Kysymys:
Kuinka poistaa kovaksi keitetyt munankuoret nopeasti käsin vahingoittamatta munaa?
Joachin Joseph
2014-12-10 11:00:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on vaikeuksia kuoriutua kuori kovaksi keitetystä munasta käsin vahingoittamatta munaa. Munan kuoriminen on myös ärsyttävää ja kestää kauemmin kuin haluaisin.

Olen yrittänyt vierittää munaa, joten kuori halkeaa ja kuoriutuu, mutta viimeisten kynsien saaminen kynsilleni vahingoittaa sitä usein. kuinka voin nopeammin kuorita kovaksi keitetyn munan kuoren vahingoittamatta munaa?

@JoachinJoseph Ensimmäinen kysymykseni olisi, ovatko nämä juuri munittuja munia? Tiedän, että se kuulostaa oudolta kysymykseltä, mutta minulla on hyvä syy kysyä.
Yritin juuri molempia menetelmiä vastauksissa, ja nämä ovat tuloksia: http://textuploader.com/oeid
On hyvin surullista, että emme pysty keksimään tieteellisiä tai kulinaarisia syitä sille, miksi joskus munamme kuoriutuvat helposti ja toisinaan eivät. Tämä on tiedekysymys, eikä kukaan tarjoa tieteellistä ratkaisua. Olen nähnyt ja kuullut naurettavimmat syyt, mutta mikään niistä ei ole todellinen. Hauskinta on ehkä se, että tuoreempia munia on vaikea kuorita, kun ne on kypsennetty. Se on vain niin väärin. Minut kasvatettiin tilalla, ja keräsimme munia ja keitimme ja kuorimme ne hienoksi.
Kolmetoista vastused:
#1
+17
Zach Saucier
2014-12-10 11:31:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras temppu, jonka olen törmännyt, on laittaa muna / munat veteen suljetussa astiassa ja ravistaa sitä. Vesi estää munia tuhoutumasta, mutta paukuttaminen lyö kuoren heti pois.

Tämä toimii sekä muoviastioilla että ruukulla tai kulho, jossa on levy kannella.

Yritin juuri tätä menetelmää, ja nämä ovat tuloksia: http://textuploader.com/oeid
Joka viikko ryhmämme kokoontuu sunnuntaiaamuaamiaiseksi ja munat ovat valikossa. Munat (2 tusinaa) keitetään kerralla hitaassa liedessä yön yli. Yleensä minä valmistan munakulhon ryhmälle. Minusta tämä tekniikka toimii parhaiten, jos munat asetetaan kypsymään ilmapussin yläosassa, terävä pää alaspäin. Suun käyttäminen ruoan valmistamiseen muille ei toimi minulle. Näin tekniikan japanilaisessa pelinäyttelyssä, ja se toimii osoitetulla tavalla ja kuten Zach on dokumentoinut täällä.
#2
+6
planetregin
2015-09-03 19:52:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suolaa! Heitä noin ruokalusikallinen suolaa munien keittämiseen käytettyyn veteen. Kuoret kuoriutuvat todella helposti ja jättävät sisätilat koskemattomiksi.

Muutama hana munan ympärillä ja kuori irtoaa yleensä vain yhtenä palana, kuten vaatteen poistaminen jättäen sisätilat vahingoittumattomiksi. Toimii minulle noin 95% munien kanssa. (Hyvin harvoin olen nähnyt munan sisustuksen, joka silti tarttuu kuoreen myös tämän kanssa. Täytyy olla niitä tuffeja, joista kuulemme!)

Vain testattu ja hyväksytty. Vaikka en huomannut kuoren palojen koon todellista parannusta, se ei tarttunut munaan lainkaan. Ehdottomasti paljon helpompi kuorinta!
Olen myös kuullut 0,5 tl ruokasoodaa.
#3
+4
RichardBernards
2014-12-10 14:33:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

No, hölmönkestävä menetelmäni on jonkinlainen juhlatemppu. Siihen kuuluu munan työntäminen ulos kuorestaan ​​...

Ensin murtat muna ylä- ja alaosassa ja kuorit molemmilta puolilta varovasti kuoren ympyrän munasta, jonka halkaisija on noin 1 cm. Pohjassa tämä on helppoa, ylhäällä ... ole lempeä ...

Kun tämä on tehty, laita muna suljetussa kädessäsi paljaalla yläosalla suuhusi ja puhalla kovasti (varmista pidät kiinni munasta).

Alla oleva video selittää sen visuaalisesti, vaikka pohjareikä on paljon suurempi:

Kuinka puhaltaa keitetty muna ulos Se on kuori

Yritin juuri tätä menetelmää, ja nämä ovat tuloksia: http://textuploader.com/oeid
Joo, prosessi vaatii jonkin verran hallintaa ... Mutta kuten näette, se toimii =)
Pelkään ajatella, että joku tekee tämän ja sitten tarjoilee munia.
@Tim puhalsit munan ulos ... purukumilla suussa?
@DanHenderson Nah: P
Tämä ei toimi brittiläisten / australialaisten munien kanssa. Jostain syystä kaikilla Yhdysvaltain munilla on hyvin ohut kuori.
#4
+4
Calin Toderas
2015-09-16 22:29:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun muna on riittävän kiehunut, kaada sen päälle paljon kylmää vettä (noin 30 sekuntia hanavirran alla). Tartu sitten muna ja murskata se varovasti teelusikalla ympäri, kunnes se näyttää kohtuullisesti lyöty. Aseta se nyt tasaiselle alustalle ja paina kevyesti avatulla kämmenelläsi. liikuta kättäsi edestakaisin rullataksesi muna pinnalle murtamaan kuori vielä enemmän (noin 10 sekuntia riittää). Aloita kuorinta - tein munan kuoren yhtenä yhtenäisenä kappaleena tällä menetelmällä.

