Kysymys:
Jäätä poistetaan tuulilasista
Nick Udell
2014-12-10 17:07:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liittyvä: Kuinka estää tuulilasi jäätymästä?

Oletetaan, että olen sivuuttanut heidän neuvonsa ja herännyt paksulla jääpinnoitteella tuulilasillani, kuten Tein eilen.

Mikä on nopein tapa päästä eroon kaikesta, jotta pääsen töihin ajoissa?

Kuinka kylmää puhut? Esimerkiksi se laski täällä -30 Fahrenheit-asteeseen. Yritin käyttää gallonaa lämmintä vettä ja se jäätyi jään päälle. Mutta se saattaa toimia, jos se laskee vain noin 0 asteeseen.
Jää tai vain "himmeä" (on eroa ...)
Kuusitoista vastused:
#1
+19
James Webster
2014-12-10 17:17:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on lämmitetty tuulilasi, kiinnitä se ensin, se löysää jään kiinni jääneeltä pinnalta ja liukuu vain pienellä painalluksella. Jos sinulla ei ole lämmitettyä tuulilasia, kiinnitä lämmittimet silti täyteen ja osoita niitä tuulilasiin. Kaikki lämmöt auttavat.

Työskentele kaapimella toiselta puolelta ja varmista, että raaputat jään alle, poistat ongelman lähteestä, et vain poista kerroksia.

Jäänpoistosuihke toimii ylhäältä, joten en usko, että se on niin loistava. Mutta jos sinulla on, se ei tee paljon haittaa. Se voi olla hyödyllistä, jos jää on melko joustavaa.

Lopuksi, älä unohda tyhjentää valojasi! Valojen sytyttäminen tuulilasin tekemisen yhteydessä todennäköisesti lämmittää jäätä niin paljon, että se on pudonnut loppuun mennessä.

Jos löydät itsesi ilman kaavinta, kuten usein, lompakostasi tuleva muovikaupan kanta-asiakaskortti on erinomainen hätäkorvike.
Valitse kortti, jota et halua rikkoa, jos se on alle 20 F
Minä (toisin kuin James) aloitan ylhäältä ja sivuilta ja annan lämmittimen käynnistyä keskeltä, mihin se pääsee, mutta se voi riippua auton lämmittimestä. Minun on kurja ja vain vähän keskellä :)
@seadoggie01 tarkoitti ylhäältä "pintakerroksia" eikä "lähinnä kattoa". Minäkin työskentelen sivuilta, mutta yritän kaapia pohja, ts. Alimmat kerrokset
@JamesWebster Ah, anteeksi, niin se on vielä parempi kuin mitä teen!
#2
+10
GdD
2014-12-10 20:30:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras tapa saada jää pois tuulilasiltasi on lämmittää autosi. Kun asuin Wisconsinissa, käynnistin autoni, kun sulatuslaite (AC pois päältä) oli täydessä räjähdyksessä, palasin takaisin ja käin suihkussa / pukeuduin, sitten palasin takaisin ja jää vain liukastui pois.

Se on tietysti haitallista ympäristölle ja kallista (jos asut maassa, jossa kaasu on kallista).
@AngeloFuchs: n avulla voit lyhentää auton käyttämiseen kuluvaa aikaa yhdistämällä sen kaatamalla lämpimää vettä jäälle - auton on tällöin oltava vain tarpeeksi lämmin estääkseen jäätymisen
Autosi voi varastaa ilman vaivaa, kun olet suihkussa.
Ei välttämättä @Sempie,, saat etäkäynnistimet monille autoille. Monissa uudemmissa autoissa on avaimeton sytytysjärjestelmä, jossa moottorit käyvät ilman avainta itse autossa, ja moottori pysähtyy, jos joku ajaa sen pois. Minulla oli 80-luvun auto, jossa oli kaksi avainta, jätin moottorin päälle lukittuna. Toki joku voisi varastaa sen, mutta se on Wisconsin helmikuussa ja auton arvo oli noin 200 dollaria.
Vaikka tämä auto olisi lähellä arvoa, kun joku olisi varastanut sen, sinulla olisi todennäköisesti todella huono päivä.
Tämä käytäntö, jota kutsutaan nimellä "Puffing" Coloradossa, on laitonta joissakin osavaltioissa ja voi ansaita sinulle lipun.
Lisäksi saattaa olla laitonta käynnistää auto, kun olet riisuttu.
#3
+5
Thomas Fisher Fish1552
2016-01-22 02:34:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt jäänpoistopulloja ja ne toimivat hyvin. Ainesosia tarkastellessaan he käyttivät alkoholin muotoja työnsä tekemiseen. Joten yritin suihketta 2: 1 hieromalla alkoholia veteen ja se toimi hyvin. Tunnen joitain ihmisiä, jotka ovat jopa lisänneet sen suoraan pesunestesäiliöönsä.

