Kysymys:
Jos murran vesiputken, onko keino pysäyttää virtaus, kun menen, sammuta vesi?
J. Musser
2014-12-11 04:18:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletetaan, että murran kokonaan kuuman tai kylmän veden PVC-putken tiskialtaan alle.

Kuinka voin nopeasti pysäyttää / minimoida virtauksen sammuttaessani veden virtauksen pumpussa?

Viime kerralla jotain tällaista tapahtui, kiedoin sen kankaaseen nopeasti ennen kuin juoksin vesikytkimelle. Paljon vettä tuli vielä ulos; ei menestys.

Ehkä Kodinsisustuksen ihmiset voisivat antaa vielä parempia vastauksia.
Kirjoittamasi "viime kerralla jotain tällaista tapahtui" saa minut ajattelemaan, että ehkä sinulla on suurempi ongelma? :)
Huutaa niin voimakkaasti kuin voit apua :)
Seitsemän vastused:
#1
+11
RichardBernards
2014-12-12 19:07:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olet pesualtaan alla, joten seuraavien asioiden tulisi olla helposti saatavilla:

  • ämpäri tai iso astia
  • pyyhkeet
  • muovipalat (vanhat kääreet, roskapussit jne.)

Saanen ensin sanoa; tee tämä mahdollisimman nopeasti. Sen ei tarvitse olla kiinteä korjaus, ja sinulla on jonkin verran vuotoa. Tärkein syy tähän on varmistaa, ettei huoneessa ole 10 cm vettä, ennen kuin sinulla oli mahdollisuus kääntää vettä:

  1. Laita ämpäri (tai muu iso astia) ) rikkoutuneen putken alle.
  2. Ota muovipala (mieluiten roskapussi) ja pidä sitä putken reiän päällä.
  3. Käytä pyyhkeitä muovin ympärille putken ympärillä (voit sitoa ne solmuun, jotta kaikki pysyy paikallaan).
  4. Jos sinulla on merkkijonopaloja, sido yksi tiukasti putken ympärille pyyhkeen yli taukon yläpuolelle ja toinen putken alle tauko.
  5. Aja helvettiin pääventtiililläsi!
Vesilähde tulee kellarista, joten vesi virtaisi todella ylöspäin.
Ei ole väliä, mihin suuntaan vesi virtaa, eikö? Reikä on putkessa, putken päissä tulisi olla pääte kuten hana tai jakelija. Laitat kauhan putken alle, koska kun sidot reiän irti, tunkeutuva vesi käyttää painovoimaa sen suunnan määrittämiseen;)
Tuo työ luulisi, jos putkea ei ole kokonaan napsautettu, mutta eikö vesi juokse putken sivuilla? Kuinka saan sen ämpäriin?
Jos tämä olisi vain halkeamia putkessa (ei täydellinen murtuma), joka syöttää vettä hanaan, eikä tyhjennysputkea, avaan myös hanan auki. Tämä vähentää veden painetta halkeamassa ja alentaa virtausnopeutta.
#2
+5
Dave45
2015-03-09 02:52:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos putki on täysin rikki, purista pää päälle tai taivuta putkea. Laitoin lapion puutarhaan maanalaisen vesiputken kautta monta vuotta sitten, ja se ampui 9 metrin pituisen vesilähteen .... joten soitin vesilaitokselle - kaveri kääntyi ylös ja osui putkeen vasaralla, kunnes se pysähtyi. Hyvä oppitunti

Ei toimi niin hyvin PVC: llä, mutta hyvä metalleilla
#3
+1
Nathilion
2015-04-19 22:46:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen sijaan, että korjaat ongelman, miksi et estä sitä? Sulje pääventtiili työskennellessäsi tällaisen kriittisen putken parissa. Etkö halua, että vesi joutuu kosketuksiin sähköpistokkeiden ja vastaavien kanssa, vai mitä?

Kukaan talosi ei saisi kaipaamaan vettä niiden 15 minuutin ajan, kun työskentelet putkilla. Jos kyseessä on laaja huolto, sinä ja perheesi voitte helposti selviytyä muutaman tunnin vain muutamalla ämpärillä ja / tai jerry-tölkillä vettä ja vähän suunnittelua.