Onnea!

#5
+3
algiogia
2015-09-09 12:51:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen löytänyt loistavan temppun japanilaisesta keittokirjasta (Japanese Soul Cooking): Tee ennen munien kiehumista neulalla pieni reikä pohjaan. Keittämisen aikana munassa oleva ilma tulee ulos ja vesi erottaa ihon munasta.

Sitten ne kuoriutuvat muutamassa sekunnissa.

Minun täytyy kokeilla tätä!
#6
+2
holroy
2015-08-31 18:54:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun minun on kuorittava juuri keitetty muna, mutta haluan silti, että muna on lämmin, teen seuraavaa:

  • Suorita muna (t) päälle kylmällä vedellä jäähtyäksesi munan muna, jotta se liukastuu sisälle
  • Murtamalla se sivulle veitsellä (tai pöydän reunalla)
  • Kuori muna huolehtimalla siitä, että sisempi ' iho kuorinnan aikana, mikä auttaa saamaan munan kuoren kaikki palat

Lyhyesti sanottuna antamalla munalle sokin kylmää vettä, kuorinta on paljon helpompaa, kun taas muna on edelleen lämmin sisällä.

#7
+2
Linda S
2019-08-22 17:54:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tuoreimmat munat ovat vaikeimmin kuorittavat, mutta kun sain 2 lemmikkikanaani, opin kuinka kuorita jopa pehmeät keitetyt munat, jotka ovat tuoreita kanasta. Koska äskettäin munittujen munien jäähdyttäminen ei ole välttämätöntä, voin pudottaa ne suoraan kiehuvaan veteen rikkomatta niitä ja kokeilin ajoitusta, kunnes huomasin, että 4 1/2 minuuttia oli täydellinen aika siihen tapaan, josta pidän niistä. Pidä kulho ICE-vettä valmiina ja pudota ne heti muutamaan sekuntiin. Napauta muna varovasti ympäri ja se kuoriutuu helposti. Jäävedessä kestää vain muutaman sekunnin, ja muna on silti tarpeeksi kuuma sisältä, että saatat joutua pitämään sitä pyyhkeellä kuorittavaksi. Paras munat koskaan!

#8
+1
Vladimir
2015-09-07 04:38:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta on havaittu, että munat on helpompi kuoriutua, kun

  • aloitushalkea tehdään munan pienempään päähän
  • muna jäähdytetään / huuhdellaan kylmässä vedessä
#9
+1
Allen Kim
2019-09-15 10:17:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että alkuperäinen kysymys koski kovaksi keitettyjä munia. En syö nyt kovaksi keitettyjä munia, mutta syön usein pehmeitä keitettyjä munia. Minulla ei ole todisteita siitä, että menetelmäni toimii kovalla, mutta se varmasti toimii pehmeällä.

Muut ovat maininneet huuhtelun kylmällä vedellä. Otan tämän pienen askeleen pidemmälle ja valmistan kulhon jäävettä. Sitten sinun tarvitsee vain upottaa muna jäähauteeseen ja rullata sitä pari sekuntia ennen kuorimista. Ajatuksena on hyödyntää kuoren ja munan sisäpuolella esiintyviä kutistumisasteita jääveden osuessa. Vaikutus on pohjimmiltaan välitön, joten ei ole mitään järkeä pitää munaa jäähauteessa pidempään kuin pari sekuntia.

Toivottavasti tämä temppu auttaa kovaksi keitettyyn lajikkeeseen!

Anteeksi, en nähnyt Lindan vastausta kirjoittaessani. Jos haluat lisätä jotain uutta keskusteluun, mainitsen, että olen saanut parhaat tulokset pehmeästi keitetyistä munista keittämällä niitä painekattilassa alimmalla tasolla tarkalleen 1 minuutin ajan. Tarvitset hyvin vähän vettä (täytä liesi noin 1/2 cm korkealla vedellä). Tämä säästää paljon aikaa paitsi kypsennysajassa, myös aikaa, jonka sinun on odotettava veden kiehumista.
#10
  0
dwilbank
2015-09-01 21:08:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun on ensin keitettävä se oikein - muuten muna tarttuu kuoreen.

Laske muna / munat suoraan kiehuvaan veteen sen sijaan, että panisit munat, kun vesi vielä lämpenee. .

Tämä löysää kuoren ja antaa sinun kuoriutua käsin jälkeenpäin - ei hätää.

#11
  0
LOSTinNEWYORK
2015-09-16 09:29:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisää 1/2 tl ruokasoodaa veteen ja kuori irtoaa heti. Toimii aina.

#12
  0
Ikai Kaimi
2018-03-25 11:38:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kokeilla munia. Murskaat munan silikoniseen soikeaan astiaan ja keität munan näin. Sitten sinun tarvitsee vain puristaa keitetty muna astiasta ja nauttia! Olen käyttänyt näitä jonkin aikaa, ja ne toimivat erittäin hyvin. Ei toistaiseksi ongelmia. Ainoa näkemys on, että lopputuote ei tarkalleen näytä olevan täysi soikea, mutta tärkeintä on kuitenkin kuinka se maistuu, eikö?

Saat täältä. https://www.getegglettes.com/

Kannattaa jokaisen sentin ...

#13
  0
Jim Bree
2019-09-17 01:27:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras tapa poistaa kuori kovakeitetystä munasta on murtaa koko munan kuoret. Kuoret tulee rikkoa ja aloita kuorien irtoaminen varovasti. Sirpaleiden kuoret antavat sen kuoriutua helposti.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...