Kysymys:
Olen sateessa ilman sateenvarjoa, miten pääsen nopeasti kotiin kastumatta?
Unihedron
2014-12-10 15:15:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Usein kohtaamani ongelma on se, että sateisina vuodenaikoina sateet tulevat todella yhtäkkiä. On todella vaikea löytää kauppoja tai jalankulkijoita, jotka ovat ystävällisiä lainata sateenvarjoa muukalaiselle (tässä tapauksessa köyhä muukalainen olen minä), ja päädyin juuttumaan satunnaisen katoksen alle odottaen sateen loppumista. / p>

Mitä voin tehdä saadakseni nopeasti kotiin (tai edistyäni näin) ilman sateenvarjoa ja välttääksesi kastumista sateessa jumissa?

Tarkoitatko monsuunityyliä "sadekausi" vai eurooppalaista "sadekausi"?
@AngeloFuchs Ehkä ensin, mutta jompikumpi tahansa toimii, sade tulee nopeasti sopivana ajankohtana.
Voisit tehdä kysymyksestä paremman, jos ilmoitat matkan, joka on ajettava (50 metriä on erilainen ongelma kuin 5 km) ja kuinka paljon aikaa olet valmis käyttämään ratkaisuun.
Pyydä selvennyksiä kommenttien avulla tai ehdota parannuksia kysymykseen. Keskustelun tämän kysymyksen merkityksellisyydestä pitäisi tapahtua metakysymyksissä. Olen puhdistanut kommentit tähän kysymykseen vastaavasti.
Ota joitain muovipusseja lähimmästä supermarketista ja käytä niitä sadetakkina.
Oletko tietoinen siitä, etteivät ihmiset sulaa kastuessaan? Vaikka kastuminen ei ole mukavaa, se ei tapa sinua niin kauan kuin et menetä lämpöä liikaa.
Napsauta lähimpään baariin ja odota, että sade loppuu tai soitetaan Uberille?
Kymmenen vastused:
#1
+16
nicael
2014-12-10 16:01:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tilaa taksin, joka vie sinut suoraan kotiisi. Tässä tapauksessa pidän taskussa luotettujen taksien puhelinnumeroita. Syö odottaessasi voileipä lähimmässä kahvilassa :)

Toinen vaihtoehto:

 1. Käytän aina ulkona hupullinen sadetakkia (jos tunnen sen tulee tai on sateista säätä), kuten tämä

  rain jacket!!!

  lähde

  Jos sinulla on tällainen takki, vedä sen huppu päähän ja vetoketju vetoketjulla.

 2. Jos tiedät hyvän tavan kotiisi monilla busseilla pysähtyy, käytä sitä .
 3. Jos sellaista ei ole tai et tiedä sitä, yritä päästä lähimmälle metroasemalle
 4. Ei lähellä olevia maanalaisia ​​tai maanalaisia ​​asemia, käytä sitten tie puiden kujan läpi tai juosta metsän tai taimenen läpi.
 5. Jos mahdollista, älä juokse sateelta, jotta sade ei pääse kaatamaan silmiäsi, valitse tapoja juosta sen mukana

Ja muuten, jos aiot käyttää sanomalehteä (ei kiiltävää), en suosittele sen tekemistä rankkasateessa kauhean henkilökohtaisen kokemuksen vuoksi. En sano tätä aikakauslehdistä - ne ovat varsin hyvä "työkalu" "satamaan" sateesta.

#2
+10
Scimonster
2014-12-10 16:42:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suorita, mutta ole varovainen, ettet mene liian nopeasti, jotta et liukastu. Yritä pysyä peitossa mahdollisimman paljon (puut, markiisit, jonkun muun sateenvarjo).

Yritä arvioida, mihin suuntaan tuuli puhaltaa. Sitten, vaikka et olisikaan täysin peitossa, pysyminen rakennusten takana saattaa estää sateen.

DV, koska katsomalla "myytinmurtajia" http://science.howstuffworks.com/nature/44956-mythbusters-running-in-the-rain-video.htm "juosta sateessa" -jaksoa, he osoittivat, että juoksu kasvatti kokonaissummaa vettä ja kosteutta kehosi etuosassa, jos vain kävelet.
@Phlume Mythbusters osoittautui vääräksi ja muutti ohjelmakuvaustaan ​​[tämän videon] jälkeen (https://www.youtube.com/watch?v=3MqYE2UuN24), jossa he itse asiassa tekivät virheen näyttelyssä vain omien tietojesi vuoksi.
... hyvä tietää. me kaikki oppimme jotain täältä. Jos vastausta muokataan, poistan DV: n
@Phlume Muokkasin vähän.
Kun verrataan juoksua vs. kävelyä, [maasta tulevan veden] laskemista (https://outdoors.stackexchange.com/a/10233/233) ei pidä jättää huomioimatta.
#3
+8
Angelo Fuchs
2014-12-10 18:29:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olet alueilla, joilla sataa säännöllisesti, etsi paikkaa, jossa voit viipyä 5 minuuttia. Sen jälkeen sade lakkaa kastamasta sinua välittömästi ja voit käyttää mitä tahansa päätäsi peittävää (sanomalehti, takki) kosteuden estämiseen.

