Kysymys:
Mikä on pysyvä ratkaisu mustalle homeelle?
Flair
2014-12-11 18:14:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hometta poistavat kemialliset tuotteet ovat hyviä, mutta hometta kasvaa jatkuvasti.

Mikä on tehokas pysyvä ratkaisu?

enter image description here

Tuo kuva on sekä kauniisti kiehtova että hirvittävän vastenmielinen samanaikaisesti.
Ensinnäkin minun on kerrottava teille, että tämä ei ole oikea paikka kysyä tätä kysymystä. Ei siksi, että se ei kuulu aiheeseen, vaan siksi, että kodin parantamisen käyttäjät pystyvät paremmin ratkaisemaan nämä ongelmat. Voitteko nyt antaa meille joitakin yksityiskohtia: Tässä tämä seinä on (pohjakerros, kellari jne.) Onko se seinän ulkopuolella, onko sisällä mitään putkistoa (jos tiedät) .Jos se on ulkopuolella, onko sillä lämpöeristys. Millä korkeudella muotti näkyy, onko se lähellä lattiaa vai lähellä solua?
Huoneen pitäminen kosteudelta auttaa paljon. Toinen puoleni on kiinteistönvälittäjä, ja hänen neuvonsa on yleensä lämmityksen kääntäminen ylös ikkunoiden ollessa auki. Et ole varma miksi, mutta se näyttää auttavan pääsemään eroon kosteudesta.
@user1298069-muotti on vain osoitus joistakin muista ongelmista. Anna meille lisätietoja, jotta voimme auttaa sinua.
Muotti on wc: ssä
Kuusi vastused:
#1
+22
James Webster
2014-12-11 18:20:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ongelman syyn poistaminen ongelman sijasta on ainoa todellinen ratkaisu pysyvästi homeen poistamiseen.

Homeen tavallinen syyllinen on kosteus vahva>. Useimmissa tapauksissa kosteus tulee yhdestä kahdesta paikasta:

 • Jos kosteutta tulee ilmasta (esim. Höyryinen kylpyhuone tai kylmä käytävä), ongelma on hallitaan (ehkä ei täysin kiinnitetty) poistamalla kosteutta ilmasta. Voit korjata tämän kokeilemalla:

  • Käytä sähköistä ilmankuivaajaa (pienet suolalohkot eivät yksinkertaisesti ole riittävän tehokkaita)
  • Pidä alue hyvin tuuletettu , avoimet ikkunat ja ovet
  • Älä lisää kosteutta tarpeettomasti, esim käytä liesituulettinta , jos ruoanlaitto tai suihkussa syntyy paljon höyryä.
 • Jos kosteutta tulee seinien, lattian tai kattoon, ongelma on paljon vaikeampaa ja edellyttää todennäköisesti ammattimaista kosteutta kestävää kurssia.

Sinun on myös poistettava muotti kokonaan vähentää itiöiden lisääntymisen mahdollisuutta uudelleen. Jo käyttämäsi kemialliset suihkeet riittävät todennäköisesti tähän.

Käytän valkaisuainetta, jota mainostetaan ja myydään homeenpoistoaineena. 10 minuutin liotus, jota seuraa pyyhkiminen, poistaa sen kokonaan. Teen tämän kerran vuodessa, eikä siitä koskaan tule liian huono. Älä kuitenkaan koskaan maalaa sen päälle. Kun se on loukussa sellaisissa maalikerroksissa, peli on ohi.
@Tom: Olen lukenut useista paikoista, että valkaisuainetta ei ole niin tehokasta kuin hometta: Löysin juuri tämän sivun, joka käsittelee sitä: http://www.spore-tech.com/viewCategory.asp?idCategory=78 (so "eräänlainen "varoituksella. Ole varovainen;) saattaa toimia kunnossa laatoilla, mutta EI Puuta)
Ei, ei ja ei ... Anteeksi James, en halua olla töykeä, mutta tämä ei ole tarpeeksi hyvä vastaus, mutta se ei todellakaan ole sinun syytäsi, koska OP ei toimittanut meille tarpeeksi yksityiskohtia. Voisi olla paljon enemmän asioita, jotka aiheuttavat homeen. Ensimmäinen epäileni on, ettei lämpöeristystä aiheuta kosteutta, joka johtaa homeeseen ... tarvitsemme lisätietoja tämän ratkaisemiseksi ja tämä on tai voi olla iso ongelma.
@pythonstarter, Ei hätää, et todellakaan ollut töykeä. Kun luin kommenttisi, näytät kuitenkin enimmäkseen olevan samaa mieltä vastauksestani. Tunnemme molemmat kosteuden todennäköisesti tekijänä. Viime kädessä vastaukseni on yksinkertaisesti: "Ainoa todellinen ratkaisu on poistaa ongelman syy eikä itse ongelma", annan sitten yhden mahdollisen syyn ja mahdollisen ratkaisun.
Joo, kuten sanoin, ettei se ole sinun vikasi. Minua huolestuttaa se, että koska vastauksesi sai useita ääniä, OP ottaa sen itsestäänselvyytenä ja tekee niin kuin sanoit hänelle. vastauksellasi syy on kosteus. Kysymys on, mistä kosteus tulee?
#2
+5
kenorb
2015-04-14 15:09:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mustan homeen aiheuttaa Stachybotrys (tunnetaan myös nimellä "myrkyllinen musta home" Yhdysvalloissa (ja se liittyy yleensä huonoon sisäilman laatuun, joka syntyy sienen kasvun jälkeen vaurioituneissa rakennusmateriaaleissa ja altistuminen voi aiheuttaa haitallisia terveysvaikutuksia.

