Kysymys:
Kuinka voin välttää staattisten iskujen saamisen talvella?
Scimonster
2014-12-10 16:51:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eräinä päivinä tuntuu siltä, ​​että kaikki, johon kosketan, aiheuttaa minulle shokin. Auton ovi, metallinen pesuallas, jopa astianpesukone.

Mitä voin tehdä staattisten iskujen vähentämiseksi?

Koululaisena temppu, jonka käytimme, oli ladata itsemme ylös, hypätä ilmaan, kun kosket kevyesti uhria niskan takaosassa. Lapsellinen tiedän.
Kuusi vastused:
#1
+17
RichardBernards
2014-12-10 18:38:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka pidätkin vaatteita ja jalkineita, eristetty puulattia voi silti aiheuttaa staattisia iskuja.

Minulle on olemassa kaksi lopullista tapaa:

  1. Varmista, että alue kosketuksesi on mahdollisimman suuri sillä hetkellä, kun kosket sitä ( ennen kuin astun ulos autosta, laitoin vasikan oven pohjaan. Se auttaa tyhjentämään jopa housuni läpi ); joten älä laita sormeasi ensin ...
  2. Pidä mukanasi jotain, mikä voi helpottaa purkamista. Tule talveksi, minulla on aina taskussa avain, jolla kosketan metallisia ovenkahvoja ennen oven avaamista. Näet jopa kipinän syttyvän avaimen kärjen ja kahvan välissä, mikä tekee siitä erityisen hauskaa =)
Tapaan tavallisesti kämmenelläni varovasti auton katolle joka kerta, kun pääsen ulos, purkaen staattisen ilman iskuja.
Älä koskaan käytä sormea, ellet halua kokea kipua (sormet ovat herkkiä, koska ne sisältävät paljon hermoja). Jossain ylä- / alavarren keskellä pitäisi olla hyvä idea. Voit käyttää vaatteita ihosi ja esineesi välissä. Käytä määrätietoista ja nopeaa liikettä vähentääksesi kipua odottamalla (psykologinen).
#2
+11
Scimonster
2014-12-10 18:41:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt vinkkiä, jonka löysin kommentista Lifehacker.com-sivustolta.

Ennen kuin kosketan metallia sormillani, napautan sitä nyt selkäni takaosalla. kädestä niin, että sähkö purkautuu käden takana. Tunnen sen paljon vähemmän tällä tavalla, koska hermopäätteitä on paljon vähemmän.

#3
+6
user19
2014-12-10 17:04:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vältä eristävien vaatteiden, kuten kumipohjaisten jalkineiden ja villojen, käyttöä. Sen sijaan, valitse nahkajalkineet, puuvillasukat ja puuvillakankaat, jotka auttavat purkamaan sähköä ja estävät staattiset iskut.

#4
+2
DaveOliomen
2015-02-15 21:04:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinulla on kosteusongelma. Jos sinulla on kuumailmouuni, joka toimittaa lämpöä talosi kautta, pyydä LVI-yritystä tarjoamaan ilmankostuttimen lisääminen (useita satoja dollareita). Jos kyseessä on kattilalla jalkalista ... osta yksittäisiä huonekostuttimia. Suurempi kosteus tekee ilmasta johtavamman ja antaa huoneen esineiden tasata elektroninsa itse ennen kuin teet! Sikäli kuin ulkona on, niin muut vastaukset ovat parhaat.

#5
  0
Patrick
2015-02-16 15:33:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tätä varten on todella gadgeteja. Voit levittää antistaattista autokaistaa autollesi (duh), mutta on myös avaimenperiä, jotka voivat purkaa sinut.

Parhaat vinkit sen estämiseksi on lisätä kiinnitystappi vaatteesi sisäpuolelle, käyttää kosteusvoidetta ennen kuin laitat vaatteesi päälle, käytä hiuksiin piipohjaista muotoilutuotetta (toivottavasti et ole kalju) ja hiuslakka, olipa se sitten hiuksillasi tai puserollasi. Pidä etäisyyttä ruiskutettaessa. Hiuslakan on muotoiltava ja korjattava ... staattiset ... hiuksesi, mutta se voi myös poistaa staattisen vaatteen.

