Kysymys:
Mistä tiedän, kuinka paljon akkua on jäljellä?
Martin Tournoij
2014-12-10 13:21:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on laatikko täynnä paristoja (AA, AAA, 9V ja CR2032). Tiedän, että jotkut ovat tyhjiä, koska halusin heidät sinne yhdessä täysikokoisten kanssa, mikä ei todennäköisesti ollut fiksu asia.

Onko olemassa helppo tapa tietää näiden akkujen (likimääräinen) varaus? AA & AAA -laitteessa minulla ei ole laitetta, joka hyväksyisi vain yhden akun, ja 9 V: n & CR2032 -laitteessa minulla on vain yksi laite, jossa pariston vaihtaminen on suhteellisen paljon työtä (palovaroitin & -valokytkin).

Minulla on yleismittari, mutta muistan muutama vuosi sitten, että volttien mittaaminen ei näytä antavan hyvää osoitusta latauksesta ...

Viisi vastused:
#1
+13
Compro01
2014-12-26 16:29:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jännitteen mittaaminen yleismittarilla antaa täydellisen tarkan varauksen. Sinun tarvitsee vain tietää, miten jännite muunnetaan hyödylliseksi.

Useimmille 1,5 V alkaliparistoille (jännite-1) * 300 antaa likimääräisen jäljellä olevan prosenttiosuuden.

Sama kaava toimii 9 V: n emäksillä, vain jännite-6.

Huomaa, että tämä koskee vain alkalisia. Muilla paristokemioilla on erilaiset kaavat.

Litiumparistoilla on tätä vaikeampaa tehdä, koska ne eivät menetä paljon jännitettä vasta käyttöikänsä loppupuolella, kuten alla olevassa kaaviossa näkyy, vaikka 2,5-2,6 V on kohtuullinen kuollut / ei kuollut raja-arvo.

CR2032 battery discharge curves

Tämä on oikea menetelmä minulle. Ehdotin sitä toisessa kysymyksessä, mutta se äänestettiin alas, vaikka se oli paras vastaus.
Vaikka tämä on pätevä vastaus, se ei ole kovinkaan paljon elämää. Voit tehdä siitä paremman vastauksen tällä sivustolla harkitsemalla kotitekoisen vaihtoehdon lisäämistä luomaan jotain vastaavaa yleisesti löydettyjen taloustavaroiden avulla
@ZachSaucier - Ovenkahva ehdottaa pudotustemppua lukuun ottamatta, en usko, että tähän on olemassa minkäänlaista "lifehack" -menetelmää.
"Useimmille 1,5 V alkaliparistoille (jännite-1) * 300 antaa likimääräisen jäljellä olevan prosenttiosuuden." Joten alkalisolulle ... Joten jos se mittaa 1,4 volttia, niin miinus 1 on 0,4, 0,4 x 300 on 120 ... joten siinä on jäljellä 120% varausta? En usko! ... Joka tapauksessa, yleismittari ei melkein kuormita kennoa, joten se ei ole kelvollinen testi. On täysin mahdollista, että kenno ei pysty tuottamaan mitään merkittävää virtaa kuormitukselle samalla, kun se mittaa edelleen "nimellisellä" jännitteellään tai melkein siinä yleismittarissa.
@JamieHanrahan Hei, [Frankin vastauksen] (https://lifehacks.stackexchange.com/a/11354/26435) mukaan ** 200 ** (300 sijasta) on kaavan oikea kerroin. Voit tarkistaa palautetun arvon 1,4 tai jopa 1,5 V: n jännitteillä.
Se ei ole vieläkään kelvollinen testi ilman kuormaa. ja BTW, jos testaat upouuden "1,5 V" alkalisen AA-kennon ilman kuormaa, se lukee 1,6 V. Vähennä 1 ja kerro jäljellä oleva määrä 200: lla ja palaat takaisin 120 prosentin typeryteen.
@JamieHanrahan Joo, olet täysin oikeassa, se on typerys, mutta en pidä akkujen "oikosulkemisesta" ampermittarilla niiden testaamiseksi, vaikka se olisi lyhytaikaista. Käytän kaavaa toisena vaihtoehtona. Olen harvoin törmännyt yli 1,5 V: n paristoihin, joten pidän kiinni kaavasta, kunnes löydän toisen tavan
#2
+5
Kaz Wolfe
2014-12-10 13:39:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pudota A-tyypin paristoja tasainen (negatiivinen) puoli alaspäin. Jos ne laskeutuvat ja "tarttuvat" (pysyvät negatiivisella puolella, eivät kaadu), akku on hyvä.