Suosittelen , ettet käytä ikkunassa lämmintä tai kuumaa vettä. Saatat päästä eroon siitä 10 kertaa, mutta olen nähnyt jonkun käyttävän tätä menetelmää, ja lämpötilaero oli niin kaukana toisistaan ​​ja lämpötilan muutos niin nopeasti, että lasi murtui.

#4
+3
Shevliaskovic
2014-12-10 21:27:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luin jostain (en muista missä tarkalleen), että käsinpuhdistusaineella voidaan sulattaa tällainen jää.

Kaada jotkut ikkunaan, ja alkoholi sulaa jään.

Yrititkö sitä itse?
Se tekee. Vaimo varmistaa, että talvivalmisteena on aina suuri pullo käsinpuhdistusaineita. Vaikka sillä on sama ongelma kuin jäänpoistajalla, sitä levitetään jään huipulle samalla kun jää tarttuu ikkunaan alhaalta.
#5
+2
MANEESH MOHAN
2015-12-15 14:52:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin mieluummin, että peset autosi ikkunan vedellä letkulla, ja se voi tehdä temppun, ellei ilmalämpötila kiinteytä tätä vettä (mikä tarkoittaa, että jos alueesi lämpötila on liian matala, tästä ei voi tulla käytännöllistä).

Toinen vaihtoehto on ripotella siihen suolaa, mikä sulaa jään pois ja on myös taloudellista.

Tällä on yksi suuri haitta: kaikki vesi kerääntyy maahan ja jäätyy.
@Hobbes Mutta olemme ratkaisseet ongelman ja toivon, ettei siitä tule ongelmaa maassa, jossa on jäätä maaperän sijaan.
@MANEESHMOHAN Tavallisen pohjakerroksen (joka on yllättävän liukas) ja erään makean veden kerroksen, jonka annetaan jäätyä (joka on kamalasti liukas) välillä on ero.
@AngeloFuchs Kiitos ystävä, en tiennyt tästä, koska olen läheltä päiväntasaajaa. Täällä löydämme harvoin jäätä ja siellä jään jälkeen maalla, joten en tiennyt sen liukkaasta taipumuksesta, kiitos, että jaoit tämän minulle ja muille.
#6
+1
Adi Bradfield
2014-12-10 17:18:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi menetelmä, jonka olen nähnyt toimivan todella nopeasti, on haalean veden kaataminen tuulilasin päälle, ellei se ole poikkeuksellisen kylmää, kun haluat käyttää kylmää vettä, muuten äärimmäinen lämpötilan muutos voi rikkoa lasin

Se lisää usein vain toisen kerroksen jäätä jo olemassa olevan kerroksen päälle.
Ja vaikka ei, se jäätyy kentällä mahdollisesti vaarallisen liukastumisvaaran vuoksi.
Olen itse asiassa käyttänyt kiehuvaa vettä tuulilasilla päästäkseen töihin ajoissa.
Kiehuva vesi on huono idea. Lämpöshokki voi rikkoa tuulilasi.
ÄLÄ KOSKAAN altista lasia nopealle lämpömuutokselle, ellet halua tuhota sitä.
@Hobbes Olen kuullut niin monta kertaa, mutta tunnen niin monia ihmisiä, jotka tekevät juuri niin, eikä kukaan heistä ole koskaan ilmoittanut lasin murtumisesta. Onko sinulla todisteita siitä, milloin se tapahtuu?
@Sempie Sama kysymys kuin Hobbesille sinullekin :)
https://www.miniphysics.com/cracking-glass-with-hot-water.html
@Sempie Kyllä! Juomalasi tekee sen. Mutta tuulilasi ei ole tehty tästä. Tavallinen lasi (se, josta juomavälineet on valmistettu) särkyy teräviin reunoihin. Autoluokka ei tee sitä. Joten, joo, juomalasit rikkoutuvat liian nopeasti lämpötilan muuttuessa, mutta autolasit?
Miksi tuulilasin pitäisi toimia toisin? Sen kirjaimellisesti vain (useita liimattuja kerroksia) lasia.
@Sempie Ei, se ei ole. Tuulilasin lasi on hehkutettu (https://en.wikipedia.org/wiki/Annealing_%28glass%29) Katso tämä video, jossa sen selitys (muun muassa) https://www.youtube.com/watch?v = 0i5rycLJ3D8 Pyydän myös @ AngeloFuchs minua, kun vastaat, niin saan ilmoituksen :)
#7
+1
Kevin_Kinsey
2016-01-13 23:56:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulostaa hyvältä ongelmalta jatkojohdolle ja BlowDryerille.

