Kysymys:
Kuinka voin istuttaa siemeniä puutarhaan tehokkaasti asettamatta niitä käsin?
GimmeTehRepz
2014-12-12 00:30:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun istutat siemeniä, sinun on asetettava jokaiselle siemenelle tietty määrä tilaa kunkin siemenen väliin. Minulla on ongelmia tämän kanssa paljon, koska käteni ovat niin suuret ja siemenet ovat niin pieniä, yleensä käy siemenpaloja, jos teen sen käsin.

Jos istutan siemenet yhden kerrallaan puutarhani istuttaminen vie koko viikon, ja jotkut siemenet, kuten porkkanat ja retiisit, ovat niin pieniä, että en voi poimia niitä yksi kerrallaan.

Onko mahdollista istuttaa siemeniä käyttämättä käsiäni, jotta ne kaikki ovat tasaisesti toisistaan?

Kolme vastused:
#1
+10
J. Musser
2014-12-12 00:56:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kierrä wc-paperia ja laita tippa jauhotahnaa (1) istutettavan sadon oikeaan väliin. Tee tämä kokonaan toisella puolella (kuvittele, että se on jaettu neljänneksi pitkällä matkalla, aseta nämä pisarat reunasta ensimmäisen rypyn väliin, 1/4 sisäänpäin. Sen ei tarvitse olla raketitiede).

Ota sitten siemen käteen ja pudota kaksi siementä (tai yksi, jos olet optimisti) jokaiseen pisaraan. Taita paperi pitkiä matkoja niin, että siemenet ovat paikoillaan. Odota, kunnes se on kuivunut ennen istutusta.

Hieno asia tässä on se, että se antaa sinulle jotain tekemistä talvella ennen, ja se on kaikki valmiina keväällä. Se ei todellakaan vie kauan.

(1) Jauhotahnaresepti:

  • Lisää 1 osa jauhoja 2 osaan vettä sopivaan kokoiseen astiaan.

  • Sekoita hyvin.

  • Käytä mahdollisimman pian.

Älä lisää suolaa. Tämä vahingoittaa kasveja niiden ilmestyessä.

Kun olet valmistanut siemennauhat ja ne ovat täysin kuivia, säilytä ne ilmatiiviissä muovisäiliöissä, joissa on kuivausainepaketteja, pitämään kosteus alhaalla ja estämään hometta. Pidä ne viileässä huoneenlämpötilassa, tasaisessa ympäristössä. Yritä käyttää niitä vuoden sisällä.

#2
+3
William the Pleaser
2014-12-12 00:53:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pienissä puutarhoissa älä huoli siitä: kylvä liikaa ja ohenna vain riviä itujen noustessa. Olet melkein varmasti ostamassa enemmän siemeniä kuin sinulla on muutenkin tilaa istutettavaksi, ja lisävarusteiden säilyttäminen ensi vuodeksi johtaa siihen, että niitä vähemmän itää (mikä tarkoittaa, että haluat ylittää joka tapauksessa! )

Voit vähentää virheitä (pudottamalla puolet siemenistä yhteen paikkaan) pienemmille siemenille leikkaamalla vain kulman tavallisesta postikuoresta, asettamalla siemeniä sen sisään ja antamalla sille pienen ravistelun annostelemaan muutama siemen ennen liikkuu pitkin.

Suurempiin puutarhoihin sijoita puutarhakylvökone, jossa on levyt erilaisille siemenkokoille, jotka aiot istuttaa.

#3
+2
Blackbeagle
2015-03-18 16:28:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hanki ravistin - suola / pippuri / pippurihiutaleet / juusto ... Koko reiät siemenesi kokoon. Sekoita siemenet pussiin jotain hiekkaa ja täytä ravistin. Kävele riviä ravistellen. Niin kauan kuin siemenet eivät ole liian suuria tai outoja ja olet sekoittaneet ne hyvin hiekkaan tai muuhun kantajaan, sen pitäisi tulla suhteellisen tasaisesti.

On selvää, että se toimii parhaiten pienempien pyöreiden siementen kanssa - ei niin hyvä pitkille sauvanmuotoisille siemenille. Toimii kunnolla myös "pöly" -tyyppisissä siemenissä, käytä vain kuivaa hiekkaa - märkä ja se murtuu. Näyttää myös hienosti, mihin sirotelit.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...