#4
+1
Spehro Pefhany
2015-04-20 03:19:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanot "pumppu", joten oletan, että sinulla on kaivo, jossa on uppopumppu (tai jokin vanhoista maanpumpuista, mutta ne ovat nykyään harvinaisia), eikä kaupungin vesi. Jos sinulla on kaupungin vettä, etsi pääventtiili (mielestäni yleensä kellarin vesimittarin lähellä).

Etsi virtapaneelista virrankatkaisija, joka ohjaa pumppua, ja sammuta se ennen kuin työskentelet veden päällä. Ihannetapauksessa jokaisessa katkaisimessa on merkinnät, jotka kuvaavat (salaa) mitä he hallitsevat. Kun olet valmis, pyydä avustajaa käynnistämään se ja pysymään kytkimen vieressä, kun tarkistat vuotojen varalta.

Jos et jostain syystä halua sammuttaa sitä, kun työskentelet sen kanssa, ainakin etsi se, jotta voit käyttää sitä ja sammuttaa sen, ennen kuin se aiheuttaa kalliita tulvavahinkoja.

Jos sinulla on kaupungin vettä, etsi pääsulkuventtiili (mielestäni yleensä kellarissa olevan vesimittarin lähellä) ja kytke se pois päältä ja päälle kuten katkaisijalla.

Tässä on hyvä paikka ehdottaa, että ennen kuin edes ajattelet työskennellä putkistossasi, selvitä, missä on hana ja varmista, ettei se ole ruostunut.
#5
+1
Paul R
2016-04-09 19:46:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asenna sähköinen vesiventtiili kotiisi tulevaan vesijohtoon kaukosäätimellä, joka on asuintilassasi, mieluiten keskitetysti. Jos saat katkoksen linjassa, paina vain kytkintä ja se sulkee veden pois. Tämän hyödyksi on nyt se, että voit asentaa vesiantureita kotiisi alueelle, joilla voi olla linjakatko ja aiheuttaa vakavia vesivahinkoja. Nämä anturit havaitsevat vuodon ja aiheuttavat sähköisen vesiventtiilin sulkeutumisen. Tämä on kätevä, kun olet poissa. Tämä on yksinkertainen asennus, ja voit käyttää matalajännitettä toimimaan. Paras käyttökelpoinen vesiventtiili on sähköinen lukitseva vesiventtiili, jolloin jos menetät sähkövirran, vesiventtiili pysyy lähellä. Parempi vielä käyttää Hunterin sprinkleriä NODE100VALVE NODE Single Station -ohjain, jossa DC-lukitussolenoidi ja PGV-101G-venttiili, toimivat 9 voltin paristolla. Tämä on vesisprinkleriventtiili, jota voidaan helposti muokata vesilinjan katkeamisen yhteydessä, jos rikkoutuminen tapahtuu. Tarkista se. onnea

#6
  0
Agent_L
2015-04-18 21:44:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et voi pysäyttää kulkua. Jokainen sekunti, jonka vietät putken kanssa on sekunti, pääventtiili on edelleen auki.

Okei, olen liioiteltu, mutta sellaisissa tilanteissa on joko selvää, mitä voit tehdä (esim. Ohjata virtaus lähellä oleva kylpyamme) tai ei ole muuta tapaa kuin juosta venttiilille.

#7
-2
Origin
2014-12-11 04:22:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aseta tulppa pesualtaaseen.

enter image description here

Tämä estää veden virtauksen kokonaan. Jos sinulla ei ole tulppaa, käytä T-paitasi tai muita vaatteita, jotka sinulla on. Vaikka tämä ei pysäytä vettä kokonaan, se vähentää huomattavasti sen virtausta. Sammuta myös hana.

Jos puhut hanaan menevästä virtausputkesta, kääri putki tarvittaessa teipillä.

Se toimisi ehkä halkeamalla.
"Vesiputkella" oletin, että kirjoittaja kysyi tulevista putkista, jotka ovat paineen alla ja suihkuttavat kaikkialla rikkoutuessaan. Pistoke ei toimisi siinä paljon raivoisemmassa tilanteessa.
@RobertCartaino En ole koskaan nähnyt, että PVC: tä käytettiin tuleviin vesiputkiin. Missä maassa se voisi olla? Paine on yleensä 5 bar.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...