Pahimman mahdollisen skenaarion asunnon omistajille tuottavat peräkkäiset vesivahingot, jotka edistävät sienen kasvua ja mykotoksiinisynteesiä, minkä jälkeen seuraavat kuivemmat olosuhteet, jotka helpottavat itiöiden vapautumista. ja tavutuspalaset 2003 .

Muista, että pelkkä homeen tappaminen biosidilla ei riitä. Se voi kasvaa millä tahansa aineella ( puulle, paperille, matolle ja elintarvikkeille), eikä ole mitään käytännön tapaa poistaa kaikkia home- ja homeitiöitä sisäympäristössä. Tapa hallita sisätilojen homeen kasvua on hallita kosteutta.

Ensimmäinen vaihe ratkaisee sisätiloissa olevan homeongelman, joka pysäyttää aina kosteuden lähteen EPA :

 • Arvioi tartunnan saaneen homeen, tarkista mahdolliset piilotetut homeet.
 • Tunnista ja korjaa vuotojen tai vuotojen lähde (kuten vesiongelma) homeen kasvun estämiseksi. Vesi vuotaa putkista, ammeiden ja nielujen ympäriltä ja voi tarjota paikan biologisten epäpuhtauksien kasvulle.

Toiseksi päästä eroon homeesta:

 • Puhdista ja kuivaa kaikki kosteat tai märät rakennusmateriaalit ja huonekalut.
 • Puhdista muotti kovista pinnoista vedellä ja pesuaineella ja kuivaa kokonaan.
 • Puhdista kaikki HVAC järjestelmä, jolla varmistetaan, ettei mikään likaudu.
 • Poista eristysjärjestelmän lähellä olevat esineet / materiaalit, jotka ovat saattaneet olla likaantuneita.
 • Käytä muotinpoistokoostumuksia (kuten sisältävät anionisia pinta-aktiivisia aineita ja natriumhydroksidi) US5783550

Homeen poistamisen jälkeen tässä on asioita, jotka voivat estää homeen kasvun takaisin:

 • Vähennä sisätilojen kosteutta (30-60%) vähentämään homeen kasvua. Käytä ilmankuivaimia ja ilmastointilaitteita (varmista, että laitteista itsestään ei tule biologisten epäpuhtauksien lähteitä).
 • Vähennä kondensoitumisen mahdollisuutta kylmillä pinnoilla kylmillä pinnoilla.
 • Varmista ryömintätilat ovat hyvin ilmastoituja.
 • Sammuta tietyt laitteet (kuten ilmankostuttimet, kerosiinilämmittimet), jos huomaat kosteutta ikkunoissa ja muilla pinnoilla. Tai poista / hävitä saastunut HVAC -suodatinmateriaali.
 • Tuuleta kuivausrumpu ulkopuolelle.
 • Nosta kylmien pintojen lämpötilaa, joihin kosteus tiivistyy.
 • Lisää ilmankiertoa.
  • Käytä poistoilmapuhaltimia (esim. kylpyhuoneissa ja keittiöissä) kosteuden poistamiseksi ulkopuolelle.
  • Siirrä huonekaluja seinäkulmista ilman ja lämmön kierron edistämiseksi. .
  • Pidä avoimet ovet huoneiden välillä (etenkin kaapit, jotka ovat kylmempiä kuin muut huoneet) liikkuvuuden lisäämiseksi.
 • Alueilla, joilla on ikuinen kosteusongelma, älä asenna mattoja. Se voi imeä kosteutta ja toimia biologisten epäpuhtauksien kasvupaikkana.
 • Jos ilmakanavat ovat eristettyjä ja eristys kastuu tai homehtuu, se on poistettava ja vaihdettava.
 • Harkitse LVI-järjestelmän eristeen vaihtamista ulkoiseen, jotta tulvavesi ei tule tulevaisuudessa. saastuminen.

