumihansikkaat - aina käden ulottuvilla, helposti paras ratkaisu, eikä siihen liity lusikoiden pilaamista, kun yrität avata kantta tai pistät itseäsi, koska taivutit lusikan ja yritit sen sijaan veitsellä
Kuumasta vedestä tuleva lämpö laajentaa ilmaa purkin sisällä vapauttaen alipaineen määrän purkin sisällä. Kuuma vesi voi lisäksi auttaa löysäämään purkkikannen sisällä olevaa tahmeaa materiaalia purkitusprosessista. Tarpeeksi lämpöä metallikannen laajentamiseksi olisi vaikea käsitellä.
#3
+18
William the Pleaser
2014-12-10 05:33:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varmista ensin, että purkki (ja kansi) ovat puhtaat . Pölyinen purkki voi vaikeuttaa lujan otteen ylläpitämistä. Varmista sitten, että kätesi ovat puhtaat, samasta syystä.

Jos kätesi ovat liian kuivat , voit myös yrittää säilyttää lujan otteen. Et kuitenkaan halua niiden märän (tai peitetty rasvalla / emulsiolla / maissikuoren ystävällä) - jos kätesi yhteen hierominen tuntuu karheelta, kuppi ne ja hengitä niihin - kosteutta hengityksesi pitäisi riittää antamaan ihosi tarttua (puhtaaseen) pintaan.

Varmista, ettet käytä ranteitasi murtamaan tiivistettä. Se on hyvä tapa satuttaa ranteitasi, mutta huono tapa laittaa todellinen voima kannelle. Pidä ranteet suorassa ja käytä käsivarsiisi voimaa purkkiin ja kanteen.

Jos huomaat lopuksi, että kätesi ovat liian heikot tarttumaan kannen lujasti, sijoita pari halpaa kädensijaa.

#4
+16
Joachin Joseph
2014-12-30 06:31:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit avata tiukan purkkikannen helposti teipillä. DYI. Olen itse testannut ja työskennellyt ensimmäisellä yrityksellä.

VINKKI: Aseta purkki tasaiselle pinnalle ja pidä kiinni, jos se sisältää nestettä.

enter image description here

Tässä on yhteenveto 11 tapaa avata tiukka purkkikansi.

#5
+11
Rory Alsop
2014-12-10 05:15:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä pienen neliön kosteaa neopreenia (tai kumia) tartuaksesi kanteen.

Työtason kannen koputtaminen tai napauttaminen käännettäessä sitä voi auttaa tarttumaan todella tiiviisti suljettuihin kansiin.

Vahva napautus 2,3 sormella toimii joka kerta.
Ystäväsi käyttää kuorma-auton renkaan neliön neliötä, perhe on tehnyt niin kahden sukupolven ajan, kolmas alkaa siitä nyt.
#6
+9
Reinstate Monica - Goodbye SE
2015-02-12 22:32:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit avata purkin asettamalla ensin kuminauhan kannen ympärille:

https://www.youtube.com/watch?v=sMTUnsbZelI

Lisätietoja tältä muulta Lifehacker-sivustolta.

Tämä on * erittäin * hyödyllinen joillekin purkkeille, joissa on liimoja tai siveltäviä osia, jotka yleensä aiheuttavat kannen tarttumisen joka kerta, kun sitä käytetään. Jätät kuminauhan päälle tulevaa käyttöä varten.
#7
+7
Alan
2015-06-12 03:46:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko huijata investoida purkinavaajaan. Tässä on paljon niistä --- valitse yksi. http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1/176-5905764-2208615?url=search-alias%3Daps&field-keywords=jar+opener

ja tämä toimii minulle aina vähän rasitusta.

Alan

En usko, että se on huijausta; se vain käyttää oikeaa työkalua työhön. Minulla on [tämä kaveri] (http://www.amazon.com/Brix-Jar-Key-Colors-may-Vary/dp/B00634DSMY/ref=sr_1_15?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1434266142&sr=1-15&keywords = purkki + avaaja) itse, se on vain kuin 6 dollaria.
#8
+7
Jon Leibowitz
2014-12-10 07:16:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laita lusikka kannen huulen alle ja nosta sitä hieman ylöspäin (et avaudu kannesta, vain tyhjennät tyhjiön). Pystyt nyt avaamaan kannen.