Kun olet alueilla, joissa äkilliset monsuunipurkaukset osuvat sinuun, tee tarkkaile paikallisia. Jos kadu tyhjenee yhtäkkiä, etsi suojaa nopeasti. Voimakas sateen sataa joka tapauksessa useimpien sateenvarjojen läpi, mutta kestää vain noin 30 minuuttia. Odota sitä.

Jos sinulla on valmiuksia valmistautua tähän tilanteeseen, pakkaa taitettava sadetakki reppuun / takkiin (mitä vain sinulla on koko ajan mukana). Joten silloin, vaikka unohdit sateenvarjosi, sinulla on jotain vedenpitävää.

Epäilemättä: Juoksu nopeammin pitää sinut kuivempana siihen pisteeseen asti, jossa aloitat liukastumisen tai olet märkä läpi ja läpi.

#4
+7
Nick Udell
2014-12-10 17:25:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suorita niin nopeasti kuin mahdollista lähimpään suojaan vaarantamatta liukastumista.

Tästä BBC-artikkelista kosteuden yhtälö (karkeasti) on seuraava:

 W = p * [a * V_r / V_p + A] * D 

Missä W on kosteus, p on sateen tiheys, a on sinun "yläpuolesi" pinta-ala, A on "etupuolen" pinta-alasi, V_r on sateen nopeus ja V_p on oma nopeutesi. D on etäisyys lähimpään suojaan.

Tuloksena on, että maksimoimalla V_p kokonaiskosteus pienenee.

Jos tietysti ei ole suojaa, yhtälö ehdottaa, että et liiku lainkaan ja odota pois sateesta:

 W = p * (a * V_r + A * V_p) * t 

missä t on sateessa vietetty aika.

[Relevant MinutePhysics -video?] (Https://www.youtube.com/watch?v=3MqYE2UuN24)
Onko tämä elämän hakata?
Seisominen paikallaan, jos suojaa ei ole, voidaan nähdä yhtenä.
Seisominen paikallaan pitää sinut kuivimpana, mutta kylmänä. Koska lämmin ja märkä on yleensä parempi kuin kylmä ja ei-todella kuiva, mielestäni se on huono idea.
Oletat "kylmän" oletuksen täällä. Myös sateisia lämpimiä vuodenaikoja on.
#5
+7
LifeHackMasta1137
2014-12-14 09:57:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Modernin tekniikan avulla voit hakkeroida tämän ongelman pois!

Suurimmassa osassa maailmaa sääennusteet tehdään ainakin päivittäin, ja monista paikoista saat tarkkoja ennusteita tuntikohtaisesti. Yksi tärkeimmistä asioista, joita he yrittävät ennustaa, on sateita. Kuten tästä tutkimuksesta käy ilmi, parhaat ennustajat seitsemän vuotta sitten rajoittuivat 90 prosentin tarkkuudella yhden päivän vapaapäivään, ja siitä lähtien se on vain parantunut. Voit tarkistaa ennusteet millä tahansa laitteella, jolla on Internet-yhteys, kuten tietokoneella tai älypuhelimella. Voit myös tarkistaa ne television tai radion kautta, jos niitä on helpommin saatavilla.

Tämä tarkoittaa, että 90% ajasta voit välttää tämän ongelman tarkistamalla sääennusteet, joiden ei pitäisi kestää enempää kuin muutaman sekunnin aamulla. Jos sateen mahdollisuus on yli 10%, ota vain sateenvarjo ja olet hakkeroinut järjestelmän etukäteen ongelmiesi välttämiseksi. Voit tehdä paremmin tarkistamalla lähempänä aikaa, jonka haluat olla ulkona, koska ennusteet yleensä tekevät paremmin, mitä lähempänä olet.

Lisäksi, jos menet usein tiettyihin paikkoihin kuin kotisi (esim. toimistossa), voit jättää sateenvarjon kumpaankin. Tämän avulla voit tarkistaa heti, ennen kuin joudut lähtemään uudestaan, mikä antaa sinulle edut ajantasaisimmista ennusteista. Ainoa haittapuoli on, että joudut kantamaan sateenvarjon takaisin mukanasi, mutta se ei ole läheskään niin paha kuin joutuisi sateeseen ilman sitä.

Vaihtoehtona sateenvarjolle voit pitää poncho taskussa. Kertakäyttöisiä ponchoja on saatavana hintaan 1 USD, ja ne sopivat helposti pieneenkin taskuun. Jätepussi, jossa on reikä päätäsi, toimii myös, jos olet epätoivoinen. Nämä ovat hyviä vaihtoehtoja, jos sateenvarjoja ei voida hyväksyä jostain syystä.