Tämä YouTube-video selittää tämän temppun paljon paremmin.

9V: n ja CR2032: n testaus yleismittareilla on todella tarkkaa. Uusina niiden on oltava hieman yli 9 volttia ja 3 volttia.

Taskulampuille ja vastaaville (18650s, 18350s) saatavien litiumioniakkujen lisäksi yleismittari on myös hyvä tapa arvioida, koska ne kulkevat 4.2v: stä noin 3.6v: iin
toimiiko tämä ladattavien paristojen kohdalla?
#3
+5
Frank
2016-03-09 00:35:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun mielestäni kaavan kerroin on väärä. 1,5 voltin alkaliparistoille se on (jännite-1) * 200. 9 voltin alkaliparistoille se on (jännite-6) * 33,3. 1,5 V: n paristo on tyhjentynyt 1 V: n jännitteellä ja 9 V: n paristo loppuun 6 V: n jännitteellä. 1,5 V: n akulla on .5 V: n käyttöikä ja 9 V: n paristolla on 3 V: n kapasiteetti. Sinun on löydettävä kyseisen kapasiteetin jäljellä olevan elämän prosenttiosuus.

Hei, kaava on mielenkiintoinen. Voitteko antaa lähdeartikkelin ymmärtääksesi sen yksityiskohdat?
#4
+2
Jorge
2017-03-27 18:06:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

9 V: n paristojen kohdalla voit koskettaa koskettimia kielesi kärjellä, ja jos tunnet kevyen kutinan, latausta on vielä jäljellä. Jos et tunne mitään, akku on tyhjä

Tiedän, että se kuulostaa pelottavalta, mutta se toimii
tämä vain erottaa jonkin verran latausta / ei latausta, ei osoita tarkasti kuinka paljon latausta on jäljellä.
Mies, 9 V: n paristot pistävät kieleni helvetissä, jos ne ovat uusia. Uudet 4,5 V: n paristot aiheuttavat siedettävää kutinaa ja kastavat suuni runsaasti, jos pidän sitä yli sekunnin ajan.
#5
+1
Nick J Adams
2014-12-29 15:58:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit luoda yksinkertaisen laitteen käyttämällä LEDiä, sopivaa vastusta ja joitain krokotiilipidikkeitä.

Jotain seuraavan piirin kaltaista:

simple

Vastuksen arvoa voidaan muuttaa testattavan jännite-akun mukaan. Valitsemasi arvot riippuvat valitusta LEDistä. Erilaiset apuohjelmat, kuten tämä, auttavat sinua laskemaan oikean.

Jos tunnet itsesi seikkailunhaluiseksi, voit vaihtaa käytetyn vastuksen vaihtaa. Jotain seuraavan piirin kaltaista:

more advanced

LEDin kirkkaus osoittaisi varausta.

Jos tämä on sinulle yleinen ongelma, voit asentaa tämän melkein mihin tahansa käyttövalmiiseen, kun tarvitset sitä.

Älä ajattele, että tämä on todella käytännöllistä - kuinka paljon LED-valon kirkkaus muuttuisi täysin uudesta akusta verrattuna 80 prosentin kulutukseen? olisiko se jopa suurempi kuin kahden eri LEDin välinen valmistustoleranssi, jotta voit verrata niitä vierekkäin?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...