Kysymys:
Likaisen tietokoneen näytön puhdistaminen
Shokhet
2014-12-10 05:56:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joskus tietokoneeni ruutu likainen ja pölyinen, eikä tämä lika pääse irti vain pyyhkimällä sitä. ( Sen lisäksi, että pyyhkiminen käsin tuo vain lisää ongelmia )

Mitä voin puhdistaa tietokoneen näytöllä turvautumatta (suhteellisen kalliisiin) erikoistuneisiin puhdistusaineisiin?

Kahdeksan vastused:
#1
+35
Kaz Wolfe
2014-12-10 05:58:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu näytön tyypistä.

Jos siinä on matta kerros (heijastamaton), hanki mikrokuituliina. Kostuta kangas ja pyyhi näyttö. Kuivaa se toisella (kuivalla) liinalla.

Jos se on kosketusnäyttö, pyyhi se vain alas. Nesteet voivat aiheuttaa "vääriä kosketuksia" ja aiheuttaa ongelmia. Jos se on todella huono, käytä pientä vettä mikrokuituliinalla tai katkaise laitteesta virta (todella pois päältä, ei lukittuna), ennen kuin noudatat alla olevien ohjeiden mukaista kirkasta lasia.

Jos kyseessä on vain tavallinen kirkas lasi, käytä vauvanpyyhkeitä tai Windexiä mikrokuituliinalla.

Älä koskaan koskaan käytä paperituotteita! Äärimmäisen johtuen karkea pinta, ne aiheuttavat naarmuja näytössä. Ne eivät ehkä ole liian ilmeisiä, mutta ne rakentuvat nopeasti.

fyi, Paperipyyhkeet naarmuuntuvat, koska ne ovat enimmäkseen valmistettu puukuiduista, mikä on melko hankaavaa. Sama pätee paperipyyhkeisiin, kudoksiin jne. Puuvillakuitu on parempi näytöllä.
Luettu [liian vähemmän hakkeriksi] (http://meta.lifehacks.stackexchange.com/questions/1318/can-someone-point-out-why-the-answers-to-these-questions-are-lifehacks) vastaukseksi. .
#2
+14
Justin
2014-12-14 06:26:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni vanhat lasien puhdistusliinat toimivat hyvin. Jos käytät silmälaseja, sinulla on todennäköisesti muutama niistä (jos et, tallenna ne; ne ovat hyödyllisiä). Tämä on todennäköisesti hyvin samanlainen kuin mikrokuituliina. Ajattelin, että koska ne on suunniteltu puhdistamaan lasit naarmuttamatta niitä, ne voivat puhdistaa tietokoneen näytöt naarmuttamatta niitä.

Noudatan näitä vaiheita:

  1. varmista tietokone on pois päältä 1
  2. Tarkista, ettei näytöllä ole pölyä. Jos sellaista on, puhalla niin paljon kuin mahdollista 2 .
  3. Pyyhi näyttö varovasti välttäen pyöreitä liikkeitä 3 . Hengitä ruudulla erityisen likaisissa paikoissa, jotta se on hieman sumuinen 2 , ja pyyhi sitten se.

1: Ei välttämättä tarvita, mutta kosketusnäytöllä vältetään satunnaiset painallukset. Se voi myös vähentää sähköiskun riskiä (jonka oletan kuitenkin olevan melko pieni riski)
2: Teen tämän koko ajan lasillani, joten kopioin prosessin tietokoneen näytöllä
3: Olen kohdannut pari paikkaa, jotka suosittelevat pyörivien liikkeiden välttämistä. Sinun ei pitäisi hioa näyttöäsi, mutta pyyhi se varovasti. How-To Geek

Lasien puhdistusliinat kuulostavat siltä kuin ne olisivat hienoja puhdistaa tietokoneen näytöt; hyvä soitto :)
En näe mitään syytä tietokoneen sammuttamiseen - kuten sanoitte. Pyöreitä liikkeitä tarvitaan vain laseille niiden koon vuoksi.
#3
+3
Mooseman
2014-12-10 05:57:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vauvanpyyhkeet ovat yksi hyvä vaihtoehto.

Käytän yleensä paperipyyhettä tai pehmeää liinaa (mikrokuitua on hyvä) ruiskuttamalla kevyesti Windexillä tai muulla lasinpuhdistusaineella. (Jos kyseessä on kosketusnäyttö, muista kuivata se toisella paperipyyhkeellä tai kankaan toisella puolella)

#4
+3
Shel West
2014-12-27 01:17:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä koskaan käytä mitään märkää litteällä näytöllä (LCD-tyyppi, mikä tahansa nykyinen tai uusi tietokoneen näyttö). Mitä sinun on todella kysyttävä itseltäsi, on: Mikä tämä lika on ja miten se tapahtui täällä? Ruuan ja juoman on oltava kaukana tietokoneeltasi ja näytöltäsi (sanoi IT-päällikkö). Sillä välin käsitellään likaista näyttöäsi.

IMHO, salaisuus puhdistaa näyttösi oikein, tekemättä siitä raitaa ja likaisempaa, on laajapohjainen harja ja tölkki ilmaa. Kosteuden lisääminen lisää vain ongelmia, aivan kuten raitojen jahtaaminen kotisi ikkunoissa pullolla Windexiä ja valitsemaasi pyyhkimällä. Vältä sitä olematta aloittamatta. Käytä harjaa säännöllisesti paineilmalaukun kanssa pölyn saamiseksi ja pidä soodan roiskeet päällä. Syö poissa näytöltäsi minimoidaksesi muut näkymässä vierailevat rakkaudet. (jätä huomiotta alla oleva liuossuihke, keskity harjaan ja huomioi pituus - leveä pohja tarkoittaa hyvää painetta, ei siveltimiä, vaan tehokas kaavinta- / harjaustyökalu paksuille paloille, mitä siellä on) Belkin LCD cleaning kit
( napsauta saadaksesi suuremman kuvan )

#5
+2
Tim
2014-12-11 23:27:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Riippuen siitä, kuinka likainen se on, käytän vanhaa sukkaa.