Autojen antistaattiset nauhat eivät toimi. Autolla on jo polku maahan (renkaiden läpi, jotka ovat riittävän johtavia tähän tarkoitukseen). Autoa ei ole staattisesti ladattu, sinä olet. Erityisesti kun nouset ulos autosta, vaatteet ja turvaistuimen välinen kitka lisää staattista varausta. Korjauskeino on koskettaa auton rungon osaa ja koskettaa sitä jatkuvasti, kun pääset ulos.
#6
  0
Mark Ripley
2017-01-01 13:32:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi staattisia aukkoja tapahtuu usein talvella tai kylmällä säällä:

talvella staattisia varauksia on taipumusta kerääntyä ilman alhaisen (suhteellisen) kosteuden vuoksi. Tämä johtuu siitä, että kun ulkoilma lämmitetään, sen (suhteellinen) kosteus laskee. Mitä enemmän ilmaa lämmitetään, sitä suurempi on kosteuden pudotus, joten staattisia aukkoja esiintyy useammin kylmempien ulkolämpötilojen aikana.

Kuinka staattinen varaus kerääntyy henkilöön:

Jos suurin osa staattisista aukkoistasi ilmenee kävelyn jälkeen, ne johtuvat todennäköisesti siitä, että muoviset kengänpohjat hankautuvat muovisia lattiamateriaaleja (matto, linoleumi ja jotkut puun kiillotusaineet) vastaan. Jos staattisen varauksen kertyminen tapahtuu istuessasi, se johtuu todennäköisesti (muovisten) päällysvaatteiden hankautumisesta (muovisiin) istuimiin.

Tapoja välttää staattisia aukkoja:

1) Lisää kylmällä säällä sisäilman kosteutta. Voit käyttää ilmankostutinta joissakin rakennuksissa, mutta tämä ei yleensä ole mahdollista autoissa tai muiden ihmisten rakennuksissa. Tällöin voit käyttää vesipulloa ja levittää itsellesi kevyt sumu. Kun kuivaat vaatteita, pysäytä kuivausrumpu ennen kuin vaatteet ovat täysin kuivia; hieman kosteassa / kosteassa vaatteessa ei ole staattista varausta.

2) Käytä muovisia vaatteita ja kenkäpohjia ja käytä ei-muovisia tuolisuojuksia. Nahkakengän pohjat pysäyttävät maton / kävelyn staattiset varaukset ja puuvillan tai nahan ulkokerrosvaatteet ja / tai istuinsuojat estävät staattisen kertymisen istumasta (rakennuksissa tai autoissa)

3) Käytä antistaattisia kemikaaleja ulkopinnallasi vaatekerros, kenkäpohjat, matto ja istuinsuojat. Voit käyttää joko antistaattisia suihkeita tai hieroa antistaattisia kuivauslevyjä esineisiin päällystääksesi ne staattista kertymistä vähentävillä kemikaaleilla. Voit myös valmistaa itse antistaattisen sumutteen sekoittamalla pienen määrän nestemäistä huuhteluainetta ja hieromalla alkoholia veteen ja levittämällä sitä sitten ruiskusta.

4) Poista staattinen kertyminen ennen kuin se katkaisee sinut. Kun staattiset varaukset kertyvät sinuun, se yrittää aina hypätä kehostasi mihin tahansa suureen tai maadoitettuun metalliesineeseen. Zap tunnet kipinä hyppää aukko. Jos olet tiiviissä kosketuksessa metalliesineen, kuten avaimen tai renkaan kanssa, ja että metalliesine koskettaa metallia ennen kuin ihosi tekee, kipinähyppy tapahtuu metallista metalliin, etkä tunne aukkoa purkautumisen aikana. / p>Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...