Jään sulattaminen vie paljon energiaa, joten tämä ei ole tehokas menetelmä. Parempi laittaa sähköinen tilalämmitin auton sisälle. Se vie vielä jonkin aikaa, mutta ainakin se sulaa jään sisältäpäin, mikä tarkoittaa, että kun jää on alkanut sulaa, se ei tartu tuulilasiin ja on helppo naarmuttaa.
Sinun ei tarvitse sulattaa kaikkea, vain tarpeeksi, jotta se irtoaa. Se sanoi, että jos jää on hyvin paksu, olisi parempi työskennellä sisältä ulospäin.
#8
+1
computercarguy
2017-11-09 22:26:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että tämä on vanha säie, mutta olen saanut uskomattomia tuloksia RainX: n käytöstä. Se auttaa estämään lumen, jäätyvän sateen ja jään kertymistä. Silloinkin kun se kerääntyy, se on paljon helpompaa irrottaa. RainX-tuotemerkki valmistaa myös huurteenpoistosuihkeita, jotka auttavat hajottamaan kertynyttä jäätä raapimisen aikana. Siinä on RainX jääkaapissa, joten se auttaa myös ylläpitämään RainX: ää tuulilasissasi. Tämä temppu toimii niin hyvin, että käytän sitä autoni kaikissa ulospäin suuntautuvissa lasissa, mukaan lukien sivupeilit.

Kuten muissa vastauksissa mainittiin, auton sulatinasetuksen käyttö on hyvä lisä menettelyyn.

Kaikkien näiden vaihtoehtojen avulla jää poistettiin lasista jään molemmin puolin. Tämä parantaa huomattavasti kykyäsi kaavata se pois jääkaavimella.

Lisäsin RainX: n ensimmäisen kerran jääkaapimen rutiiniin melkein 2 vuosikymmentä sitten. Tuona talvena jää oli yhtä paksua ja kovaa kuin muistan koskaan nähneeni. Rikkoin lukemattomia kaavimia siihen pisteeseen asti, että ostin 2-3 jääkaavinta joka kerta, kun näin niiden olevan saatavilla. Puhumme +3/4 "jäätä joka aamu ja joka ilta vähintään viikon ajan, ja autossa oli alle +6" lunta. Joskus tuon viikon aikana levitin RainX: tä tuulilasiin, sivuikkunoihin ja takaikkunoihin. Seuraavan kerran kun jouduin kaavimaan, jää tuli irti suurina paloina hienoksi ajelun jään sijaan. En edes rikkonut kaavinta!

Kun löysin RainX-tuotemerkin vuosia myöhemmin, sain niitä ja olen nyt käyttänyt sitä monta vuotta. Se toimii hyvin sekä pakkasella että paksulla jäälevyllä. Käytän sitä jopa kesällä ladataksesi nopean kerroksen RainX: stä. 4 dollaria tölkki / pullo, mielestäni kannattaa jäädyttää sormeni vähemmän ja päästä töihin nopeammin. Annoin sen joululahjoiksi!

Lisäbonuksena RainX toimii ajon aikana. Sen avulla pyyhkijät poistavat roiskeita, lunta jne. Paremmin. Jos käännät etusulaa ylös, vedeksi muuttuva lumi liukuu todella helposti. RainX-tuotemerkki valmistaa myös pyyhkijänestettä, jossa on RainX, joka tällöin luokitellaan negatiiviseksi kolmenkymmenen jotain Fahrenheit-astetta, mikä auttaa pitämään tuulilasi RainX-pinnoitettuna ja vapaana jäätyvistä tuffeista.

Täysi paljastus: En ole missään tapauksessa kannattanut tai maksanut RainX, rakastan todella sitä, mitä se tekee minulle.

#9
  0
Jon
2015-01-03 17:26:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tuulilasin veden ja etikan on tarkoitus poistaa jään tuulilasi.

Alkuperä: Väitteet etikan ja veden sekoituksen käytöstä jään poistamiseksi auton tuulilasista tulivat Internetiin joka vuosi ensimmäisen jäätymisen aikaan keski- tai myöhään syksyllä. Viime vuosina tämä neuvo on levinnyt laajalti tiedoksi, joka viittaa siihen, että etikan ja veden ruiskuttaminen (sekoitettuna suhteessa 2: 1 tai 3: 1) poistaa jään jo jäiseltä tuulilasilta, mutta kärki ei ole syntynyt jäänpoistomenetelmänä, vaan pikemminkin keinona estää jäätä muodostumasta tuulilasille, kuten vuoden 1992 sanomalehdessä todettiin. Lue lisää osoitteesta http://www.snopes.com/inboxer/household/vinegar.asp # g2YAmZvvTbC6y0MF.99

Jotkut kuitenkin sanovat, että se lävistää tuulilasin.

