Kysymys:
Kuinka voin puhdistaa maljakon, johon en pääse sisälle?
Pops
2014-12-10 03:03:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on pitkä maljakko, jolla on epätavallinen muoto. Yläaukko on liian kapea, jotta saisin käteni tai jopa suuren harjan siihen. Jätin kukkia sinne hieman liian kauan, ja maljakon sisäpuoli on nyt melko likainen. Kuinka saan sen puhtaaksi?

Seitsemän vastused:
#1
+8
J. Musser
2014-12-10 03:34:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näissä tapauksissa käytän työkalua:

enter image description here

Voit sovittaa sen melkein mihin tahansa maljakkoon, vaikka kaula kaartuu. p> Voi auttaa myös se, että maljakko istuu kuumalla saippuavedellä jonkin aikaa.

#2
+5
Abraxas
2014-12-10 03:08:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on hyvä resurssi astioiden sisäpuolen puhdistamiseen: http://tipnut.com/how-to-clean-the-inside-of-bottles/

Jotain tällaista varten suosittelen maljakon täyttämistä etikalla tai etikalla ja vedellä ja jättämistä yöksi :)

Vältä vastaamattomien vastausten lähettämistä. Jatkossa, jos linkki mätänee, vastauksesi on turha.
#3
+4
fredley
2014-12-12 17:18:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän taikapalloja puhdistaaksesi maljakoita ja kannuja. He työskentelevät herkullisena, eikä sinun tarvitse koskaan korvata niitä.

enter image description here

Sinä vain tiputat heidät saippuavedellä, pyörität niitä ympäri ja kaatat sitten ulos pyyhe kuivumaan.

"Hämmästyttävämpi" ratkaisu olisi käyttää marmoreita tai jotain mitä olet asettamassa. Tiedät, jos sinulla on joissakin marmoreita tai kuulalaakereita. Voin varmistaa, että ne toimivat todella hyvin.
Käytän sen sijaan melko karkeaa hiekkaa yhdessä veden kanssa (ehkä saippuaa, ehkä ei).
Monta vuotta sitten äitini yritti käyttää marmoria puhdistaen lasimaljakon, jolla oli korkea ohut kaula. Marmori oli vain vähän liian suuri, ja se oli jumissa tuon maljakon kaulassa useita vuosikymmeniä.
#4
+1
Jimmy Hoffa
2014-12-10 04:19:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Milloin tahansa en pääse helposti sisälle jotain, jonka haluan pestä - se menee suoraan astianpesukoneeseen. Helppo nakki. Ellei se sovi, niin kuten muut mainitsivat jotkut liotetut puhdistusaineet ja jonkinlaisen pitkänomaisen pesurin (ripustin pyyhkeellä, mitä tahansa).

#5
+1
Olivier Dulac
2015-01-02 20:53:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyvä temppu viinimaljakolle (kannu), mutta se voi auttaa myös joissakin muissa tapauksissa:

Voit käyttää vain karkeaa suolaa (gros sel) ja vähän vettä: laita pieni lusikallinen karkeaa suolaa maljakossa, lisää vettä (ei liikaa, vain tarpeeksi suolan melkein peittämiseen) ja ravista pulloa nopeasti esimerkiksi ympyrän liikkeellä (ojenna käsivartesi ja pyöritä ranteesi, jolloin suola pullon pohjassa liikkua nopeasti maljakon ympäri): se hankaa varovasti sakkaa Huuhtele vain pullo jälkeenpäin, tarkista, onko mitään jäljellä (ja tee se uudelleen, jos niitä oli).

#6
  0
BrownRedHawk
2015-03-18 01:35:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Karkea suola ja ruokasooda. Ne vaikuttavat hyvin sekä liotukseen että kuorintaan.

Jos tahra / lika / jätteet ovat itsepäisempiä, on vaikeampaa toimintatapaa: Kotitalousvehnä

Nämä ovat asioita, joita saatat ehkä puhdista putket. Se on itse asiassa natriumhydroksidia ja luo erittäin vahvan pohjan veteen. Se voi kirjaimellisesti liuottaa muutaman ensimmäisen mikronin lasista pinnalta. Varo höyryjä ja älä anna niiden joutua kosketuksiin ihosi kanssa.

#7
  0
Tomáš Zato - Reinstate Monica
2016-03-09 17:26:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Päästäksesi melkein kaikesta, etenkin orgaanisesta, käytä vetyperoksidia sekoitettuna rikkihappoon. Molemmat voivat olla noin 30% pitoisia ja niitä on hyvä pitää autotallissasi näihin tarkoituksiin. Näiden sekoitusta kutsutaan piraijaliuokseksi ja se hajottaa kaikki orgaaniset likaantumiset.

Vetyperoksidia myydään puutarhatarvikkeissa ja maalikaupoissa. Rikkihappoa myydään myös maalikaupoissa ja myös paristojen korvaushappona.

Natriumlipeä on myös tehokas.

Käytä näillä menetelmillä suojalaseja ja käsineitä. Sopii yleiseen kodinpuhdistukseen käytettäviin käsineisiin. Nämä menetelmät ovat erityisen hyviä, kun tavalliset saippualiuokset epäonnistuvat.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...