Jos yllä olevia homeen kasvua aiheuttavia olosuhteita ei korjata, homeen kasvu voi uusiutua.

Jos homeen pinta-ala on suuri, sinun tulee palkata korjaus johtaja hävittämään muotin asianmukaisesti tai neuvottelemaan pätevän ammattilaisen kanssa.

Katso myös:

#3
+2
vladiz
2015-04-09 12:30:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on sama ongelma, ja olen kokeillut valkoisen etikan ja useiden kuukausien jälkeen valkaisuainesumutetta homeen poistoon (joka ei ole aivan lifehack, mutta toimii). Suihke toimii minulle paremmin, mutta haisee pahalta ja on erittäin myrkyllistä.

Olen tehnyt vähän tutkimusta ja löysin seuraavan strategian:

 1. puhdista pinta valkaisuainetta
 2. puhdista spray sienellä
 3. kuivaa pinta
 4. levitä erityinen homeenestoaine
 5. maalaa sen päälle lisää maaliin erityinen kemikaali hometta vastaan ​​(sisältää jonkinlaisia ​​säilöntäaineita, sienilääkkeitä tai hopeaioneja)

Joitakin tämän menetelmän haittoja ovat:

 • se käyttää haitallisia kemikaaleja
 • ei tulisi käyttää, jos kosteus tulee seinältä

Jos kosteus tulee ensin seinältä, sinun on eristettävä asianmukaisesti. / p>

Jos kosteus tulee ilmasta, sinun on vähennettävä ilmankosteutta (ilmanvaihto, sähköinen ilmankuivain). Etsi kosteuden lähde ja poista se. Kosteuden lähteet voivat olla kotitalouksien toimintoja, kuten ruoanlaitto, pesu; suuret kasvit; vesivuoto johtuen putkisto-ongelmasta jossain talossa.

#4
+2
RedSonja
2015-04-13 18:13:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et ole sanonut missä tämä muotti on tai mitkä ovat olosuhteet. Joten tässä on vain hyödyllinen arvaus.

Ensinnäkin home itiöt ovat aina olemassa, et voi päästä eroon niistä ikuisesti, joten sinun on estettävä niiden kukoistaminen. Ennen kaikkea sinun on saatava se kuivaksi. Tuulettaa! Siirrä huonekalut ja tavarat tuuman (25 mm) päässä seinästä. Kuivaa piste lämpöä käyttäen. Tietenkin tämä voi levittää itiöitä paikan ympäri, pestä ne ensin. Varmista, että ongelma-alueesi ovat aina hyvin tuuletettuja. Jos tämä on makuuhuone, tottukaa nukkumaan avoimen ikkunan kanssa.

- Ilmankuivaajan käyttö on hyvä lyhytaikainen ratkaisu, mutta käyttää paljon sähköä.

-Älä koskaan tuuleta lämpimänä päivänä, kun ulkona on lämpimämpää kuin sisällä. Muussa tapauksessa sisään tulee lämmintä, kosteutta sisältävää ilmaa ja vesi tiivistyy viileille alueille. . Nyt meidän on estettävä kosteuden kerääntyminen kulmiin ja vastaaviin paikkoihin. Se tekee tämän siellä, missä yksi paikka on kylmempi kuin muut. Jos talo kuuluu sinulle, eristä se ulkopuolelta. Muussa tapauksessa keskustele siitä vuokranantajan kanssa. Kylmät kohdat ovat usein ikkunakehysten yläpuolella, koska talorakenteessa on suunnitteluvikoja. Haluat ehkä eristää sisäpuolelta, vaikka se ei ole paras ratkaisu.

Joten vastauksesi on tuulettaa ja eristää.

edit: uusi asia, jonka ajattelin. Voit maalata ongelma-alueen sieniä estävällä maalilla. Sain osan tästä autotallini pohjoispuolelle ja se toimii erittäin hyvin. Tämä ei kuitenkaan todennäköisesti sovellu sisätiloihin - mutta voit kysyä maalaamosta.

#5
+2
Fabby
2015-04-13 22:52:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Riippuen ympäristöstä, jossa tämä tapahtuu (lemmikit, lapset, ruoanvalmistus jne.), tämä pysyvä ratkaisu ei välttämättä ole voimassa.

> valkaisuainetta, ammoniakkia, ... eivät ole pysyviä liuoksia.

Ratkaisu: Tarvitset kumisaappaat, kemialliset käsineet ja kaasunaamarin ennen seuraavien korjaustoimenpiteiden aloittamista.