Isoäitini opetti minulle alun perin tämän temppun, mutta löysin vaiheittaisen oppaan (yhdessä valokuvan) Lifehackerista:

Opening a vacuum-sealed jar with a spoon

 1. Pidä lusikkaa toisessa kädessä ja purkkia tiukasti toisessa.
 2. Pese lusikka kannen ja lasin väliseen halkeamaan. Työnnä ylös ja taaksepäin. Haluat rikkoa tiivisteen.
 3. Löysää kansi painamalla lusikalla. Jos sinetti ei repeydy, kierrä purkkia ja toista, paina ylös ja takaisin teelusikalla, kunnes kuulet popin.
 4. Päästä lusikka irti ja kierrä kansi irti. Se tulee sujuvasti ja helposti.

http://lifehacker.com/400144/open-a-stuck-jar-with-a-spoon

Lusikan (tai veitsen) käyttö on hyvää, nopeaa ja helppoa, kun se toimii, mikä on paljon aikaa, mutta kokemukseni mukaan joissakin tapauksissa kansi on kiinni niin tiukasti, että tämä menetelmä ei toimi ja kumi hansikasmenetelmä vaaditaan.
Jotkut olutpullon avaimet tekevät myös tämän. Tai ne asiat, joita he käyttivät kondensoituneen maidon avaamiseen, toisin päin.
On myös kaupallinen avaaja, joka toimii tällä periaatteella. Ei myynnissä enää täällä, joten en löydä sinulle kuvaa.
#9
+5
ott--
2016-05-16 19:36:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinun on avattava nämä lasit useammin, tällainen laite voi auttaa sinua:

rubber band with lever

Se on kuminauha, jossa on muovinen vipuvarsi, joka sopii yleisimpiin laskeihin:

device in use

Rakennettu satunnaisesti kotona olevista asioista, kuten nahkainen vyö ja vipuvarsi, joka on valmistettu vasarasta, sokeriruo'osta tai boomerangista - nimität sen:

selfmade glass opener

Levitä voimaa kevyesti jotta hihna ei vahingoitu. Ja ehkä suojaa lasia pitävää kättä käsineellä tai vastaavalla.

Vyö / vasara-yhdistelmä on todellinen asia. Suuri elämä hakata!
Vyö / vasara toimi vihdoin minulle, kun mikään muu ei tehnyt. Sain sen mukavan ja tiukan ja piti vaimoni pitämään vasaran päätä, kun kierrin purkkia molemmin käsin. Tämä oli 4 tuuman kansi pallomaisessa purkissa.
#10
+4
Angelo Fuchs
2014-12-10 19:27:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laita purkki puunpalaan (tai muuhun materiaaliin, joka on tarpeeksi pehmeää, jotta lasin napinupit upottavat sen, mutta ei liian pehmeää pitoa varten). Aseta sitten kätesi (molemmat!) Sen päälle ja nojaa taivallasi lasille, aloita vähän ja tehosta varovasti. Kierrä sitten koko kehosi kanssa pitäen käsivarret jäykinä. Lasiosan tulee tarttua puuhun, kun pohjan nupit painetaan puuhun, kansi liikkuu kanssasi. Sitten lasi on auki.

Sinun on varmistettava, että puu ei voi siirtyä pois. Puun päällä on lasimerkinnät jälkikäteen.

#11
+4
Wrzlprmft
2014-12-26 21:54:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidä purkkia tiukasti yhdessä kädessä ja lävistä sen alaosa tiukasti nyrkilläsi tai ranteellasi. Sinun pitäisi kuulla erillinen ääni jossain välähdyksen ja popin välissä. Sen jälkeen purkki on helpompi avata. Toista tarvittaessa.

Muista pitää ja lävistää purkki siten, että et rikkoa omia sormiasi, mutta samalla menettää otettasi siihen. Lisäturvatoimenpiteenä aseta peitto purkin takaosaan, jotta et viipaisisi kättä epätavallisessa tilanteessa, jossa lasi rikkoutuu.

Oma arvaukseni on, että tämä nostaa jotenkin lyhyesti kantta ja antaa siten mahdollisuuden paineiden säätämistä varten. Muistan kuitenkin kuulleeni yliopistoluennuksen tästä, joka koski kaasuja, jotka oli liuotettu purkin sisältämiin nesteisiin, mutta valitettavasti en löydä tästä mitään julkaisuja tai muita lähteitä.

#12
+4
m42
2014-12-27 20:51:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritä ensin kiristää kansi.

Ymmärrän, miltä se kuulostaa, mutta se on toiminut minulle joskus. Vaimoni kuuli jonkun ehdottavan ajatusta vuosia sitten. Olin aluksi epäilevä, mutta se näyttää toimivan joissakin kannissa. Luulen, että se vain auttaa tiivisteen rikkoutumisessa kuin kannen räjäyttäminen reunaan.

En ymmärrä, miten tämä voisi auttaa. Voisitko yrittää lisätä selityksen?
Miksi äänestys alaspäin? Yrititkö sitä? Sanoin / jotkut / kannet.
@ZachSaucier: Se voi mahdollisesti auttaa jotakuta, jos he kokeilevat sitä ja se toimii. (Tämä ei tarkoita, että selitys olisi kuitenkin parempi.)
#13
+3
drcrpsych
2015-06-15 04:48:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä toimii vain lasipurkkien metallikannen kanssa!

