Kysymys:
Helpoin tapa poistaa liima paidoista?
The Idiot Gamer
2014-12-10 06:11:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kävin äskettäin tapahtumassa, ja meidän piti käyttää nimilappuja. Sitten unohdin poistaa nimiliput ennen pesemistä. Kun se tuli ulos, siinä oli valkoinen tahra. Sain selville, että tahra oli jonkinlainen liima. Tein tutkimusta ja huomasin, että kynsilakanpoistaja poisti sen.

@ user19 kuitenkin sanoi

Älä käytä kynsilakanpoistajaa. Huono idea.

Sanoit "tehoton", mutta pyysit "nopeammin". Haluatko menetelmän, joka toimii paremmin, tai menetelmän, joka on nopeampi?
Älä käytä kynsilakanpoistajaa. Huono idea.
Minkä tyyppinen kangas on paita? Tämä vaikuttaa kaikkiin annettuihin vastauksiin; erilaisilla puhdistusmenetelmillä voi olla suuria tai kammottavia vaikutuksia eri kankaisiin. (Lisäksi kaikissa vastauksissa tulisi todella mainita, minkä tyyppiset kankaat EIVÄT sovellu kyseiseen menetelmään.)
Kysymyksestä voi myös olla apua sen selvittämisessä, onko paita käynyt elektronisen kuivausjakson läpi pesussa. Tämä voi vaikuttaa siihen, kuinka tahra on kiinnittynyt paitaan.
Neljä vastused:
#1
+7
Joachin Joseph
2014-12-16 20:13:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärrän, että tässä mainitsemasi liimat ovat mietoja, kuten tarrat, teipit, liimat & -tarrat eivät kovempia epoksihartseja tai vahaliimaa. Joten vastaan ​​tässä vain lieville liimoille.

Lievät liimat voidaan poistaa hieromalla tahmeaa aluetta sormillasi, mikä on tehtävä ensin kaikissa menetelmissä. Noudata sitten seuraavia menetelmiä, joiden avulla voit helposti poistaa jäännökset.

Menetelmä 1: Kiinteytä liima pitämällä pakastimessa tai hieromalla jääkuutio. Kaavi kiinteät jäännökset kynsilläsi tai millä tahansa tylsällä reunalla olevalla esineellä, joka voi olla pöydän veitsen tai lusikan toinen reuna.

Tapa 2: Yritä levittää vaseliini tarttuvaan tahraan ja se löysää liimaa. Poista sitten vaseliini hankaamalla alue pesuainesaippualla. Käytä alueen huuhteluun korkeinta kuumaa vettä, joka on mainittu vaatteen hoitotarrassa. Käytä kuumaa vettä vain, jos se on rasvaa sisältävää liimaa.

Tapa 3: Lisää liimaan mietoa öljyä löysäämään sitä. Vauvaöljy, kookosöljy, kasviöljy tai voi voivat auttaa. Huuhtele alue pesuainesaippualla. alueella. Asetoni kynsilakanpoistoaineessa auttaa tehtävää. Jotkin kynsilakat eivät välttämättä sisällä asetonia, tarkista se. Pese huolellisesti ja toista tarvittaessa.

Tapa 6: Aseta paperihuivi tai pyyhe tahmealle alueelle ja silitä ne sitten tiukasti. Voit irrottaa jäännökset raaputtamalla.

Tapa 7: Kuumenna etikkaa ja lisää muutama tippa kyseiselle alueelle. Pese perusteellisesti kylmällä vedellä. Suosittelemme, että testataan tippa huomaamattomaan kohtaan ennen sen käsittelyä.

Tapa 8: Jos liima on liian rasvainen, ripottele alueelle maissijauhoja. Anna sen imeä jauhot, kaavi se.

Olen testannut muutamia menetelmiä ja se toimi kuin viehätys.

VINKKEJÄ:

-Nopeammin teet kiertotavan, saat todennäköisesti paremman tuloksen .
- Käytä huuhtelua varten aina kylmää vettä.
-testi huomaamattomalle osalle ennen testausta, kuten hihan tai kauluksen sisäpuolelle.
-Älä hiero liian voimakkaasti, koska se voi vahingoittaa kangaskuituja.

#2
+5
Mooseman
2014-12-16 19:27:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän lämmintä (mikroaaltouunin kautta) valkoista etikkaa liiman liuottamiseen. Levitä lämmin etikka sienellä ja anna sen liota ennen pesemistä uudelleen. ( Lisätietoja)

#3
+3
J. Musser
2014-12-10 23:24:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt tähän sitrusliuotinta, hyvillä tuloksilla. Käytin jotain tätä. Suihkuta se päälle, hiero sisään, anna sen istua minuutin ajan ja hankaa sitä märällä liinalla. Toista tarvittaessa.

Koska tämän tyyppinen liuotin pystyy poistamaan joitain vaateväriaineita, testaa pieni määrä huomaamattomassa paikassa ennen hoitoa. Liuottimen sekoittaminen haaleassa vedessä ennen levittämistä voi auttaa värillisissä vaatteissa.

Värillisissä vaatteissa liuottimen liuottaminen haaleaan veteen ja sitten levittäminen auttaa.
@InfiniteRecursion Hyvin pieni määrä haaleaa vettä, kyllä. Lisään sen sisään. :)
#4
  0
vladiz
2014-12-17 18:04:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olen poistanut liiman hyödyttömällä liinalla, jonka laitoin liiman päälle ja painin kuumalla raudalla. Odota sitten, että liima jäähtyy, ja vedä kangaspala. Ajatuksena on liima tarttua vahvemmin kankaan rauhaan kuin paitaan. Muista kuitenkin, että tämä menetelmä ei toimi kaikentyyppisillä liimoilla!Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...