1980-luvun "Vihjeitä Heloiselta" -sarakkeessa kannettiin samaa ajatusta: Katsotko maailmaa pilvisten, raidallisten ikkunoiden läpi? Puhdista ne etikan ja veden seoksella. Sama tuulilasin kanssa. Etikka auttaa myös hidastamaan pakkasta noina kylminä aamuina, jos kaadat sen tuulilasille edellisenä iltana (kolme osaa siiderietikkaa yhteen osaan vettä). Kysymys siitä, onko tämä jäänestomenetelmä todella kaivaa tuulilasin lasia, on kiistanalainen asia, varoittaen jotakin: Kaada etikan ja veden seos tuulilasiin niin, että se jäätyy lasille ennen sateen tekemistä. estää jään. Valitettavasti etikka syö kuoppia tuulilasilasiin.

Lue lisää osoitteesta http://www.snopes.com/inboxer/household/vinegar.asp#g2YAmZvvTbC6y0MF.99

#10
  0
Mags
2015-10-28 20:13:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletan, että auton pitäminen autotallissa ei ole vaihtoehto, joten. . .

http://www.wikihow.com/De%E2%80%90iceice-Your-Windshield liuosta (2-2) ja kärki alkoholin hankaamiseksi aluslevysäiliöön (3-3). Kokeilemme tänä vuonna pikemminkin kuin ostamme kaupallisia ratkaisuja. Toivottavasti se toimii yhtä hyvin kuin videossa, jonka näin. Teen sen lämmittimellä / sulatuksella täydellä räjähdyksellä antaaksesi sille hieman ylimääräistä apua.

Tervetuloa Lifehacksiin! Voisitko sisällyttää linkkisi tiedot itse vastaukseesi? Se auttaa tulevia käyttäjiä, jos linkki ei enää toimi. Kiitos!
#11
  0
user11698
2016-01-13 14:42:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli yhtäkkiä ajatus kokeilla pakkasnestettä, ja se toimi melko hyvin

Tervetuloa Lifehacksiin! Pystytkö laajentamaan asiaa, kenties tarjoamalla viitteitä * miksi * tämä toimii? Kiitos!
#12
  0
Stan
2016-07-08 22:24:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

NYLON-kampa tekee loistavan, helposti löydettävän ja tehokkaan jääkaavin hyppysissä. Nailon on vahva eikä vahingoita auton osia, joihin saatat osua työskennellessäsi. Ei tarvita kattiloita kuumaa tai kiehuvaa vettä, sähköä tai kemikaaleja.

Kun olet valmis, voit silti käyttää sitä tasaamaan kääpiösi harjoituksen jälkeen. :)

FYI: Syntynyt Mainen, asun Montrealissa, Kanadassa, jossa suolavesi jäätyy

#13
  0
MooseLucifer
2016-07-15 00:47:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pysäköidessäni ulkona pyyhkin pyyhkeen tuulilasin kuljettajan puolelle. Vaikka sataa ja jäätyy, kangas ei jääty lasiin ja estää kondensoitumista muodostumasta ja muuttumasta jääksi lasille.

#14
  0
Mark Northcott
2017-02-08 05:25:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

jos sinulla on hyvä autokaavin ja ikkunoissa on paksua jäätä, älä käytä kaavinta tasaista puolta. käytä kaavin takaosaa, jossa on oltava litteitä kolhuja. käytä pitkiä vetoja edestakaisin ikkunoiden yli tällä puolella, mikä pääsee nopeasti läpi jäästä. tee koko ikkuna tällä tavalla ensin ja vastustaa jään poistamista kokonaan. käännä se sitten ympäri ja kaavaa litteällä terällä. sen pitäisi tulla irti erittäin helposti. Tein juuri sedanini, jossa oli neljäsosa tuumaa jäätä noin 5 minuutissa, ja jotkut ihmiset olivat raapineet puoli tuntia.

#15
  0
Dawson
2017-11-17 22:15:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luo sekoitus 25% vettä ja 75% alkoholia.

Kaada se spraypulloon.

Laita kansi päälle. Suihkuta auton ikkunaan ja ICE on poissa.

Aika, jonka ruiskutat kerran kerrallaan, on kuinka nopeasti se toimii.

#16
-1
Dragonrage
2016-01-23 01:26:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nämä kaikki voivat toimia jäädyttäjinä hyppysissä.
- Suolaisen suolakurkun mehu
- Punajuurimehu
- Virvoitusjuomat
- Kool Aid

http: //naturehacks.com/how-to-melt-ice-fast-and-naturally/

Kaikissa peittausmehuissa on etikkaa, jotka voivat kaivaa tuulilasit, kuten muissa vastauksissa mainitaan. Virvoitusjuomissa ja Kool Aidissa on suuria määriä sokeria, joka on enemmän sotkua kuin jää ja lumi sen kertymisen jälkeen. Sinun on pestävä auto tämän menetelmän käytön jälkeen, mikä todennäköisesti vain jäädyttää ovesi kiinni.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...