Ole aavistustakaan, miten tämä toimii, mutta sillä on joka kerta ja vanha ratkaisu, jonka isoäitini antoi. Napauta kantta veitsen tai muun vastaavan työkalun kahvalla muutaman kerran eri asennoissa kannen sivun [ei yläosan] ympärillä ... ja sinun pitäisi pystyä avaamaan siitä suhteellisen helposti.

Jos yllä mainittu ei vapauta kantta, aseta kansi hanasta juoksevan kuuman veden alle ... yritä pitää lasipullo poissa vedestä - kallista purkki siten, että vesi valuu pääasiassa päälle metallikannen. Kun kansi on vielä kuuma, aseta kannen päälle teepyyhe tai vastaava, jotta et polta itseäsi ja vääntyy. Onnea!

tätä vanhempani yleensä yrittävät, mutta se toimii vain harvoissa tapauksissa
Käytän pöytäveitsen takareunaa (jos se ei ole ristiriita). Se toimii (kun se toimii) deformoimalla kantta ja rikkomalla tiivisteen siten, että ilmanpaine ei toimi sinua vastaan.
#14
+1
Kamil
2017-07-06 12:26:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen nähnyt niin monien ihmisten (joskus) vaikeuksien avautuvan Kelly Thomasin temppuilla. Tiedän, että se toimii, mutta isoäidiltäni opin helpon ja mielestäni paremman menetelmän. Pienellä harjoittelulla pystyin avaamaan minkä tahansa purkin alle 5 sekunnissa.

 1. Ota purkki kiinni käsilläsi.
 2. Käännä ylösalaisin.
 3. Pistä jotain kovaa * kannen reunalla.
 4. Toista kohta kolme tarkalleen kolme kertaa kääntämällä purkkia noin 120 astetta.
 5. Sen pitäisi olla valmis avaamaan helposti.

* lyömällä jotain kovaa, en tarkoita sitä, että lyöisin lasilevyä tai laattalattia. ;)

#15
+1
eva
2015-06-16 15:19:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin joukon pyöreitä liukumattomia kumityynyjä Ison-Britannian supermarketista, sen jälkeen en ole tarvinnut käyttää muita temppuja.

Varmista, että kansi ja purkki ovat kuivia. Peitä kansi tyynyllä, tartu purkkiin tiukasti heikommalla kädelläsi (käytä tarvittaessa puuvillakangasta) ja kierrä sitten kansi vahvalla kädelläsi kumityynyn läpi.

Kansi vapautetaan vaivattomasti.

Näen, että he myyvät näitä tyynyjä verkossa, jos et löydä niitä paikallisesti, ja ne ovat jokaisen sentin arvoisia.

#16
+1
Alex
2015-06-12 11:27:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten sinä ja muut ovat jo huomauttaneet, ongelmana on tartunnan puute . voidelematon kondomi . Kyllä, kondomi. Ne ovat todella hyödyllisiä monissa muissa asioissa. Seuraava animoitu kuva selittää kaiken. test

#17
+1
user100
2014-12-10 05:35:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käännä purkki ylösalaisin tiskin yli. Räppää sitten purkin kannen koko pinta jyrkästi tiskille. Tämä rikkoo purkin sinetin. Avaa vain tavalliseen tapaan.

#18
+1
Ian
2015-05-01 11:21:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Napauta purkin kansi vaakasuoralle kovalle pinnalle . Yritä pitää pullo mahdollisimman vaakasuorassa varmistaen, että lasi ei osu pintaan.
 2. Toista tämä noin 4-5 kertaa samalla kun käännät pulloa napauttamalla pullon reunan eri kohtia. kansi.
 3. Kun tämä on tehty, sinun on voitava kääntää kansi helposti irti.

Olen kokeillut tätä tekniikkaa useita kertoja menestyksekkäästi joka kerta marmorini avulla. keittiön tiski kovana pintana. Jos se ei liiku, yritä napauttaa kannen reunaa vielä muutaman kerran.

Tämän tekniikan avulla voit käyttää kannen uudelleen purkin avaamisen jälkeen.

#19
+1
QuyNguyen2013
2014-12-10 05:24:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suorita ensin kuuma vesi kannen yli liottamalla pohja jääkuutioissa (voit ohittaa jään, jos se on kylmä). Varo, ettei kuuma vesi kosketa jalustaa. Sen jälkeen, don joitakin kumikäsineitä ja alkaa kiertää.

#20
+1
CustomX
2014-12-30 19:49:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikille purkkien / kattiloiden / jne. kannille, jotka tyhjennät heti, etkä käytä sitä uudelleen, on yksi yksinkertainen ja helppo temppu:

Käytä terävää veistä / esinettä ja pistele pieni reikä kannessa

Se on sama vaikutus kuin lusikalla, annat ilmanpaineen tasaantua, mutta tämä voi säästää hieman hölynpölyä.

