Kysymys:
Tarkistetaanko sähkö pistorasiasta ilman työkaluja?
G.Rassovsky
2014-12-10 04:12:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka voin tarkistaa, onko virtapistorasiassa sähköä ilman testeriä tai muita erikoistyökaluja?

Huomaa: Menetelmään ei saisi liittyä pistorasian tuhoutumista. tai koko virtalähteeni!

Tähän kysymykseen liittyvän vaaran vuoksi mielestäni tämän pitäisi olla sähkö- / sähköasentaja-SE-sivustolla.
VAARA VAARA!
Et ilmoittanut haluavasi pysyä turvassa. Käytä sormiasi!
@ExperimentalRocket KORKEA JÄNNITE !!
How high is the voltaqe? There is a huge difference between 110V / 220V and 27000 volts.
Kolme vastused:
#1
+45
J. Musser
2014-12-10 04:13:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liitä toimiva sähkölaite (kuten puhelimen laturi) ja tarkista, toimiiko se.

En voi uskoa kuinka kovaa ajattelin saada vastausta tähän kysymykseen ... Sitten tämä yksinkertainen vastaus tuli esiin.
Haha, se toimii joka kerta.
Laajenna vastaustasi, että pistorasiassa saattaa silti olla vaarallista sähköä, vaikka laite ei käynnisty (esim. Jos nolla on kytketty irti). Menetelmäsi on hyvä löytää positiivisia, mutta sillä voi olla vääriä negatiivisia.
Huonossa pistorasiassa voi olla myös oikosulku, joka voi aiheuttaa kipinöitä, oikosulun laitteen, sähköiskun ...
#2
+4
Mark
2019-09-24 05:07:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tähän ei ole täysin typerää tapaa.

Voit kytkeä lampun tai muun laitteen verkkovirtaan, mutta tämä on altis väärille negatiivisille (tilanteissa, joissa laite ei toimi, mutta pistorasia on silti on sähköä). Yleisin tilanne olisi rikkoutunut neutraali johto (kuuma johto on edelleen jännitteinen, mutta sähköä ei voi mennä mihinkään, laite ei toimi). Vaarallisempaa on, että väärin kytketty pistorasia, jossa on kuuma ja maadoitettu kytkentä, ei tuota toimivaa laitetta, mutta laitteen koskettaminen mihin tahansa paljaaseen metalliin voi tappaa sinut.

Jos haluat tarkan vastauksen, tarvitset työkaluja . Lisääntyvän vaivannäön ja tarkkuuden kannalta nämä ovat:

  1. pistorasiatesteri: kytke se virtalähteeseen ja lue valot. Tämä voi havaita yleisimmät ongelmat, mutta ei pysty erottamaan virtapiiriä ja jännitteistä pistorasiaa, jossa on kaksi rikkoutunutta johtoa.
  2. Kosketukseton jännitemittari. Kosketa sitä pistorasian jokaiseen koskettimeen ja katso, piippaako se. Toisin kuin muut menetelmät, tämä on altis väärille positiivisille tuloksille, joissa yhden johdon indusoima signaali voi aiheuttaa toisen johdon raportoivan jännitteenä.
  3. Voltmetri tai yleismittari. Mittaa jännite jokaisen kosketusparin välillä. Kuuman neutraalin ja kuuman maan jännitteen tulisi olla 5%: n sisällä paikallisjohdon jännitteestä, kun taas neutraalin maadoitusjännitteen tulisi olla lähellä nollaa. Toisin kuin muut menetelmät, tämä ei ole altis väärille positiivisille tai vääriä negatiivisille.
#3
-1
virolino
2019-09-25 15:54:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vakavin testi, silti "turvallinen". Käytetään vain, jos sitä todella tarvitaan.

Siinä oletetaan, että jännite on vakio 11 V / 220 V.

  1. Käytä ohutta johtoa , toisesta päästä eristetty oikein, toisesta EI eristetty. Joidenkin ruuvimeisselien pitäisi tehdä työ hienosti.

  2. Ole erittäin varovainen, ettet kosketa metallilangan osaa.

  3. Työnnä johto yhteen pistorasian reikiin.

  4. VAARALLINEN: napsauta kätesi takaosaa "lyö" langan eristämätön osa , tavalla, joka ei anna sinun jättää kättäsi kosketukseen johtimen kanssa. MITÄÄN EI SAA OLLA TAPAHTUMA JOHTOON KÄSIN PALMUSPUOLELLA. ON RISKI, ETTÄ KÄSI TUNNISTUU VAIHTEESEEN JA SINUN LOPPUU. kertaa, pidentäen hyvin vähän kosketuksen aikaa. Jos kädessä ei vieläkään ole iskuja, "reikää" ei sähköistetä.

  5. Toista 3-5 toiselle reiälle.

  6. Se toimii paremmin, jos pestään ensin kätesi ja poistetaan ylimääräinen vesi pyyhkeellä - etenkin, jos kätesi ovat yleensä hyvin kuivia.

Tämä on "turvallista" siinä mielessä, että sen tappaminen on vain pieni todennäköisyys. Luotat tahattomiin lihasten supistuksiin tai kätesi vauhtiin katkaista piiri ennen kuin isku tappaa sinut.
@Mark: on samaa mieltä, siksi lisäsin kaikki varoitukset. Itse asiassa tämä on tapa testata harhakaapeli (ehkä kadulla), jos se on sähköistetty, ilman asianmukaisia ​​työkaluja. Sovitin sen juuri pistorasian testaamiseen.
"Kadulla kulkeva johto" voisi hyvinkin olla jakelulinja eikä palveluhäviö, jolloin siinä on riittävästi jännitettä tappaa sinut edes lyhyellä kosketuksella. (Ironista kyllä, sähköyhtiöt kutsuvat tätä "matalaksi jännitteeksi" huolimatta siitä, että se on 2-50 kilovoltin alueella.)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...