Kysymys:
Kanan kyniminen ilman konetta
Shokhet
2014-12-11 02:59:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten käyttäjätunnuksestani käy ilmi, olen shochet (vaikka olen edelleen koulutuksessa) ja tapan kanoja.

Yksi ongelmani on saada höyhenet irti kanasta, kun he ovat kuolleet. Tiedän, että voisin ostaa tai rakentaa koneen, joka tekisi niin minulle, mutta koneen ostaminen on kallista, ja itse rakentaminen olisi jännittävää, mutta vie paljon vaivaa.

Olen kuullut, että jotkut ihmiset upottavat kanansa kuumaan veteen (jota minulle sanotaan kutsutaan "palovammaksi"), ja höyhenet vain putoavat itsestään; En kuitenkaan voi tehdä sitä, koska se aiheuttaa ongelmia kanan kashrus issa (kosher-ness).

Voisin myös kuoriutua heitä (mitä minä olen olen tehnyt tähän asti), mutta en mieluummin en, koska se vaikeuttaa niiden kypsentämistä (helpompi kuivua jne.).

Mitä voin tehdä poistamaan höyhenet kuolleesta kanasta?

Vaatimukset:

  • Vähemmän vaivaa kuin manuaalinen kyniminen
  • Ilmainen tai halpa
  • Ei sisällä kuuman veden käyttö
  • Jättää ihon
Tämä on todellinen kysymys, mutta en ole varma, pystyykö kukaan, joka on yksityisessä beetassa, vastaamaan: P .... Ajattelin kokeilla sitä joka tapauksessa.
Tarvitsetko höyheniä jälkikäteen, vai onko ok, jos ne vahingoittuvat prosessin aikana?
@AdamMiller En välitä, jos ne vahingoittuvat prosessin aikana; En pidä niitä ;-)
Tämä sivusto suosittelee keittiön pinsettejä: http: //www.koshereye.com/ask-the-kosher-carnivore/1937-how-to-defeather-a-chicken.html#.VIkHnTHF9EI
Downvoter huolta kommentoida? .... Olen puolueellinen, mutta mielestäni tämä on yksi korkealaatuisimmista kysymyksistä, joita olen tähän mennessä nähnyt tällä sivustolla.
Viisi vastused:
#1
+5
Adam Miller
2014-12-11 19:18:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä verkkosivusto suosittelee keittiön pinsettejä:

Kun saan sen kotiin, avaan linnun varovasti ja kuivaan sen paperipyyhkeillä. Saan sitten pinsettini ulos ja repin. Siirtyminen rumaista höyhenistä puhtaaksi-ajeltuihin kestää vain muutaman minuutin.

Hyväksyin vastauksen, vaikka en ole vielä kokeillut sitä, koska se kuulostaa järkevältä ja todennäköisesti "hakkeroinnilta". ;-) .... jos blogikirjoitus yritti selittää, kuinka kanaa voidaan kosheroida, he jättivät *** paljon *** tietoa. Kiitos vastauksesta!
Sain vaikutelman, että se koski enemmän kynnystä pysyessä kosherina. En kuitenkaan ole asiantuntija tällaisissa asioissa.
#2
+2
Doresoom
2015-02-14 05:12:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viittaamiasi automaattisia kananpoistimia käytetään yleensä palovammojen yhteydessä. En ole varma, kuinka hyvin he työskentelevät ilman palovammoja, mutta tiesin ystäväni, joka pääsi toimeen seuraavilla asetuksilla:

  • Palaa (ehkä valinnainen?)
  • Käytä kotitekoista hakkuria, joka on hakkeroitu yhteen langallisesta porasta, 4 "PVC-putkesta ja neljästä automaattisissa kynsissä käytetyistä kumisormista.

Kotitekoinen kynsi koottiin poraamalla 4 reikää 90 ° kumpikin 4 "halkaisijaltaan PVC: n lyhyen pituuden ympärysmitalla. Kumisormet työnnettiin näihin reikiin "x": n muodostamiseksi. Sitten siihen kiinnitettiin korkki toiseen päähän pultin ollessa työnnetty keskiosan läpi ja kiristetty pultin pulttiin. Tällöin pora voidaan vetää vetoketjulla pöytään tai penkkiin ja liipaisin voidaan vetää vetoketjulla alas, jotta se pysyy käynnissä.

Varoitetaan, se lähettää höyheniä kaikkialle!

Näet keittoversion siitä, mitä hän käytti tässä kuvassa:

enter image description here

( kuvalähde )

+1 Suunnittelin yhdessä tai toisessa vaiheessa rakentaa jotain vastaavaa, mutta laitoin sormet kartion päälle, joka pyörii muovisen roskakorin pohjassa, sulkemaan höyhenet. En kuitenkaan ollut harkinnut kannettavan poran käyttöä; hyvä tietää, että se toimii.
#3
+2
RedSonja
2015-02-26 14:30:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kasvoin kananviljelylaitoksessa, joten tiedän tämän. Meillä oli vahaa sisältävä kattila. Sulatat paljon vahaa, upotat kanan siihen, sitten kylmään veteen, toista muutama kerta, kunnes se on tarpeeksi paksu, sitten halkea se auki ja voila! höyhenet irtoavat. Sitten sulatat höyhenvahan toisessa ruukussa, seulot sen ja laitat takaisin sisään. Tekee valtavan sotkun ja on melko hidasta, mutta se saa kaikki höyhenet irti kerralla.

(Me lapset rakastimme sitä, uskalsimme itsellemme tehdä käsiemme.)

Haluan lisätä, että meillä oli ensin yksi kumisista koneista, joissa oli kumiputket, mutta muutaman tuhannen kanan jälkeen se hajosi. Lisäksi se aiheutti valtavan sotkun eikä saanut kaikkia höyheniä, joten joudut lopettamaan käsin.
Nopein kaikista oli, että äitini kynsi käsin. ehkä voisit saada ahkera mummo tekemään sen puolestasi.
+1, sillä sen pitäisi toimia, mutta en voi käyttää lämpöä ennen kanan liottamista ja suolaa, joten se ei toimi minulle :(
#4
+1
Ben Pekua
2015-11-11 21:22:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen myös shoketti. Olen aina poistanut ihon ongelman välttämiseksi, mutta minulle kerrottiin äskettäin temppu, jonka tuntemani metsästäjä käyttää ja joka on jäähdyttää lintu - vie se alle 30 F: iin. Ymmärrän, että höyhenet irtoavat helposti silloin - ei samoin kuin palovammoja, mutta iho ei repeydy ...

#5
  0
Menachem
2020-05-31 13:53:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa papereita israelilaisilta tutkijoilta, jotka testasivat kylmää vettä ja havaitsivat, että hyvä kyniminen (ts. ilman ihon repeämistä) saavutettiin alle 7 ° C: n lämpötiloissa. Voit lukea artikkelin täältä.

En tiedä, noudattivatko košerilaiset teurastamot tätä käytäntöä, mutta olisi mielenkiintoista selvittää.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...