Kysymys:
Kuinka saan kosteat vaatteet roikkumaan kuivumaan nopeammin kotona?
Nick Udell
2014-12-10 17:03:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tällä hetkellä on kylmä, enkä voi säästää paljoa talon lämmittämisestä.

Onko olemassa kustannustehokkaita hakkerointeja märkävaatteiden kuivattamiseen nopeammin (ja mieluiten rajoittamaan hometta aiheuttavaa kosteutta ilmassa)?

Muottia varten varmista, että ikkuna on auki halkeaman päästääksesi ylimääräisen kosteuden, jonka olet lisännyt pyykkisi ilmaan.
Hyvä asia, eikö kylmä ilma hidasta kuivumisprosessia?
Voin ripustaa pesuni ulkona kylmällä säällä ja se kuivuu hyvin .. Tuulen nopeuden ulkopuolella näyttää olevan tärkeämpi tekijä. Ehkä ilman liikkuminen (ehkä tuulettimen kautta) on osa ratkaisua tässä.
Se on hyvä pointti. Ripustan tavallisesti myös vaatteet ulkona talvipäivänä, mutta asun Britanniassa, ja talvi on meille kuin mussoonikausi.
Asun myös Britanniassa .. Ostin kuivausrumpun: P
Kun minulla on rahaa, se on ensimmäinen asia luettelossani.
Sinun täytyy saada kosteus huoneesta, tai se tekee pahaa jonnekin. Voitko käyttää toista huonetta ja jättää ikkunan auki hieman? Tai parveke? Käytävä? Kylpyhuone - sinun on kuitenkin tuuletettava kylpyhuone.
Merkittiin sulkeutuvaksi tarpeettomaksi, koska hän ei tarvitse elämän hakata. Paras vastaus on esineiden vääntäminen ja sitten tuulettimen asettaminen niiden eteen, mikä on melko järkeä eikä todellakaan ole hakkerointi. Ei ole näyttöä siitä, miksi tavalliset kuivausmenetelmät eivät toimi.
@CaptainObvious "Yleinen tekniikka" on kuivausrumpu.
Kaikkia vaatteita ei voida kuivata kuivausrummussa, etenkään luonnonvillaa. En ole koskaan kuullut niiden vääntämistä ja asettamista tuulettimen eteen. Oletko niin varma, että järki on yhtä yleistä kuin luulet?
Neljä vastused:
#1
+8
Andrew Williams
2014-12-10 18:02:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuivaus on mielestäni enemmän liikkuvan ilman määrää kuin lämpötilaa. Varmista, että kuuma kuivausrumpu tai lämpimät lämpöpatterit tekevät työn parhaiten, mutta se ei tarkoita sen ainoaa tapaa.

Joten vaikka vaatteesi edessä oleva tuuletin ei ole täydellinen (kuten lähes nollakustannuksilla), se auttaa kuivausprosessissa. Toinen vaihtoehto on pitää vaatteesi ripustettuna korkealla talossa, jossa se on vähän lämpimämpi kuin maanpinta, ennen kuivausrumpujen luomista monissa taloissa oli kiskot kourujärjestelmässä, jota käytettiin vaatteiden kuivattamiseen.

#2
+4
Lefty
2015-01-14 03:38:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on siihen varaa, ilmankuivain voittaa kädet alas. 1) vaatteesi kuivuvat nopeammin, 2) kosteus poistuu ilmasta, sitä ei lisätä, 3) kaikki käytetty energia ( mahdollisesti enemmän) palautetaan kotiisi lämmönä.

#3
+2
subjectivist
2015-01-14 00:07:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ylimääräinen vesi on ensin poistettava. Laita kylpypyyhe, jossa kypärä on levitetty pyyhkeelle, rullaa pyyhe ylös ja lyö sen päälle. Se poistaa melkein kaiken veden. Jos suurin osa vedestä poistetaan, vaatteet kuivuvat melko nopeasti missä tahansa. Myös ilmanvaihtoaukkoon ripustaminen auttaa.

#4
-1
GimmeTehRepz
2015-01-15 00:54:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotta vesi ei pääse ilmaan ja aiheuta ongelmia, sinun on ensin vedettävä se ulos.

Paras vaihtoehto olisi silittää vaatteesi. Paitsi että se kuivaa vaatteet, se pitää myös rypytön. Lisäksi silitysrauta kuluttaa paljon vähemmän sähköä kuin mitä tarvitsisi koko talon lämmittämiseen.

Toinen paras vaihtoehto olisi vaatteiden kuivaus. Voit tehdä joitain käsin, mutta yleensä huomaan, että on vaikea saada tarpeeksi painetta kankaalle veden painamiseksi. Jos keittiössäsi on kaksi vierintätappia, voit käyttää kuminauhoja pitämään ne yhdessä ja vedä sitten vaatteesi rullien läpi. Muussa tapauksessa aseta vaatteesi pöydälle ja pyöritä niistä vesi yhdellä rullalla. Sen pitäisi antaa sinun käyttää riittävästi painetta veden poistamiseksi.

Viimeisenä keinona voit käyttää hiustenkuivaajaa ja kuivata vaatteesi tällä tavalla. Se on vähemmän sähköä kuin talon lämmittäminen, mutta epäilen paljon, kun olet kuivannut vaatteet.

Silityksen jälkeen kosteus on edelleen ilmassa. Et vain näe sitä, mutta se tiivistyy jonnekin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...