Kysymys:
Onko mahdollista ottaa makrokuva ilman makro-objektiivia?
GimmeTehRepz
2014-12-12 01:04:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on Nikon d3300 -kamera, mutta vain kaksi linssiä, jotka minulla on, ovat 18–52 mm ja 70–300 mm. Haluaisin ottaa makrokuvia, mutta minulla ei vielä ole varaa erikoistuneisiin linsseihin.

Kun yritän ottaa kuvan läheltä, linssit, joita minulla ei ole, eivät voi tarkentaa tarpeeksi lähelle mitään sitä varten. toimimaan kunnolla. Voin vain rajata ja zoomata ennen kuvanlaadun heikkenemistä.

Voinko ottaa makrokuvan ilman, että minulla todella olisi makro-objektiivia?

Yrititkö käyttää kapeinta aukkoa? Se vaatii pitkää valotusta, mutta voit saada terävämmän kuvan, vaikka et olisikaan ihanteellisesti keskittynyt.
Kokeitko myös valokuvauskysymyksiä osoitteessa photography.stackexchange.com?
Kolme vastused:
GimmeTehRepz
2014-12-12 01:31:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit itse asiassa kääntää linssin ympäri ja käyttää sitä makro-objektiivina.

Koska sitä ei tule yhdistää kameran runkoon, menetät ilmeisesti kyvyn zoomata , ja sinun on tarkennettava siirtämällä kamera kohteeseen ja takaisin, mutta se toimii todella hyvin, kun saat sen kiinni.

Ainoa asia, jonka olen löytänyt, on tuska on pidä aukko auki.

lens lähde

Aukko suljetaan oletuksena ja avataan pienellä kytkimellä linssin osassa, joka liittyy kameran runkoon. Voit nähdä sen yllä olevassa kuvassa, se on oikealla ruuvin vieressä. Sinun on pidettävä kytkintä auki, jotta linssin läpi pääsee riittävästi valoa kuvien ottamiseen.

Varoitetaan, että tällä menetelmällä on suuri haittapuoli, koska pidät linssi ulos avoimella tavalla, että annat pölyn ja lian päästä siihen.

Saat objektiivin vaihtosarjoja, jotka ovat halvempia kuin varsinaisen makro-objektiivin hankkiminen. He tekevät vain sen, että voit liittää linssin taaksepäin ja suojata linssin takaosaa pölyltä.

Toisella Louis-Rafaelin täältä antamalla vastauksella on loistava linkki edullisiin sovittimiin tämän tekemiseksi objektiivilla.
Louis Rafael
2016-08-02 17:15:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen vaihtoehto olisi käyttää kääntyvää objektiivia - objektiivikiinnike edessä ja pitämällä kameran runkoa objektiivin edessä. Se on hienompaa, mutta siihen on myös sovittimia, jotka ovat erittäin halpoja: http://tinyurl.com/j2jxgyq.

Olivier Dulac
2015-01-02 22:01:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit ostaa halpoja jatkoputkia ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Extension_tube) (hintaan ymmv ... ne, jotka vastaavat kamerasi merkkiä olla kalliimpaa kuin geneeriset, mutta antaa myös elektroniikan kulkea läpi, mikä ei todellakaan ole hyödyllistä koska tarkennus on todennäköisesti mahdotonta automaattitarkennuksen avulla, ja sinun on todennäköisesti turvautuvat joka tapauksessa manuaaliseen tarkentamiseen):

  • ne sopivat mihin tahansa objektiiviin, koska ne yksinkertaisesti "pidentävät" kameran kiinnitystä (tietysti sinun on ostettava sellaisia, jotka sopivat kameraan) kamera!)
  • he voivat pinota päällekkäin, jolloin tarkennusetäisyydessä ja syväterävyydessä voi tapahtua useita muutoksia. Suosittelen kokeilemaan ensin pienempää, yleensä enemmän kuin tarpeeksi halutun tuloksen saavuttamiseksi.
  • Ne muuttavat paljon tapaa, jolla objektiivi tarkentuu, yleensä tekemällä ihmeitä antamalla sinun olla 1 cm lähellä sormenpäätäsi, jotta se täyttää suuren osan kuvasta ja että sormenjäljet ​​ovat selvästi näkyvissä.
  • >//> terävyysalue)
Laajennusputket olivat "tapa" tehdä makrokuvaus, ennen kuin valmistajat keksivät suunnitelmat tämän tekemiseksi osana sisäänrakennettua objektiivin tarkennusominaisuutta.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...