#6
+5
Pobrecita
2014-12-14 17:54:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä vastaus ei vastaa kuljetusliikettäsi. Jos ajat ohjaamolla, aja itse tai käytät bussia, en voi selittää sitä. Koska nämä tekijät eroavat kaikkialla

Omat menetelmät:

 • Pidä kohtuullisen vedenpitävää pussia sinä. Jos sinulla on kukkaro tai muu käsilaukku, voit käyttää sitä peittämään ainakin pään ja ohjaamaan osan vedestä kehosta.

 • Kanna roskikassi. Suurella roskapussilla voidaan peittää vaatteesi ja estää niitä kastumasta. Lisäksi ne ovat pieniä, joten voit kuljettaa niitä missä tahansa. Vaihtoehtoisesti, vaikka tämä ei olisikaan hakkerointi, voit käyttää joitain vedenpitäviä savuja (tällaisia, mutta on pienempiä).

  • pienempiä säilytyspusseja voi olla, jos tulet kaupasta tai voit poimia jonnekin, voidaan levittää raajoihisi kuminauhoilla (tai vain sitoa pussilla) pitämään ne kuivina. Tai voit laittaa vaatteesi pussiin.
 • Sanomalehti tai aikakauslehti. Kun pidät näitä pään yli, ne kastuvat eikä sinä.

 • Yritä ottaa vaatteet pois. Tämä on erittäin epätoivottavaa, mutta voit riisua niin paljon vaatteita kuin on kunnollista ja laittaa ne mihin tahansa pussiin, joka sinulla on. Tai ota paita, joka sinulla on pois (jos voit) ja pukeudu se muiden vaatteiden suojaamiseksi.

Tai Lifehacker.comin sanoin : Suorita se.

saat vähemmän sateita jos juokset nopeammin, mutta kehosi kulmalla on vaikutusta myös sade. Kaltevuus eteenpäin voi parantaa mahdollisuuksiasi pysyä kuivana. Tämä on hienoa, mutta huolenaiheeni olisi pikemminkin liukastuminen ja putoaminen tai törmääminen johonkin vahingossa kuin kastuminen tässä tapauksessa.

Joten yritä:

 • Kulma pois sateesta

 • Ei luista

 • Suorita erittäin nopeasti


Lisätietoja

Luo kotitekoinen sateenvarjo

Suunnittele eteenpäin: Tuo sateenvarjo tai tarkista sää. Jotkut sovellukset voivat antaa sinulle ilmoituksia.

Hyvä vastaus, paitsi ... En suosittele sanomalehtien käyttöä (ei-kiiltävästä paperista valmistettuja).
#7
+1
agonist_
2014-12-10 15:51:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle se riippuu motivaatiostani, mutta voit:

 • Suorita nopeasti (mutta olet märkä, mutta olet nopeasti kotona)
 • Käytä julkista kuljeta, jos mahdollista
 • Astu sisään kauppaan ja kyllästy
 • Yritä kysyä joku, haluako hän ottaa kahvia mukaasi
#8
+1
Janet
2017-12-05 02:29:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän aina repussa / kirjalaukussa muovia / vedenpitävää karttaa. Voit hankkia ne Trail Illustratedilta tai muilta myyjiltä. Jotkut paikallisista lääninpuistoistamme ovat myös niitä. Ne ovat pienikokoisia, sitkeitä, kevyitä ja ne voidaan helposti avata ja pitää pään yli sateen aikana. Ne eivät ole täydellisiä; mutta he voivat viedä minut parkkipaikan perään pysäköityyn autooni. (Ja käytän reppuani edessäni.) Myös roskapussi saattaa toimia. Mutta varmista, että saat mukavan paksun. Mutta avaamaton kartta estää paljon enemmän sateita.

#9
  0
user23099
2017-12-03 13:19:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sateen välttämiseksi muista pitää takki tai muovipussi mukanasi (vältä tekniikan laitteita).

Jos et ole menossa kotiin, ota mukaan varavaihto vaatteita ja laita se muovipussiin. Varmista, että jätät kotiisi kohtuulliseen aikaan, jotta sinulla on aikaa vaihtaa pukeutumistasi ennen koulua tai töitä.

Jos mikään edellä mainituista varusteista ei ole tavoitettavissa, suosittelen, että juokset ja pulttaa se rukoilemalla, ettet halkaise päätäsi auki, ja toivoen, ettet kastu.

#10
-3
Jon
2014-12-10 17:39:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Improvise sateenvarjo vetämällä takki ylöspäin pään yli tai löytää hävitettävä sanomalehti. Varoitus: Älä käytä matkapuhelintasi improvisoituun sateenvarjoon, se ei ole tarpeeksi suuri ja saatat pilata puhelimesi. Älä improvisoi sateenvarjoa hiustenkuivaajalla, koska niissä on selvästi merkitty "ei käytettäväksi suihkussa".Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...