Kysymys:
Nopea tapa sulattaa ruokaa?
felixphew
2014-12-10 04:29:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink
Pakastettu ruoka on erittäin kätevää, mutta sen sulattaminen voi olla niskakipu. Normaalisti (etenkin pienille tuotteille) voisin sulattaa pakastetut elintarvikkeet helposti mikroaaltouunilla, mutta en omista sitä ! Yksinkertainen jättäminen ulos penkille toimii, mutta on sekä hidasta että mahdollisesti vaarallista (hidas prosessi voi edistää bakteerien kasvua). Varmasti on olemassa parempi tapa.

Tietääkö kukaan nopeita ja helppoja tapoja sulattaa pakastettua ruokaa (tai jotain muuta) helposti?

Entä mikroaaltouuni?
@Dawnkeeper, ehdottomasti mainitsemisen arvoinen, mutta voit valmistaa ruokaa ulkopuolelta, jos et ole varovainen.
@felixphew -mikroaaltouuneissa on jopa nämä sulatusasetukset (ei ole koskaan nähty ilman sitä). Sulatuksen ajan antaa lähinnä ruoan lämmönjohtavuus, ellei kyseessä ole jokin korkean teknologian laite.
Viisi vastused:
#1
+13
felixphew
2014-12-10 04:29:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi menetelmä, joka toimii todella hyvin tasaisille esineille (kuten pihvit), on laittaa ne paistinpannulle tai leivinpeltiin lämmittämättömiksi . Metalli johtaa lämpöä ruokaan todella nopeasti. Tämän pitäisi toimia myös muilla litteillä esineillä.

Tämä toimii vieläkin paremmin, kun esineellä on paljon pintaa lämmön johtamiseksi pakastettuun ruokaan. Niiden ympärillä pitäisi olla fysiikan viesti, joka selittää kuinka nämä toimivat.
Kun tämä pannu tai tarjotin on kylmä, voit vaihtaa sen uudella huoneenlämmössä olevalla pannulla tai tarjottimella.
#2
+7
user100
2014-12-11 08:17:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Täytän tiskialtaan erittäin kuumalla vedellä ja laitan sinne pakastetun muovipakkauksen. Pakastetut kananosat sulavat noin 15 minuutissa ja yksittäiset lohifileet noin 5 minuutissa.

Teen tämän aina, kun minun on sulatettava jotain välittömästi
#3
+5
Shokhet
2014-12-24 11:47:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi asia, jonka isäni tekee sulattaakseen asioita, on jättää ne pesualtaan, juoksevan veden alle. Vaikka hän tekee tämän oikein, siihen liittyy muutama varoitus Kansallisen kotiruokien säilytyskeskuksen toimesta:

Sulattaminen kylmässä vedessä vaatii vähemmän aikaa, mutta enemmän huomiota kuin sulattaminen jääkaapissa. Tätä tulisi käyttää vain, jos vesi pidetään kylmänä (alle 70 ° F) ja ruoka sulaa alle 2 tunnissa. Ruoan on oltava tiiviissä pakkauksessa tai muovipussissa. Jos pussi vuotaa, bakteereja ilmasta tai ympäröivästä ympäristöstä voidaan tuoda ruokaan. Myös lihakudos voi imeä vettä kuten sieni, jolloin saadaan vetistä tuotetta. Vaihtoehtona jatkuvasti juoksevalle vedelle ruokapussi voidaan upottaa kylmään vesijohtoveteen ja vaihtaa vettä 30 minuutin välein ruoan jatkuessa.

Katso myös USDA: n sulatusseloste.

.... vaikka wikiHow'n mukaan nopein ja helpoin tapa sulattaa lihaa on mikroaaltouuni; vaikka olit jo sulkenut sen pois puuttumalla siihen. Juokseva vesi näyttää olevan nopein vaihtoehto mikroaaltouunille , mutta se vaatii enemmän huomiota. :)

#4
+3
J. Musser
2014-12-10 04:33:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmissa mikroaaltouunissa on sulatusasetus sulattaa ruokaa lämmittämättä sitä. Tätä voidaan käyttää jopa voin jäykän jäätelön pehmentämiseen.

Ajattelin vain lisätä: mikroaallot lämmittävät myös ulkopuolelta sisään, eivät tunkeudu maagisesti ruokaan. Katso myös kommenttini @Dawnkeeper: lle yllä.
Useimmissa mikroaalloissa on käytössä sulatusasetus.
@felixphew-mikroaallot tunkeutuvat itse asiassa ruokaan. Ei maagisesti, vain fyysisesti. Siksi ruoka kuumenee epätasaisesti ja jotkut asiat voivat ponnahtaa tai räjähtää mikroaaltouunissa.
@Kevin ne tunkeutuvat ruokaan rajoitetusti, mutta ulommat alueet kypsyvät (tai sulavat) nopeammin (suuremman altistumisen vuoksi) siinä määrin, että ulkopuoli voi alkaa kypsyä ennen kuin sisäpuoli on edes sulanut. Sain tämän selville (ja siinä mielessä sain myös sulatusvinkkini) Bob Wolken [erinomaisesta ruokatieteellisestä kirjasta] (// robertwolke.com/told-his-cook/).
Tämä ei enää vastaa kysymykseen viimeisimmän muokkauksen mukaan (joka teki kysymyksestä aiheen). Anteeksi!
#5
  0
bigbadmouse
2017-12-05 15:20:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

@michaelpri Laitoin toisen vastauksen, koska se oli merkityksellinen molemmissa tapauksissa, mutta olet ilmeisesti poistanut molemmat. Ymmärrän, että poistat yhden tai korvaat sen linkillä. Minun on mahdotonta kommentoida siellä.

Toistan vastaukseni tässä yhdessä paikassa, jotta en rikkoa sääntöjä.

melko turvallinen. Katso onko uunissasi sellainen? Minun on merkitty kuvakkeella lumihiutale; ehkä et koskaan huomannut sitä uunissasi?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...