Huomaan, että sukan luoma staattinen on erittäin hyvä kerätä pölyä näytöiltä. Pidän yhtä pöydälläni jatkuvasti.

Käytän joskus sukkia. Mutta jos se todella tuottaa staattista sähköä, on olemassa vaara, että jotkut pikselit vahingoittuvat. En ajatellut sitä aikaisemmin, eikä minulla ollut koskaan ongelmaa.
Tällainen staattinen ei voi vahingoittaa tavallisia LCD-pikseleitä - se ei edes tunkeudu lasiin.
Kapasitiiviset kosketusnäytöt (älypuhelin, tabletti jne.) Ovat kuitenkin toinen asia.
Käytin kerran vanhaa sukkaa, ja sen jälkeen näytöllä oli sukan "haamu" jäljitys ikuisesti. (Minulla ei ole aavistustakaan, miksi näin tapahtui, mutta se oli erittäin huono näyttö, varmasti)
Yrititkö vähentää sitä?
#6
+2
Jason Hutchinson
2014-12-26 20:52:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmat puhdistusaineet ovat liian kovia näytöille. Monet puhdistusaineet sisältävät kemikaaleja, kuten etikkaa (joka on mieto happo) ja alkoholia. Näitä tulisi välttää kokonaan, koska ne vahingoittavat nykyaikaisia ​​näyttöjä ja voivat todella poistaa häikäisemättömän pinnoitteen.

Paras tapa puhdistaa näyttö on käyttää silmälasien puhdistuspyyhkeitä. Ne poistavat pölyn ja jäljelle jääneen tahmean jäännöksen, joka johtuu vuotaneesta kahvista, soodasta jne. Nämä pyyhkeet muistuttavat paljon vauvanpyyhkeitä, mutta niissä ei ole hajusteita, jotka tekisivät monitoristasi tuoksuvan vauvan pohja. Ne eivät myöskään jätä jäännöksiä näytölle kuivuessaan. Ne on suunniteltu silmälaseille, joten ne eivät jätä naarmuja tai poista heijastamatonta pinnoitetta. Ne ovat melko halpoja ja niillä on lisäetuna se, etteivät ne edistä pölyn kertymistä. Käytän niitä näytöissäni, ja ne ovat lähes aina pölyttömiä.

Jos sinulla ei ole pääsyä puhdistuspyyhkeisiin, voit käyttää kostutettua puuvillakangasta. Varmista, että se on 100% puuvillaa, koska synteettiset kuidut voivat naarmuttaa näyttöä. Pyyhi näyttö varovasti liinalla, kunnes se on puhdas, ja kuivaa se toisella puhtaalla / kuivalla liinalla, jotta se ei jätä vesipisteitä. Voit yrittää käyttää tislattua vettä hanaveden sijaan. Siinä ei ole liuenneita mineraaleja, kuten vesijohtovettä, eikä se jätä kalvoa tai vesipisteitä ruudulle.

#7
+2
holroy
2015-03-19 16:15:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei mikrokuituliinaa, ei lasinpuhdistusliinaa! Ja puuvillakangas vain tahraa / levittää sitä. Mitä nyt tehdä?

Tässä on vielä muutama vaihtoehto lasin puhdistamiseksi pienessä ponnistuksessa kaksoiskappaleeksi merkityn kysymyksen täyttämiseksi, jossa yllä olevat rajoitukset ovat voimassa. pinta:

  • Ensinnäkin jos rajoitukset eivät koske sinua , sinun on todennäköisesti parempi käyttää mikrokuituliinaa tai lasinpuhdistusliinaa!
  • Pinnan puhdistamiseksi puuvillakankaalla (eräänlaisilla), paitsi että voit levittää kaikkea, voit kokeilla myös pienen määrän astianpesuainetta tai mahdollisesti ohennettua etikkaliuosta.
  • Jos puuvillaliinat eivät ole mahdollisia työn tekemiseen, voit valita joko vanhan sanomalehden tai kahvinsuodattimen. Molempia voidaan käyttää, mutta älä naarmuta lasia. Kumpikaan ei jätä lasiin jäämiä / tahroja, mutta voi olla hyödyllistä lasin puhdistamisessa.

Ole aina varovainen levittäessäsi nestettä sähkökomponentteihin, kuten kosketusnäyttöihin tai LCD-näyttöihin. Älä myöskään käytä liikaa voimaa, kun hierot näitä laitteita.

#8
  0
user19499
2017-03-18 04:51:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luonnollinen tapa puhdistaa ruudut

Noitapähkinää käytetään perinteisesti kosmetiikkana. Se on kuitenkin luultavasti luonnollisin mutta tehokas ja helposti saatavilla oleva puhdistusliuos hämärille näytöille. Vesi ei toimi, ja saippuaa voi olla vaikea käyttää (vaatii huuhtelua). Kemialliset puhdistusaineet ovat kalliita ja yleensä myös myrkyllisiä. Noidapähkinä on niin yksinkertaista. Pudota muutama tippa ja kiillota se kuivaksi liinalla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...