Kysymys:
Kuinka voin pehmentää kovaa maata tarpeeksi lyhyiden muovipalojen asettamiseksi?
Nick Udell
2014-12-11 21:52:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin pari halpaa aurinkolamppua puutarhaan, mutta on talvi ja maaperä kovaa. Niiden on tarkoitus vain työntää sisään, mutta jokaisen lampun pohja näyttää olevan halpa muovi, ja olen jo rikkonut sen.

Itse piikki on noin 6 tuumaa pitkä ja kapeneva 2-lampulta. tuuman halkaisija puolen tuuman pisteeseen. Siinä on uria pituudeltaan, jotta se olisi paremmin ostettavissa maaperästä.

Tavallisesti käytin lastalla kaapimalla likaa löysäämään sitä ja pakaten sitten piikin ympärille, mutta en minulla ei ole puutarhatyökalujani käden ulottuvilla (odotin pystyvän vain ruuvaamaan sen sisään).

Onko kylmän, kovan maan löysäämiseen tarpeeksi lifehackeja piikin työntämiseksi irrottamatta paljon lamppu vain kaatuu?

@MattS. Sovittu. Tämä saisi paljon parempia vastauksia todellisilta puutarhanhoitoasiantuntijoilta.
Kyse ei ole sinänsä niin "puutarhanhoidosta" kuin siitä, kuinka tunkeutua jäätyneeseen pintaan.
Tätä ei näytä olevan hakkerointi, ellei sinulla ole työkaluja. monilla kylmillä alueilla he odottavat hautamerkkien asettamista kevääseen asti. Ei hakata, ratkaisusi olisi laittaa lamput pois kevääseen asti.
Olin miettinyt, voisiko esimerkiksi lämmintä vettä käyttää maaperän pehmentämiseen, mutta en tiedä kuinka paljon se olisi hyvä idea. Parempi kokeilla.
Viisi vastused:
#1
+4
J. Musser
2014-12-12 04:23:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ilman minkäänlaisia ​​työkaluja et voi tehdä tätä. Yksi asia, jonka olen tehnyt (epätavallinen), on käyttää akkuporaa ja isoa tylsää kärkeä. Poraa suoraan maahan. Se on tylsää myöhemmin, mutta voit käyttää sitä tähän tarkoitukseen myöhemmin tarvittaessa. Sitten keitetään vettä ja kaadetaan se reikään. Se sulaa osan ympäröivästä maaperästä ja sekoittuu muodostaen mutaa. Sinun täytyy laittaa panos nopeasti, koska lämpö ei kestä kauan. Reikän tulisi olla täynnä mutaa, joka jäätyy pitämällä panosta.

Jos jäätynyt kerros ei ole syvä, et tarvitse kiehuvaa vettä.

#2
+3
Phlume
2014-12-11 23:06:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Odota, kunnes maa sulaa?

Puutarha ei todellakaan tee paljon juuri nyt jäätyneellä pinnalla, joten ehkä karun maiseman valaistus voi odottaa kevääseen?

Jos se on tehtävä nyt, kokeile kynää / lyijykynää, keppiä, ruuvimeisseliä, rikkoutunutta valoa tai mitä tahansa muuta terävää kärkeä, joka sinulla on, ja naarmuta maaperää, kunnes pääset haluamaasi syvyyteen.

#3
+2
user100
2014-12-11 22:36:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ota telttakaari tai taltta, jonka halkaisija on vain vähän pienempi kuin lampun piikki, ja lyö vasara tai kelkalla uusi reikä maahan.

OP: "mutta minulla ei ole mitään työkalujani käsillä"
Älä koskaan aliarvioi juuri muuttamisen ja työkalujen pakattamisen varastoja tällä hetkellä. Olitpa mielestäni epätodennäköinen vai ei, se on tällä hetkellä minun tilanteeni.
Olen päivittänyt kysymykseni selventämään, että tarkoitin puutarhatyökaluja, anteeksi sekaannuksesta.
#4
+2
apaul
2014-12-14 09:38:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut, että "Vanhoina hyvinä aikoina" ihmiset rakensivat tulta maan laastarin päälle kaivamaan hautoja talvella. Oletan, että pienimuotoinen versio tästä voi tehdä temppun.

  1. Ota kahvipurkki ja leikkaa molemmat puolet ulos.
  2. Pistä sitten tuuletusreikiä laitteen ympärille. tölkki.
  3. Aseta tölkki jäätyneelle maalle, johon haluat laittaa lampun.
  4. Rakenna tölkkiin pieni tuli ja anna sen palaa muutaman tunnin ajan.
  5. Tukahduta tuli.

Maan on nyt oltava tarpeeksi lämmin kaivamaan pieni reikä, ja sinulla on vähän tuhkaa, jota voit lisätä kompostillesi sivuhyödykkeenä.


Ilmeisesti modernit hautakaivajat käyttävät tähän tarkoitukseen erityisesti suunniteltuja vedenpitäviä lämmityshuopia, joten pieni talon lämmitystyyny voi myös tehdä sen.

#5
+1
L.B.
2014-12-13 06:22:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletan, että maaperä on jäätynyt. Suosittelen lämpimästi kaatamaan alueelle kuumaa vettä ja odottamaan sitten jonkin verran, kunnes se sulaa.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää propaanipoltinta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...