Kannen avaamiseksi sinun on avattava _oikea nyt_, mutta sinun on myös voitava sulkeutua uudelleen. Voit laittaa pala teippiä purkissa olevan reiän yli. Niin kauan kuin et altista mainittua purkkia paine-erolle, äläkä laita sitä kyljelleen / ylösalaisin, se toimii hienosti.
#21
+1
TheShaman
2014-12-28 06:25:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on sellaisia, joissa olen kokeillut kaikkea, enkä voi saada kantta irti. Lopullinen ratkaisu oli iso putkiavain. Kiristä se kannen ympärille ja anna sille kierre (niin, että hampaat tarttuvat kanteen).

Se on ensimmäinen keinoni. Vivun ylimääräinen jalka tekee todella merkityksen.
Mutta vain, jos et aio käyttää purkkia uudelleen jonain päivänä.
@RedSonja, tämä on yksinkertaisesti käyttämällä jakoavainta saada vipuvaikutus, ei käyttämällä jakoavainta murskata purkki.
Jos käytän jakoavainta purkin avaamiseen, kansi taipuu reunan ympäri, enkä voi käyttää sitä seuraavalla kerralla, kun teen hilloa.
#22
+1
Tyler Durden
2015-04-28 01:37:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Napauta kannen sivua veitsen takaosalla.

Minulla ei ole aavistustakaan, miksi tämä toimii, mutta se toimii, ja se on paljon helpompaa kuin jotkut muut ehdotetut menetelmät.

#23
  0
Chris
2016-05-18 01:52:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pistä se vain tiskille. Ratkaistu.

Miksi tätä alennettiin? Se on paska-tonni parempi kuin "hyväksytty" vastaus, jonka mukaan ota veitsi ja kiila se sinetiin ...
#24
  0
Keith McClary
2016-05-20 01:48:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paina intuitiivisesti, paina kantta alas kiertäessäsi - se antaa sinulle paljon paremman otteen.

Myös muunnelma kuumavesitemppuista kärsimättömälle / hullulle: käännän purkin ylösalaisin pieni kaasupoltin muutaman sekunnin ajan. Noudata sopivia varotoimia.

#25
  0
nicael
2014-12-10 05:09:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidä sitä ensimmäisellä kädellä ja avaa sen korkki toisella kädellä märällä rätillä. Se auttaa minua paljon.

#26
  0
kexDexx
2016-05-17 18:45:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lyö yksinkertaisesti purkin alaosaa kätesi kannalla. Se välittää sisällön eteenpäin säätämällä painetta. Kansi irtoaa sitten helposti kääntämällä. Näin avaat purkin.

#27
  0
Mikhail V
2016-05-15 16:48:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kulutan paljon ruokaa tällaisissa purkeissa, ja melkein aina ne eivät vain avaudu. Kaksi mielestäni tehokkainta menetelmää:

 1. rei'itä reikä kanteen. Jotta prosessi olisi helppoa ja turvallista, käytän pientä vasaraa ja muurausnaulaa (lyhyt ja paksu naula betoniseinille) tai vastaavaa terävää esinettä, kuten keskiöstötyökalua, jota voit helposti pitää kädessä naputtamalla sitä vasaralla. . Joten sinun ei tarvitse käytännössä käyttää mitään voimaa purkin avaamiseen eikä sinun tarvitse pilata veitsiäsi.
 2. Jos haluat käyttää kantta uudelleen, käytä nahkaista käsinettä vahva>, ei kumia. Voit saada parin noin 10 dollaria, ja se voi olla paljon parempi sijoitus kuin purkinavaaja. Toisin kuin muut menetelmät ja ohuet kumikäsineet, nämä antavat hyvän otteen, mutta myös vähentävät käden kipua, varsinkin jos korkki on todella tiukka ja sinun on käytettävä paljon voimaa. Voin nyt avata kaikki purkit ilman vaivaa. Mutta tämä vaatii vielä jonkin verran voimaa :)
#28
  0
ma turner
2017-11-27 07:39:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hanki viimeisenä keinona vasara ja ruuvimeisseli ja lävistä reikiä kannessa. Siirrä sisältö toiseen avautuvaan purkkiin.

Tämä vastaus on jo annettu.
#29
-1
n00dles
2016-03-09 04:00:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eikö kukaan muu äiti käyttänyt takaoven saranaa ketsupin pullon avaamiseen, kun olit lapsi?

Olen olen yllättynyt.
Isäni vihastui hänen kanssaan. Se ei ole hyvä ovelle.

Ei kuitenkaan toimi täysikokoisten purkkikansien kanssa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...