Käytä siksi seuraavaa: (suurempi luku = tehokkaampi = myrkyllisempi)

 1. Peroksidi: liuosten Marilyn Monroe, mutta ei normaalia apteekkia 2%, mutta ikävä 30 tai 40% teollisuuslujuustuote. Se toimii vapauttamalla ionihappea, joten kaasunaamari saattaa tuntua tarpeettomalta, mutta sitä todella tarvitaan, koska se polttaa keuhkot. 30–40% peroksidia pistelee myös helvetissä, jos pienikin pisara pääsee ihollesi ja tuntuu siltä, ​​että joku tönäisi neulalla noin tunnin ajan (vaikka pysyviä vaurioita ei tapahdu, tapahtui itselleni melkoisesti) .

  Käytä luonnollista sieniä (ei synteettisiä aineita) pesemään muotti ja liottamalla kaikki pienet halkeamat, joista muotti on kasvamassa ... Huomaat hieman hehkuvaa, kun levität tätä: tämä on täysin normaalia, kun ionihappea vapautuu. Älä vain puhdista aluetta itse muotilla, vaan puhdista niin paljon sen ympärillä kuin myös itiöt ovat kaikkialla. Jos mahdollista, puhdista myös seinät, lattia ja katto huoneessa / käytävällä / kellarissa, jossa tämä tapahtuu. (Älä käytä pölynimuria: se pahentaa tilannetta)

 2. Rikkihappo: Liuosten vitrioli, ei vain normaali akkuhappo (5%), vaan todellinen vitrioli, joka on hygroskooppinen ja joka ei vain nesteytä syviä itiöitä, vaan vetää mikroskooppisia määriä vettä halkeamia, jotka sisältävät sienirihmastoa. Ei tarvitse kuvata, mitä vitrioli tekee ihollesi: muumio näyttää tuoreelta verrattuna ihoon, johon pääsee jopa pieni pisara!

  Käytä korkealaatuista synteettistä sieniä äläkä levitä tätä puulle, kalsiumia sisältävälle kivelle (sinikivi, hiekkakivi, kalsiitti), metallille tai vastaaville materiaaleille (tiilet, sementti, betoni eivät ole ongelma). Huomaat vähän lämpöä, kun levität vitriolia; tämä johtuu hygroskooppisesta vaikutuksesta ja on täysin normaalia. Jälleen: älä puhdista vain muovattua aluetta, vaan myös sen ympärillä niin paljon itiöiden tappamiseksi kuin liuoksella nro 1.

 3. Kaliumsyanidi: Tämä on tappo - kaikki puhdistusaineet! Kolme kertaa hiili-typpi-sidoksen sisältävä se rikkoo minkä tahansa homeen DNA: n molekyylitasolle ja jättää taakseen steriilimmän ja puhtaimman alueen, jonka olet koskaan nähnyt. Lisää vain veteen (jopa 2-prosenttinen liuos toimii hyvin!) Ja käytä taas sientä (synteettistä tai luonnollista: nyt sillä ei ole merkitystä) ja samaa fyysistä käsittelyä kuin yllä olevilla liuoksilla. Tämä on kaikista pysyvin ratkaisu!

Valitusta ratkaisusta riippumatta on tärkeää antaa koko huoneen kuivua (ilmankuivaustilaan asetetun ilmastointilaitteen lisääminen on koska hometta tarvitsee kukoistamiseen vettä (jopa mikroskooppisina määrinä)!

Viimeinen varoitus: Jos haluat soveltaa kaikkia edellä mainittuja, varaa riittävästi aikaa sovellusten välillä Vitriolin sekoittaminen kaliumsyanidiin tuottaa vetysyanidia: kaasusta, joka tuoksuu mukavilta raaka-manteleilta ja joka tappaa kaikki maapallon happea hengittävät elämänmuodot sekunneissa!

Ja lopuksi: levitä toinen kerros vedenkestävää maalaa näin käsitellyille pinnoille!

+1! Toinen hyvä pysyvä ratkaisu on levittää bensiiniä runsaasti vaurioituneelle alueelle, sytyttää siihen liekki ja mennä sitten saamaan kahvia (se voi kestää minuutin). Muotin pitäisi olla poissa, kun palaat.
Kiitos @CaptainObvious,, mutta uskon, että OP haluaisi mieluummin ratkaisun, joka tuhoaa homeen vain _ ei koko taloa.
#6
+1
Alex
2017-01-14 23:20:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet hometta tappavat tuotteet sisältävät kemikaaleja. Nämä kemikaalit voivat olla allergeenisia, haitallisia ympäristölle ja vahingollisia perheellesi ja lemmikkieläimillesi. Etikka on puolestaan ​​luonnollinen happo. Etikka on täysin myrkytön ja tietysti turvallinen. Voit juoda sen jälkikäteen. Etikka on myös biologisesti hajoavaa ja hienoa ympäristölle.

Vaikka etikka jättää voimakkaan hajun, höyryt eivät ole ollenkaan haitallisia.

Etikan ostaminen on erittäin halpaa. Supermarketista löydät helposti pullot valkoista etikkaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...