Kysymys:
Veren poistaminen värillisistä vaatteista
michaelpri
2014-12-10 03:54:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sain verta siniseen paitaani. Käytän yleensä peroksidia, mutta viime kerralla kokeillessani sitä, paitani pilalla (värit sotkivat). Mikä on helppo tapa poistaa veri paidastani pilaamatta väriä.

Aiheeseen liittyvä: http://lifehacks.stackexchange.com/q/98/59 (valkoiset vaatteet)
Kaksi vastused:
#1
+13
William the Pleaser
2014-12-10 04:01:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liota ne välittömästi kylmään veteen, jotta veri ei pääse vuotamaan. Hiero sitten pesusoodalla (käytä hansikkaita) löysääksesi kankaasta jäljellä olevat osat.

Huolellisen huuhtelun jälkeen voit pestä koneessa kylmällä saippualla ja / tai lisävahvistimilla paikallisen vedesi tavallisesti.

Tarkista huolellisesti ennen kuivaamista: jos tahroja on jäljellä, toista liotus + hankaus poistaaksesi ne. Kuivumisen jälkeen veritahrojen poistaminen on erittäin vaikeaa vahingoittamatta myös vaatteiden väriä.

Kuinka kauan minun pitäisi liota?
Olen klutz ja käytin kylmää vettä erinomaisesti monien naarmujen jälkeen aikaisemmin. Kylmän veden temppu on yllättävän tehokas.
Niin kauan kuin on tarpeen, @michaelpri - mitä nopeammin saat vaatteet veteen, sitä vähemmän aikaa (ja pesua) tarvitset. Jos huomaat sen väärin, huuhtele ja toista.
Vain sivuhuomautus - syy, miksi * et * käytä kuumaa vettä, johtuu siitä, että se asettaa tahran sisään ja tekee siitä paljon vaikeampaa poistaa.
Haluan kysyä samaa sinisistä farkuistani, pesin sen heti, mutta silti siinä on verivärjäyksiä. Nyt kului muutama päivä. Onko mitään temppua?
#2
+6
Joachin Joseph
2014-12-10 09:21:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sitruunamehun ja suolan käyttö paksulla liinalla

Se on hitaampi menetelmä ja tehokas tavallisiin mekkoihin, mutta ei koviin materiaaleihin, kuten mattoihin. Liota kangasta kylmällä vedellä muutaman minuutin ajan. Laita kangas heti sitruunamehun ja suolaliuoksen seokseen. Hiero / hiero sitä 10-15 minuuttia. Huuhtele se ja kuivaa se auringonvalossa. sitruunamehu ja aurinko voivat molemmat vahingoittaa herkkiä kankaita. Tätä voidaan käyttää housuissa.

Hammastahnan käyttäminen valtuutettuihin liinoihin

Levitä hampaan pasta verivärjättyyn alueeseen ja anna sen kuivua. Huuhtele se kylmällä vedellä. Pese alue saippualla ja huuhtele kylmällä vedellä. Sitä voidaan käyttää polyesteri-&-puuvillapaidoille.

Hellävimpien poistoaineiden käyttö silkillä

Tämä mieto menetelmä on vain silkki. Levitä ja hiero tahrattu alue syljellä tai astianpesunesteellä.

Leivinjauheen käyttö pesuainejauheella farkkuihin

Levitä leivonta-&-pesuainejauhetta ja pidä sitä 2-3 minuuttia. Huuhtele se huolellisesti kylmällä vedellä.

Toista kunkin menetelmän vaiheet ennen niiden kuivamista, jos tahra jatkuu.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...